avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate Iuliana Cermak

Activitate Iuliana Cermak

Art. 3. - "(1) Pot face exceptie de la prevederile prezentului regulament creditele acordate in scopuri medicale, pentru deces si cele pentru studii.

(2) Imprumutatorii vor stabili prin normele proprii de creditare conditiile de acordare si de garantare a creditelor prevazute la alin. (1).

(3) Prezentul regulament nu se aplica in cazul sumelor acoperite pe intreaga perioada de derulare a creditului de garantie de tip depozit colateral constituit la institutia creditoare si nici in cazul creditelor acordate exclusiv in scopul restructurarii la acelasi imprumutator, din considerente de dificultati financiare ale debitorului, a creditului/creditelor in sold la momentul realizarii operatiunii de restructurare in scopul adaptarii conditiilor de rambursare la noile posibilitati ale debitorului."

Pentru credite ipotecare, in derulare, se aplica.




Răspuns la discuția Neplata credit fara garantii
ciprian_pasca a scris:

.......Mentionez ca nu am girat cu nici o garantie la acest credit si nu detin nimic pe numele meu, practic tot ce am sunt hainele de pe mine si atat. In prezent locuiesc cu parintii si as vrea sa stiu ca daca se ajunge la executare silita pot executorii sa puna sechestru pe bunurile din casa? s-au ce se intampla daca nu pot nici cum sa mai platesc acest credit.


Posibil...conf. disp. art.411 (1) c.proc.civ., dar aveti posibilitatea formularii contestatiei la executare, daca si numai daca, se va intampla acest fapt.

Discutii similare (gasiti raspunsul la ultima intrebare a dvs.):
www.avocatnet.ro/content/cau...
Răspuns la discuția poprire cont
sgabriel a scris:

Din cate stiu este vorba de contul curent al firmei respective,nu de contul de salarii.Nu mi se pare normal termenul de asteptare pt ca banca sa faca viramentul banilor in contul executorului (reamintesc ca banii au stat aproximativ 30 de zile in cont ).Poate fi banca trasa la raspundere in vreun fel sau este acoperita de lege?


Tertul poprit raspunde conform disp. art.460 c.proc.civ..Nu cunosc situatia dvs. in amanunt insa...intr-un final, tertul poprit ar putea fi amendat sau executat silit-dupa caz.
La dvs. insa...parca, s-a validat poprirea? Daca raspunsul este da, atunci...executati tertul poprit!


Răspuns la discuția poprire cont
In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul executorului?


tibio a scris:

In ziua respectiva.
Pentru plata salariilor poti ridica oricand din banca chiar daca ai contul poprit. O sa-ti ceara statul de plata.


Conform disp. art.456 c.proc.civ. (1) "In termen de 15 zile de la comunicarea popririi, iar in cazul sumelor de bani datorate in viitor, de la scadenta acestora, tertul poprit este obligat:
a) sa consemneze suma de bani sau, dupa caz, sa indisponibilizeze bunurile mobile incorporabile poprite si sa trimita dovada executorului.."

Conf. art.457 (2) ind.2 "La data sesizarii bancii, sumele existente, precum si cele provenite din incasarile viitoare sunt indisponibilizate in masura necesara realizarii creantei".

Nu sunt supuse executarii silite prin poprire, conf. art.452 c.proc.civ., lit.c) "sumele necesare platii drepturilor salariale, dar nu mai mult de 6 luni de la data infiintarii popririi.
"

Răspuns la discuția Executare silita

Din ceea ce ne spuneti dvs., reiese faptul ca, unchiul dvs. a contestat acea vanzare-cumparare...probabil ca fiind un act deghizat/fraudulos-dvs. ar trebui sa stiti obiectul cauzei, incheiat in vederea sustragerii de la plata sumelor datorate creditorului (unchiului dvs.) si probabil, s-a solicitat partajarea imobilului...

Dupa ce se va partaja imobilul, se va incepe executarea silita.


Răspuns la discuția probleme cu datorii mai vechi
ixor a scris:
"....Asta pana acum cand am primit o adresa de infiintare a popririi si ca vor retrage o suma consistenta de bani ca urmare a neplatii din acel an."


Viata bate filmul...pentru ca, un contract de prestari servicii, nu este "titlu executoriu" iar daca impotriva parintilor dvs. nu a existat o hotarare judecatoreasca prin care acestia sa fie obligati la plata acelui serviciu, poprirea despre care ne spuneti nu este legala.

stiu ca o datorie mai veche de 5 ani se prescrie iar aici e vorba de 7 ani.


Corect: conform disp. art.405 (1) dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.....
(2) Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silita."

Imi pare a fi dubioasa acea adresa de infiintare a popririi.

Formulati o contestatie la executare (art.399 c.proc.civ. si urm.) si invocati-dupa caz (va trebui analizat titlul- ipotetic- executoriu) prescriptia dreptului de a cere executarea silita.







Răspuns la discuția Avocatii pun intrebari ....
O fi cerut si cerut actele de infiintare ale Bisericii Ortodoxe Romane???

Ar fi fost suficienta o accesare...pentru a afla istoricul Baroului Bucuresti...
[ link extern ]

tibors a scris:

1 - Avand procura notariala de vanzare din partea proprietarului, fara nicio limitare ca timp sau persoane, pot sa-mi vand mie acea proprietate ?
2 - Pot stabili pretul vanzarii cum doresc sau este obligatoriu sa ma incadrez in baremurile minime notariale ?


1.Conform disp. art.2015 n.c.civ. „Daca partile nu au prevazut un termen, contractul de mandat inceteaza in trei ani de la incheierea lui.
Nu cunosc data incheierii mandatului dvs.

@gi_jane2 a scris:
” Nu puteti. Ca sa fi putut, procura trebuia sa prevada .." sa-si vanda siesi".. si in acest caz trebuia trecut pretul cu care cumparati.
Cum e procura conceputa acum, nu puteti vinde decat tertor persoane..."la cel mai bun pret"”


Fals.
Conform disp. art.1304 n.c.civ. :”(1) Contractul incheiat de reprezentant cu sine insusi, in nume propriu, este anulabil numai la cererea reprezentatului, cu exceptia cazului in care reprezentantul a fost imputernicit in mod expres in acest sens sau cuprinsul contractului a fost determinat in asemenea mod incat sa excluda posibilitatea unui conflict de interese.”

Art.2017 (2) prevede faptul ca mandatarul „...se poate abate de la instructiunile primite, daca ii este imposibil sa il instiinteze in prealabil pe mandant si se poate prezuma ca acesta ar fi aprobat abaterea daca ar fi cunoscut imprejurarile ce o justifica.In acest caz, mandatarul este obligat sa il instiinteze de indata pe mandant cu privire la schimbarile aduse executarii mandatului”.

@tibors aveti obligatia de a da socoteala despre „gestiunea dvs.” in temeiul disp. art.2019 n.c.civ.

Va recomand sa cititi, cu atentie, disp. art.2013-2042 n.c.civ.


bobby1981 a scris:

Doresc indrumare din partea unui avocat sau consultant legat de inteligenta emotionala si drepturile omului , din Constanta , daca cunoasteti pe cineva in masura sa ma poata indruma , va rog sa ma puneti in legatura . Va multumesc.


Gasiti specialisti in domeniul sanatatii si securitatii, in munca, de exemplu, aici:
www.avocatnet.ro/content/con...

Consultanti resurse umane, aici:
www.avocatnet.ro/content/con...

Consultanti, in domeniul "drepturile omului",aici:
www.avocatnet.ro/content/cau...

Discutii psihologice (nu stiu daca veti gasi ceva despre inteligenta emotionala) insa poate gasiti specialistul potrivit (psiholog), care a participat la anumite discutii, aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Psihologi si despre psihologi,aici:
www.avocatnet.ro/content/cau...

Alegerea este doar a dvs.:)
Răspuns la discuția card credit
Dificil de emis o opinie fara sa cunoastem toate elementele problemei dvs.
Formulati o cerere si solicitati explicatii creditoarei.