Sunt angajata intr-o institutie in care avem deja 5 angajati confirmați și internați cu virusul Covid. Problema este ca avem 2 sedii și în sediul central sunt cazurile, dar traficul și schimbul de documente intre cele 2 sedii s-a făcut zilnic. Despre protecție.....ce sa vorbim? Avem portari, dar, cel puțin până acum nu respectau regulile de control la intrarea externilor în unitate, Dezinfectanti avem ceva pe holuri și cam atât. Avem act adițional de telemunca, dar nu toată lumea dorește să lucreze de acasa, deși avem cum și am lucrat și în starea de urgență de acasa. Ma tem ca ma pot infecta și vreau sa stiu ce drepturi am și cum pot sa ma protejez in astfel de situatii.
Buna ziua! Sunt incadrata pe postul de secretar studii superioare IV/2 in invatamantul universitar. Pana luna trecuta (adica fluturasul din luna mai) eram incadrata pe secretar studii superioare III. Acum am un salariu de incadrare de 862 lei si spor de vechime de 10% si spor de conditii de risc de inca 15 %. si copilul il am trecut la mine la deducere. In 2010 am revenit din concediu crestere copil si nu mi-au mai dat un spor de secretaria, pe care colegele mele il au si acum, deci in prezent muncesc pe 775 ron. Cum pot afla daca sunt incadrata corect si daca mi se dau toate drepturile?
Lucrez ca secretara la o facultate, in cadrul unei universitati.Acest spor care mi-a fost luat este doar pt. secretare.Probabil ca au facut acele hartii mentionate de dvs. mai sus, dar nu mi le-au prezentat.
Buna ziua! La 1 ian. 2010 m-am reintors in activitate din concediu crestere copil. Postul este de secretar cu studii superioare (aceasta fiind o conditie de baza a postului). Salariu de incadrare 999, spor de vechime 10% si inca un spor de 15% (nu mai stiu exact pt ce). Colegele din celelalte secretariate mai au un spor de 30% care se aplica la toate secretarele, indiferent de studii. Acest spor l-am avut in momentul intrarii in concediu crestere copil. Pe luna ianuarie am primit acel spor, pe februarie mi-a fost retinut sporul dat in ianuarie pe motiv ca nu ma incadrez dupa noua lege aplicabila din 1 ianuarie 2010. Acum, eu nu sunt lamurita daca mi-au fost respectate in totalitate drepturile. Decizia de reincadrare mi s-a facut pe 999 lei (mi-au comunicat verbal, nu am document scris). Va multumesc pt tot ajutorul dvs.
Buna ziua! Am nevoie de un sfat: in 2 sept. 2009 am incheiat un antecontractde vanzare cumparare (eu fiind cumparatorul) cu un avans de 10000 de euro, autentificat la notar, in care proprietarul se obliga sa ma astepte sa fac rost de bani pana pe 2 febr. 2010 (proprietarul mi-a impus aceasta suma, pretul apartamentului fiin de 45 000 euro). Noi abia acum am reusit sa obtinem un credit ipotecar, dar vad ca proprietarul isi tot gaseste de lucru
si nu ne pune la dispozitie atunci cand solicita, actele necesare finalizarii vanzarii. Am senzatia ca trage de timp. Stiu de la o sursa apropiata lui, ca se pregateste sa plece in vacanta pe 15 dec!!! Am clauza in antecontract ca daca el se razgandeste imi da dublu, iar eu pierd banii daca nu fac rost de credit.
Multumesc pt. raspunsuri si ajutor.
Buna ziua! Am mare nevoie de ajutor din partea celor care au putin timp la dispozitie: ma aflu in concediu crestere copil ( nascut la 21.07.2008). Sotul momentan lucreaza: 4.12. 2008 i s-a facut angajarea si de la 1 martie 2009 a fost disponibilizat din unitate cu ordonanta ( din suma primita la ordonanta, aprox 30% a fost retinuta drept impozit - din 9000 a mai luat 6400). La 1 mai s-a angajat din nou. Incepand cu luna octombrie, eu doresc sa revin la lucru si sa ramana sotul acasa la copil, neavand alta persoana pt. ingrijirea acestuia. In octombrie sotul poate prelua el indemnizatia pe lunile care mi-au mai ramas mie ( octombrie-iulie)?
Ar trebui sa anunte, dar nu fac asta. Am auzit putine cazuri in care mamele au fost anuntate. Personal, an aflat de acest beneficiu de pe un forum.
Din cate stiu eu, nu trebuie sa treaca mai mult de 1 an de la nastere. Din pacate, cred ca nu ii mai poti ridica.
Am sunat la Directia Muncii si mi s-a spus ca e o bazaconie motivul invocat si ca am dreptul la acei bani. Depinde foarte mult de suma care trebuie sa mi-o acorde si de bunavointa lor. Multumesc tuturor pt. sfaturi.