avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei20M00

Activitate Andrei20M00

Proprietara apartamenului inchiriat mi spus verbal sa eliberez apartamentul in termen de 30 de zile caci vrea sa il vanda.

Daca nu imi convine a spus ca vin baietii ei sa discute cu mine.

Mai sunt obligat sa platesc chirie pt aceste ultime 30 de zile? ( pe contract mai am de stat 2 luni )

Garantia nu mi o va da, nici nu acopera uzura spune dansa.
Am cumparat un microunde nou pentru ca cel din apartamentul inchiriat s-a stricat, I-ar proprietara la luat la ea spunand ca nu mi l da ca poate il stric si pe acesta.

I am spus ca eu am inchiriat un apartament utilat cu microunde printre altele dar ea ca nu, ea are dreptate, a zis ca ea e buna la suflet si mi ramane mie cel vechi. ( Daca plec pierd garantia conform contract..)


latka a scris:

Depinde daca scrie in contract asa ceva. Fondul de rulment e o obligatie a proprietarului, chiriasul plateste de obicei cheltuielile curente de intretinere. Si daca de plateste la timp nu e nevoie de utilizare a fondului de rulment, care e de fapt un fond tampon ce se utilizeaza doar atunci cind nu se achita intretinerea lunara la timp. Fondul de rulment e o obligatie impusa de legea 196/2018.
[ link extern ]
Daca nu va intelegeti, cautati alta locuinta de inchiriat. Asta, daca scrie in contract ceva despre neplata fondului de rulment si posibilitatea pierderii garantiei.



Deci cum e?
Nu am nimic in contract legat de cheltuieli, cheltuielile curente de intretinere le platesc cum e normal, dar platesc si fondul de rulment caci ma obliga proprietarul,

Daca plec pierd garantia sigur, daca stau ma obliga la plata a ceva ce e indatorirea lui, nu e cam abuz asta? eu ies prost oricum ar fi....
Proprietarul ma obliga sa platesc fondul de rulment, ce pot face?

Buna ziua, proprietarul nu crede in ,,lege” si el asa a facut si cu alti chiriasi, ei plateau fondul de rulment caci asa ii se pare lui normal, daca nu il platesc a spus ca ma da afara si pierd garantia (conform contractului), daca plec eu, acelasi scenariu.

Ce optiuni am? multumesc anticipat pentru ajutor!
Daca un obiect electrocasnic se defecteaza in timp ce merge fiind folosit in conditii normale, ma poate obliga in 3 zile sa cumpar unul nou, sau am pana la finalul contractului?

Proprietarul apartamentului în care locuiesc dorește să mă dea afară pentru că nu îl plac ca persoană.

Menționez că am un contract pe 1 an, sunt la jumătatea acestuia și nu am încălcat termenii contractului.

Am avut o ceartă aprinsă, deoarece acesta mă amenința să plătesc o femeie de serviciu pentru că nu fac curățenie cum trebuie (praf pe marginea prizei, o dungă murdară în lateralul aragazului... chichițe). Curățenia generală o fac ca o persoană normală.
Proprietara apartamentului imi impune aducerea unei femei de servici pt. curatenie pe banii mei
Curățenia pe care o fac este una normală pentru orice persoană - aspir, spăl pe jos, curăț geamuri și mobilă.

Ea dorește să aducă o femeie de curățenie o dată pe lună, iar aceasta să fie plătită din banii mei, altfel spus, amenință că mă va da afară.

Va rog, un sfat legal, Poate sa imi impuna legal acest lucru?
Bună ziua,

Stau în chirie începând din septembrie anul acesta, într-un apartament unde proprietara este foarte exigentă în ceea ce privește controlul și curățenia.

De fiecare dată când vine (spunandu-mi in prealabil ca vine), găsește ceva de reproșat la curățenie, mă refer la chestii mici, cum ar fi "Este praf pe priză și acolo, după pat, la fel", sau "Uite aici, bateria de la duș nu a fost ștearsă cum trebuie".

Curățenia pe care o fac este una normală pentru orice persoană - aspir, spăl pe jos, curăț geamuri și mobilă.

Ea dorește să aducă o femeie de curățenie o dată pe lună, iar aceasta să fie plătită din banii mei, altfel spus, amenință că mă va da afară.

Țin să menționez că am un contract în care, în afara obligațiilor clasice ale chiriașului de a păstra bunul închiriat în stare bună, fără a-l degrada sau deteriora, nu există alte mențiuni privind curățenia sau vreo clauză referitoare la femeia de serviciu în caz de...


În mod sincer, m-aș muta din acest apartament, dar, conform contractului, aș pierde garanția. Pe lângă asta, am plătit și un comision agentului care a reprezentat proprietara.

Va rog, un sfat legal, Poate sa imi impuna legal acest lucru?