avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Activitate Felinar Jane

Activitate Felinar Jane

Bună seară Anul acesta în luna martie a murit mama mea care era moștenitoarea locuinței unde am locuit împreună. După decesul dânsei am deschis succesiunea pentru moștenitoarea rarămasă în urma decesului mamei. Noi suntem 5(cinci)frați, ceilalți frați au renunțat la succesiune în favoarea mea, deci eu am rămas moștenitor. Eu am un copil din prima căsătorie, alți copii nu mai am. As dori sa știu dacă mai trebuie să fac vreun act cu baiatulca după decesul meu să poată fi moștenitorul de drept. Menționez că băiatul poartă numele meu. Vă mulțumesc.
Bună ziua. Nasul meu a decedat în anul 1981,mostenitori au rămas nașa și un băiat, acum băiatul a decedat în anul 2020,au rămas mostenitori nașa nora ei și cei 2 nepoți mai este necesar sa se facă succesiunea dupa Nasul care a decedat în anul 1981.
Eu am divorțat de soția mea în anul 1992,am avut un băiat care a fost dat soției. Acum ceva timp am auzit că băiatul nu mai poartă numele meu și a trecut pe numele soției. Întrebarea mea este:Poate să-și schimbe numele fără acordul meu?
Bună dimineața..În luna decembrie am primit hotărârea judecătorească ,au trecut cele 30 de,zile, as vrea să știu dacă pentru legalizarea hotărârii pot să merg eu deoarece maicamea nu este deplasările. Eu locuiesc la aceiași adresa cu mama, dar nu am fost parte din procesul de succesiune al imobilului. Vă mulțumesc.
Eu am o pensie de 1281 de lei, beneficiez de card de alimente.Anul trecut,am primit înștiințare de la pilonul 2 de pensii prin care mi se aducea la cunoștință că am dreptul sa scot toată suma din contul de la pilonul II. Am trimis actele necesare și mi s-a aprobat. Acum primesc 2000 de lei pe o perioada de 4 luni, as dori sa știu dacă aceste sume de bani îmi vor afecta incarcarea cardului de alimente Vă mulțumesc.
Tatăl meu a decedat în anul 1988, în urma decesului a rămas un carnet de economii în valoare de 4300lei. Am deschis succesiune pentru a recupera banii dar nu sa făcut succesiunea și pentru imobiliare.Noi suntem 5 fratii, la acea vreme două surori erau minore, noi cei majori am renunțat la succesiune, acum eu locuiesc cu maicamea și vreau să facem actele pe casă, aș dori să știu unde trebuie să mă adresez la notar sau la instanta de judecata. Menționez că surorile nu au nimic împotriva.
Eu am depus dosarul de ieșire din indiviziune surorile au primit înștiințare, dar ele sunt deacord cu iesira din indiviziune, după ce perioadă se poate incheia procesul de ieșire din indiviziune. Vă mulțumesc.