avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate kenny_petrovic

Activitate kenny_petrovic

Buna ziua,

Este cumva posibil ca, în ciuda faptului că am efectuat operațiuni de cabotaj într-un stat membru UE cu ceva timp în urmă, să fiu amendat de vreuna dintre autoritățile române ca operator rutier de transport de mărfuri pentru aceste activități? Vreun control de la ANAF sau altceva.

Va multumesc!
Salut,

As dori sa va solicit ajutorul în legătură cu următoarea situație. În cadrul unui contract de muncă individual pentru un șofer care efectuează curse tur-retur, cum ar trebui să se facă repartizarea orelor de lucru?
Pentru că el lucreaza de luni până vineri dar nu cred că aș putea pune de la ora 09:00-17:30 pentru că poate pleca la încarcare și după ora 16:30 și să conducă pana la ora 00:00.

Dacă nu specific în contractul de munca repartizarea programului de lucru în mod exact și trec doar 8 ore pe zi, se deduce astfel că este un program de lucru inegal sau trebuie stipulat în mod express acest aspect ca să fie totul în regulă dpdv legal? Cum ar trebui procedat corect?

Vă mulțumesc!
Am inteles, si as putea mentine numaratoarea per total sa continue si anul urmator? sau toate numerotarile trebuie resetate la inceputul fiecarui an de la 1 pentru orice tip de contract/document? Multumesc!
Buna ziua,

1. Care este procedura corectă pentru numerotarea contractelor și a actelor adiționale aferente acestora? Există o regulă standard de urmat în acest sens?

S-ar putea să se adopte o abordare în care contractele, cum ar fi cele de închiriere a autovehiculelor, să fie numerotate începând de la 1 la începutul anului și continuând până la sfârșitul anului, reluând numerotarea la începutul anului următor de la 1 pentru acelasi tip de contracte?

Iar pe urma contractele de prestari servicii sa inceapa la fel de la 1 cu numaratoarea lor proprie? Sugeram asta pentru ca in modul acesta mi se pare mai logic ca sa poti tine evidenta numarului de contracte de fiecare tip in parte.

2. Cum ar trebui numerotate actele adiționale pentru fiecare contract în parte? De exemplu, pentru contractul nr. 3, ar trebui să fie numerotate actele adiționale 1, 2, 3, și apoi pentru contractul nr,4 la fel cu actele sale aditionale incepand de la nr 1?

Vă mulțumesc!
Buna ziua,

As dori sa stiu daca ORDIN DE DEPLASARE (DELEGAŢIE) ÎN STRĂINĂTATE
(transporturi internaţionale - Cod 14-5-4/a) poate fi completat si pe calculator in mod electronic sau ca sa fie valabil trebuie completat doar olograf.

Multumesc!
Buna ziua,

Pentru acordarea diurnei externe in cadrul unei firme de transport a unui sofer pe o autoutilitara de 3,5t care a realizat o cursa tur-retur (de exemplu au fost 3 comenzi de transport pentru retur pe perioada de deplasare 01.12-06.12) ce ar trebui inclus sau mai exact specificat la detaliile platii in transferul bancar ca sa se poata justifica in mod legal acordarea diurnei externe?

Va multumesc!
Buna ziua,

Doresc sa clarific cateva aspecte legate de fisa de evaluare a performantei individuale. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu cateva informatii.

1. Este obligatoriu ca fiecare post in cadrul companiei sa aiba o fisa de evaluare a performantei individuale? In acest caz, aceasta sectiune este inclusa in fisa postului la final? Sau este emis ca un act separat? Sau este considerat un act aditional la contractul de munca, ori trebuie sa se regaseasca in regulamentul intern al companiei?

2. Evaluarea se efectueaza anual pentru fiecare angajat in mod individual, la finalul fiecarui an fiscal?

3. In functie de evaluarea fiecarui angajat, se pot acorda bonusuri de performanta? Daca da, aceste bonsuri sau conditii pentru acordarea bonusurilor, trebuie trecute si in contractul individual de munca?

Va multumesc!
Salutare! Aș dori să aflu care sunt cerințele legale pentru un contract individual de muncă destinat poziției de șofer cu permis categoria B, în categoria de transporturi mărfuri generale sub 3,5 tone, atât la nivel național, cât și internațional. Mai exact, sunt interesat de prevederile referitoare la acordarea diurnei și la eventualele sporuri pentru muncă de noapte sau alte elemente relevante. Mulțumesc anticipat!