avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Activitate Rzvy999

Activitate Rzvy999

Salutare! Este vreo problema daca eu pentru firma mea fac eu contractele de vanzare-cumparare sau sunt obligat prin lege sa fie facute de un jurist sau avocat?
Salutare! Daca am propire pusa pe conturi si sunt sub urmarire penala din cauza fostului loc de munca si imi deschid o firma pe numele meu (startup) sau PFA, poate politia sa propeasca de exemplu 1/3 din venituri sau ce alte lucruri pot sa faca si sa imi afecteze activitatea?
Buna ziua! Voiam sa va adresez o intrebare legata de alegerea avocatului in dreptul penal. Din cate stiu cele mai importante etape sunt camera preliminara si judecata. Voiam sa va intreb daca exista vreo restrictie in ceea ce priveste momentul cand se alege un avocat adica daca astept sa vad pe parcursul urmaririi penale daca chiar exista probe relevante si ulterior sa aleg un avocat pentru urmatoarele etape daca va fi cazul.
Buna ziua! Daca sunt sub urmarire penala am voie sa ies din tara? Trebuie sa verific sa scrie asta in ordonanta emisa de procuror daca nu am acest drept iar daca nu scrie inseamna ca pot pleca in strainatate?
Salutare! Ce pot face in cazul in care mi-au fost confiscate mai multe device-uri de politie si au trecut aproape 6 luni de cand mi-au fost extrase datele de pe ele ca sa le primesc inapoi? Din ce stiu nu s-a trecut la analiza datelor inca, ce pot face ca sa grabesc procesul?
Buna ziua! Ce se poate face in cazul in care mi-au fost luat mai multe device-uri de politie pentru a fi verificate mesajele de pe ele de aproximativ 9 luni iar datele mi-au fost extrase acum 6 luni la perchezitia informatica si inca nu s-au verificat aceste date pentru a mi se inapoia device-urile?
Și am nevoie de contractul de vânzare-cumpărare in mai multe exemplare, certificatul de înmatriculare, cartea de identitate, fiscalul de la proprietar, rca-ul și itp-ul după care merg la primărie și poliție ca să o înscriu?
Salutare! Daca doresc sa achizitionez o masina, contractul de vanzare-cumparare trebuie neaparat sa fie inregistrat la notar sau este de ajuns semnatura si datele actualului proprietar si al viitorului proprietar? Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns. Nici de cum nu este vorba de asa ceva ci doar intrebam pentru a intelege exact cum functioneaza pentru cultura mea generala.
Multumesc frumos! Nu stiam ca sunt obligatii ca mandatar, voi cauta pe internet sa ma informez.