avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate 2.r.egg

Activitate 2.r.egg

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
asfalttango a scris:

Va multumesc pentru rabdare si orice sfat este mai mult decat binevenit.



Pentru ca din punct de vedere juridic se pare ca sfaturile s-au cam terminat, ma gandesc tehnic, daca va permite spatiul, sa inaltati niste stalpi metalici dea lungul hotarului si pe acestia sa infasurati plasa de pvc cu ochiuri mici. Similar celor de la terenurile de tenis/minifotbal menite sa opreasca mingiile, in cazul dumneavoastra frunzele/crengile.

Altfel, am vazut ca pentru jgheaburi exista o plasa care se aplica pe deasupra lor (pentru evitarea depunerilor si colmatarii/ruginirii) si se prinde cu niste cleme, iar la parazapezi ma gandesc ca poate s-ar putea adapta niste distantiere ca sa impiedice acumularea de frunze dea lungul lor, cel mult in zona lor de prindere.

In cer scuze anticipat domnule inginer @asfalttango ca v-am propus solutii tehnice la care v-ati gandit probabil si dumneavoastra, dar am luat de bun indemnul citat mai sus.

Succes!

Va adresez rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez sa obtin ordonanta de clasare emisa de procurorul de caz, deoarece au trecut cateva luni de la emiterea acesteia . In prealabil, se efectuase o solicitare de studiere a dosarului de urmarire penala, iar raspunsul Parchetului la aceasta a fost afirmativ, in plus, se mai mentiona ca s-a dispus clasarea dosarului iar solutia a fost comunicata persoanelor prevazute de lege. Desi locuiesc la adresa din acte, nu am primit un exemplar, dar nici sectia de politie ce a efectuat cercetarea preliminara. Citind si alte topicuri similare am inteles ca se intampla deseori acest lucru, motivarea fiind raportul personal angajat /volum de lucru. Multumesc anticipat pentru raspuns!
nae2012 a scris:

Eeeeeeeee :) am cautat de toate dar nu e...cand iti vede CV-ul si vede acolo experienta profesionala zero...e ffffoarte greu...deci sa-nteleg ca n-avem abandon de familie?


Ietata sa-mi fie franchetea dar in loc sa cercetati o astfel de speta, mai bine cu timpul disponibil si conexiunea la internet avuta cercetati niste acte nomative de interes general (ca doar legile sunt intr-o continua modificare), concepeti articole si le oferiti spre publicare chiar acestui portal. Poate ca nu o sa primiti o remuneratie imediata, dar cu siguranta munca nu va fi in zadar, chiar si numai pentru faptul ca poate fi trecuta in CV. Succes!
Buna seara,

Apelez din nou la amabilitatea dumneavoastra in a ma a ajuta cu posibile solutii in urmatoarea speta, descrisa succint in cele ce urmeaza. Dupa cativa ani de procese, s-a obtinut o hotarare definitiva privind dobandirea unui transformator de energie electrica aflat in functiue si folosit in acest timp de catre parat. Din pacate, nu se poate pune in aplicare decizia instantei deoarece compania de electricitate refuza sa intrerupa alimentarea aparatului, pe motiv ca hotararea instantei nu o vizeaza. Pe cale administrativa, un director adjunct al companiei de electricitate a oferit "solutia" ca paratul sa formuleze o cerere de intrerupere, lucru ce ar putea fi hilar daca situatia nu ar fi trista.

In aceste conditii, va rog sa ma sprijiniti cu posibile solutii in legatura cu posibilitatea intreruperii furnizarii energiei electrice a aparatului, pentru ca acesta sa poata sa fie demontat si preluat de catre propietarul de drept.

Va multumesc anticipat pentru timpul, priceperea si disponibilitatea de a ajuta.
Va adresez rugamintea de a ma ajuta cu baza legala, eventual sfaturi asupra modului de a proceda in situatia descrisa mai jos.

Pe stada unde locuiesc isi au ruta 3 linii de transport in comun. Datorita gabaritului autobuzelor, dar mai ales a modului de conducere a acestora, se simt vibratii in toata casa, foarte asemanatoare cu cele proocate de un cutremur. In camera copilului, cand lustra incepe sa se clatine stiu ca un autobuz se apropie la 20 - 30 metri de casa. Pe aceasta am renovat-o acum un an, dar deja au inceput sa apara crapaturi. Autobuzele in cauza depasesc constant viteza legala, fapt verificat mergand cu automobilul personal in spatele lor .
Pentru ca nu vreau sa tintesc prea sus prea repede, in prima faza ma gandesc sa solicit autoritatilor locale instalarea unui limitator de viteza pentru autobuze, cum de altfel am vazut ca exista pe alte sectoare ale traseului. Ca baza legala, pana acum, singura referinta am gasit-o in Codul Rutier si anume:
Art.128. - (1) Autoritatile administratiei publice locale au urmatoarele atributii:
b) iau masuri pentru instalarea, aplicarea si întretinerea mijloacelor de semnalizare rutiera si a echipamentelor destinate sigurantei circulatiei, conform standardelor în vigoare, tinând evidenta acestora;
c) întocmesc si actualizeaza planurile de organizare a circulatiei pentru localitatile urbane si iau masuri pentru realizarea lucrarilor ce se impun în vederea asigurarii fluentei si sigurantei traficului, precum si a reducerii nivelurilor de emisii poluante, cu avizul politiei rutiere;

Rugamintea mea este sa ma indrumati cum trebuie sa procedez pentru a solicita instalarea unui astfel de limitator, eventual daca exista norme specifice, nationale sau europene, cu privire la transportul in comun si mai ales limitele acestuia.

Multumesc anticipat pentru amabilitate.
Buna seara!

Apelez la timpul, stiinta si amabilitatea dvs. pentru a ma edifica in legatura cu urmatoarea situatie. Sunt functionar public, de circa jumate de an am implinit vechimea cumulata de cinci ani dar nu am primit primit sporul de vechime de 10%, beneficiand in continuare de cel de 5% aferent vechimii din intervalul 3 - 5 ani. Intrebarea mea ar fi: exista baza legala pentru a primi retroactiv diferenta de spor sau trebuie sa ma adresez instantei?

Multumesc anticipat pentru raspuns.