avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Activitate drastic

Activitate drastic

Ma regasesc la o a 3a proprire (executoriu) pe care trebuie sa o platesc zilele aceasta. Imi dau seama ca creditorii revin din nou cu Provident care apare a doua oara spre surprinderea mea ! Mai rau, daca tupeul functioneaza si dupa inchiderea dosarului, ma voi vedea si a 4a si a 5a oara " pentru ca sint un client tare platnic " si " am abuzat foarte mult ".

Cum la fiecare proprire acesti sint obligati sa justifice cheltuielile facute, unde ? cind ? si sumele respective, anticipez ca poate sa disimuleze ca aceste cheltuieli mi-ar apartine ! si pe romaneste " sa mi le bage pe git " prin diferite speculatii. (dar sa nu fie chiar asa)

Intrebarea e cum pot sa contracarez intentia acestora sa provoace o falsa imputatie ? Eu, in aceasta situatie, voi vedea ca platitor niste relevee de plata, ce-mi revin chipurile, dar pe care nu le-am facut niciodata, insa pentru ei da ! Exista un control aici ? care anume ?

Pe de alta parte, daca mi-am platit toate datoriile dupa calculele mele, la ce institutie ? unde sa verific ? (la ANAF ?, sau unde ?) ca numele meu sa nu mai figureze cu datorii la oricare ar fi creancierul respectiv. O data confirmat de aceasta institutie, se certifica faptul ca nimeni " sa se mai lege de mine ".

Nu intentionez sa intermediez cu nici un avocat pentru asta, mai ales ca ar fi un job plat pentru el.

Va multumesc de raspuns ca sa stiu cum sa ma apar ! in caz de ……

Am achitat onorariul unui avocat in avans acum 3 saptamani, dupa ce am negociat. Constat ca acesta se sustrage sistematic, cind e solicitat sa dea seama de avansarea lucrarii. Era vorba de introducerea dosarului care practic se face in 5 zile. Avocatul in cauza, nu deschide, citeste, mesaje practic pe romaneste parc-ar zice « bine c-a platit s-astepte ! » Bani au fost incasati de avocat din prima zi, fuguta la banca.

Interesul meu din tot angajamentul asta ca platitor pentru un serviciu care nu vine, este ca eu sa fiu informat de avansul dosarului ! cum asta nu exista intreb daca exista posibilitatea de anularea sau preluarea lucrarii, prin appel la baroul din regiune.

Motivul cred ca l-ati sesizat “ trag targa pe uscat “ ! sustragerea de la raspundere si asta facuta pe fata, fara scrupule, vreun gest, raspuns ! e iesita din comun anuleaza tot profesionalismul, onoarea, reputatia ! si chiar increderea de a merge mai departe !

Le fel v-as ruga sa va puneti in locul meu ca sa intelegeti mai bine frustarile mele, altfel daca stati pe pozitia avocatului rezulta ca e fff ocupat si nu ne intereseaza de loc atita timp cit acesta s-a angajat in lucrare !
Repet deci intrebarea : daca exista posibilitatea de anularea sau preluarea lucrarii de catre un alt profesionist ? prin appel la baroul din regiune, sau orice alta forma anulare a contractului in cauza !
ni se intampla: « Da vreau sa imi spun parerea despre consultant » ca de exemplu
George Popescu (nu-l cautati ca nu exista) « acesta » nu mi-a dat decit un raspuns, in urma caruia nu pot evalua persoana, pentru ca nu este destula comunicare.
Apoi intrebarea care vine :
Ai recomanda acest consultant și altor persoane? DA sau NU. Sa ne iertati, dar nu ne dam seama, fapt pentru care avocatul in chestiune n-o sa aiba evaluare. Imi pare rau ! Daca acesta apare de mai multe ori, sigur ca o evaluare va exista !
La ce se refera avocatul cind spune : « Așteptați să vă contactez după ce am numere de dosare. » La ce fel de dosare se refera ? Mai la subiect, ma asteptam sa ma vad cu redactarea dosarului meu, si sa-l vad inregistrat la instanta judecatoreasca, depunerea actelor la fel. E o chestiune de 5 zile cred. Ce il impidica pe avocat sau mai exact cine ? sa obtina aceste numere de dosar? nu se face instantaneu ? Ai trimis redacatarea, actele si nr de dosar vine in acelasi timp.
Repet intrebarea de ce trebuie de asteptat la aceste numere de dosare ? de cine depinde ? Cum pot sa obtin acest numar de dosar ? odata introdus materialul in instanta, cu numar de dosar, care ar fi urmatoarea etapa ? cit e de asteptat ? Multumesc.
Ca sa fiu mai precis pur si simplu avocatul X m-a lasat balta si cu ochii in soare o data ce a incasat onorariul. Intrebarea mea era, daca e o forma legala ca acesta sa fie inlocuit automat de altcineva, in ciuda faptului ca onorariul nu se restituie.
La fel chestia asta cu onorariul platit dinainte, care e beton nerembursabil, suna cam asa : « trimiteti numai banii, ca noi si-asa sintem acoperiti prin lege/contract………….si vedem noi cind raspundem sau nu… , stiti mai avem clientii, mai avem o chirurgie dentara, sotu/sotia o sa aibe cite un AVC….. ». Ceea ce s-a si intimplat, avocatul X, pe romaneste il doare-n fund de mine cind vede numele meu pe Email-uri, pe mesagerie etc, nici nu le deschide ! nu si cind a incasat fuguta din prima zi onorariul. Nu seamana asta insusirea unui venit prin frauda? adica este foarte amabil la inceput ca sa ma convinga, ca dup-aia nu numai sa nu ma respecte, dar sa ma si obsedeze, prin comportamentul lui ! In tot acest timp lucrare mea platita sta degeaba ! Nici macar un gest ! Nu vi se pare ca ceva nu e clar in « strategia asta avocateasca ». Sint eu pe cale sa pierd deja 2 saptamani asa la cheremul unuia (in cazul de fata chiar un avocat care propaga legea) si apoi sa ma vad dus cu targa pe uscat ? pina prin decembrie ? ca vin alegerile, vacantele ?
Mai repet intrebarea : exista o forma legala ca acesta sa fie inlocuit automat de altcineva, in ciuda faptului ca onorariul nu se restituie. La fel avocatul X, consider eu nu e de loc profesional, pentru ca nu are mai intii bunul simt !
o data ce a incasat acum 1o zile onorariul, avocatul nu raspunde sub nici o forma la solicitarile mele sa stiu ce se intimpla cu dosarul meu. La fel dupa cum bine stiti, onorariile nu se mai intorc sub nici o forma ! Sa fie asta perna pe care doarme avocatul respectiv ? pina cind ??? E o forma legala de trezIre a acestuia ?? pe undeva ca sa se scoale si sa se apuce de treaba. ?
de catava vreme caut avocat spre rezolvarea unei indiviziuni, le expun cazul de ce am eu nevoie, trimit acte, apropape toti imi vorbesc despre consultanta ca de exemplu 1500, platibila integral inainte, fara sa stiu ce m-asteapta. Este normal ? Mi s-a intimplat deja, o data ce au incasat nu mai raspund la telefon, pe Email ! nu mi se pare legal, decit a accepta un acont insotit de un contrat care sa explice gradual toate etapele si costurile spre rezolvarea dosarului, cu alte cuvinte este normala aceasta practica ? daca nu este normala, unde se mai poate adresa un client ca sa se vada cu cazul sau rezolvat si fara piedreri de timp sau banesti ?