avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate Ccata

Activitate Ccata

Succesiune
Buna ziua!
Tatăl meu a decedat acum doi ani.Printre proprietățile aflate în proprietatea succesiunii se afla și un teren .Pe acest teren este o arenda de care noi familia știam că există doar o convenție verbală.
Domnul care ține terenul în arendă susține că are un document în acest sens.Mama mea susține că nu știe de nici un document și că acesta ar fi sub semnătură falsa .
Mama mea susține că nu se poate face succesiunea asupra terenului deoarece este agățată aceasta arenda.
Ce se poate face în acest caz pentru a putea că terenul sa fie liber de sarcini?
As dori sa ma lămuriți cu următoarea situație:
Indemnizația pentru creșterea copilului am incasat-o doar pentru luna a 6-a, respectiv luna a 7-a a anului curent(mai exact luna tatălui).
Până în luna a 6-a am încasat comision din asigurări în valoare de 6000 lei după care am reziliat contractul de mandat .
La fel până în luna a 6-a am avut castiguri din jocuri de noroc in valoare de peste 12000 lei,pentru care casele de pariuri vor depune declarația 205 până anul viitor în februarie.Aceste case de pariuri vor depune declarația ca venit a întregului an calendaristic anterior și nu pentru fiecare luna în parte unde s-ar vedea deajuns de clar că eu in perioada in care am încasat indemnizația de creștere copil nu am avut nici un venit din alte surse.
Așadar în acest caz mi se vor solicita bănuții înapoi pentru cele două luni de indemnizați?
Va mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Pe durata CCC puteti realiza, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 8 ori cuantumul minim al indemnizației minime ( 2,5 la valoarea indicatorului social de referință).

Legea prevede nu distinge categoriile de venituri care se pot realiza.

Va mulțumesc!
Indemnizație creștere copil
Buna ziua,momentan sunt in concediu creștere copil pentru care încasez indemnizație,dar în același timp am venituri nete din jocuri de noroc mai mari de 12000 lei.
Voi pierde indemnizația sau va trebui sa înapoiez ceea ce am încasat?
Va mulțumesc!
Prelungire contract
Buna ziua!
Contractul de munca este suspendat până pe data de 31.08.2024 pentru concediu creștere copil.
Tot la aceeași dată este semnat și contractul de muncă deoarece a fost semnat pentru perioada determinată.
Întrebarea este dacă în caz de prelungire sunt eligibil și eu pentru a semna?
Va mulțumesc!
Buna ziua!
Am primit de la mătușa mea in ca donație o bucată de teren .Pe acest teren este trecut un drum de acces către proprietatea fratelui meu care a primit de la aceeași mătușa o bucată de teren.Pe acest drum aparem amândoi proprietari.Pot elimină acest drum sau macar partea mea de teren sa nu apară că drum de acces deoarece proprietatea mea a devenit prea îngustă și nu mă pot folosi de teren .
Va mulțumesc!
Într-un proces de divorț s-a stabilit că una din părți să plătească pensia de întreținere.La mai bine de un an partea adversa refuza plata. Procesul este supus apelului. Între timp poate fi executata silit partea adversa pentru a plăti pensia de întreținere?
Buna ziua!
Lucrez ca personal contractual la Stat.
As dori sa știu dacă pot beneficia și eu de modificarea Lg239/2020 și anume de facilitatea de pana la 1500/luna privind impozitul.