As dori sa ma lămuriți cu următoarea situație:
Indemnizația pentru creșterea copilului am incasat-o doar pentru luna a 6-a, respectiv luna a 7-a a anului curent(mai exact luna tatălui).
Până în luna a 6-a am încasat comision din asigurări în valoare de 6000 lei după care am reziliat contractul de mandat .
La fel până în luna a 6-a am avut castiguri din jocuri de noroc in valoare de peste 12000 lei,pentru care casele de pariuri vor depune declarația 205 până anul viitor în februarie.Aceste case de pariuri vor depune declarația ca venit a întregului an calendaristic anterior și nu pentru fiecare luna în parte unde s-ar vedea deajuns de clar că eu in perioada in care am încasat indemnizația de creștere copil nu am avut nici un venit din alte surse.
Așadar în acest caz mi se vor solicita bănuții înapoi pentru cele două luni de indemnizați?
Va mulțumesc!
Cornel Vasile a scris:
Pe durata CCC puteti realiza, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 8 ori cuantumul minim al indemnizației minime ( 2,5 la valoarea indicatorului social de referință).
Legea prevede nu distinge categoriile de venituri care se pot realiza.