avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate Nireves1981

Activitate Nireves1981

Avem 2 copii minori de 6 si 8 ani. Suntem in divort si primul termen este probabil in octombrie. Are dreptul ca mama sa plece cu copii in chirie, fara voia mea? (Sotia poate sa plece) . Copii nu isi doresc sa plece dar ii canvinge ca are puterea de convingere ca este mama. Multumesc.
NU din senin. Eu nu o mai sustin financiar. I-am propus sa isi ea servici si ma ameninta cu divortul. A adus copii aseara si dimineata a plecat zicandule ca nu vine 2-3 zile acasa. Ea este o fire care ii place numai pe drumuri sa plece.
Pentru mine copii sunt totul. Eu am crescut fara tata (r.i.p.)de la varsta de 7 ani si mi-a fost greu. nu as vrea ca si copii mei sa creasca separat de parinti. nici nu stiu cum e mai bine de procedat?
Dacă sotia nu vine acasă cu copiii, ce ar trebuii sa fac? Mulțumesc. E părăsire de domiciliu? Sau ?
Am o masina in leasing impreuna cu sotia. Masina este pe o firma la un prieten copun. Facturile si chitantele sunt platite pe numele meu. Sotia zice ca e masina ei si nu mai acces la ea. Sa o iau cu forta zice ca cheama politia. Mai sun de achitat 5500 euro si vreau sa o achiat integral si sa o trec pe numele meu. Cum e de facut? ptc e posibil ca dupa ce achit suma , amicul comun e posibil sa o treaca pe sotie sau pe el. Pe incredere nu as vrea.
Avem 2 copii minori si sotia vrea sa divortam la notar. Avem si o casa impreuna cumparata de la parintii mei. Cum e mai bine de procedat? prin notar sau judecatoresc. care sunt avantajele si dezavantajele? Ea fiind interpretata de muzica si tot timpul este plecata(cu toate astea ea nu a cumparat niciodata nimic in casa sau la copii) Multumesc. Eu sunt antreprenor.
Sotia a luat azi copii de la scoala mai devreme si a dus copii in alt judet la parintii unei prietene a ei. Copii m-au sunat ca vor acasa dar eu sunt certat cu parintii prietenei ei, impreuna cu prietena ei este plecata la Chisinau. copii au maine scoala si mi-a zis copii ca ii aduce la scoala parintii prietenei. Eu cu sotia nu suntem in relatii bune. Cum este de procedat sa iau copii? Simt ca copii sunt in pericol , mai ales ca vor ramane peste noapte acolo. va rog ajutati=ma.
COPII AU DREPTUL LA COTA DACA SUNT MINORI?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Imobilul dobandit in timpul casatoeiei este bun comun, astfel ca va fi inclus la partaj, in cota de contrubutie 50-50% (daca nu probati o cota majorata).

Ca sa obtineti casa parinteasca, va trebui sa solicitati sa vi se atribuie bunul imobil si sa ii platiti fostei sotii o sulta echivalenta cotei de 1/2 din bun. la pretul ce il veti conveni/grilele notariale/rezultat in urma unei expertize evaluatorii.

Urmeaza sa facem divortul la notar.
Casa părintească mi-a vândut-o mama mie și soție cu suma de 35000 lei acum 5 ani. A fost cumpărată la presiunile soție iar mama de gura ei a plecat sa locuiască la alt copil. Cu sotia avem 2 copii minori. Vrem sa facem partajul și normal că vreau să îmi recuperat casa părintească. Un sfat sau ce șanse am?
Avem 2 copii și sotia ma inseala, am dovezi și martori. Ce șansă am să rămână copii cu mine(tatăl)? Copii au 6 și 8 ani. Menționez ca sotia căntă muzica populara, face facultatea la 150 km de casă și rămâne cam 8 nopți pe lună in alte locații decât acasă.