Am un SRL-D - Cabinet stomatologic situat in mediul urban, am 32 ani si as vrea sa stiu daca pot accesa fonduri guvernamentale sau europene nerambursabile, pentru a-mi putea moderniza cabinetul stomatologic. Daca da, unde ma pot adresa?
Va multumesc!
Am pierdut un proces pentru cistigarea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de 40 ha teren forestier pe Legea 247/2005. Ce sanse mai am sa reiau acest proces in conditiile noului Cod de Procedura Civila?
Avind in vedere ca din 3 Ianuarie nu mai pot receptiona canalele PRO pe DOLCE, pot sa reziliez contractul fara a mai plati penalizare (mai am 18 luni pina la expirare)?
In fond ROMTELECOM nu mai respecta astfel conditiile contractuale!
Detin un garaj de aprox 15 mp (3 x5) situat la o distanta de 3 m fata de una din laturile blocului in care locuiesc, pentru care platesc anual chirie de vreo 15 ani. Consider ca aceasta taxa nu e legala, deoarece exista o Lege de prin 1975 care nu a fost abrogata, care spune ca terenul din jurul blocului pe o distanta de 7 m de fiecare latura a blocului apartine locatarilor, care deja platesc pentru el odata cu impozitul pe locuinta.
Va rog frumos sa-mi dati mai multe detalii.
Multumesc mult!
Mama traieste, unchiul-nu, mai traieste si mama verisoarelor, dar din cit stiu eu nu conteaza.
De la bunicul mai sunt si alte suprafete, nu s-a facut succesiunea, eu (mama) vrea sa faca succesiune numai pentru suprafata de 1.47 ha pentrtu care exista Titlu de proprietate
(pentru celelalte suprafete nu ni s-a eliberat inca titlu) pentru a putea vinde parte ei de 0.98 Ha dupa cum s-au inteles pe cale amiabila la moartea bunicului, mama si cele 2 verisoare.
Oricum trebuie sa discut cu un notar.
Am un titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in 1991 - 1,470 ha teren arabil in cimp. Eu am o parte - 0.98 ha restul il detin 2 verisoare (surori), conform unei intelegeri anterioare, nescrise. Nu am facut succesiunea.
Vreau sa vind partea mea (0.98 ha) din acest titlu. Cele 2 verisoare sunt de acord sa renunte (numai la suprafata in discutie). Cum se procedeaza cit mai simplu ?
Va multumesc!
Detin o casa de locuit cu teren aferent, am proces verbal de punere in posesie de la Primarie dar nu si Titlu de proprietate. As vrea sa mai construiesc o anexa la casa dar nu pot. In concluzie imi trebuie o Actiune in constatare prin care sa mi se recunoasca dreptul de proprietate pentru imobilul respectiv. Cum sa formulez o astfel de cerere ? Ma puteti ajuta?
Va multumesc !
Sunt PFA - (comert) din 2004. Am primit zilele trecute o somatie de la CNPAS
de plata unei sume fabuloase cca 10000 ron, din care majorari CAS 4400 ron
De ce tocmai acum?
Am avut o firma care din 2004 nu mai functiomeaza, dar care la acea data avea datorii la stat si s-a dizolvat de drept comf. art 31 din L359/2004. Acum am primit o sentinta comerciala prin care se dispune deschidere procedurii simplificate de insolventa. Eu nu pot plati datoria (cca 20000 ron), avin un salariu de 600 ron lunar.
Ce mi se poate intimpla? Ce pot face?
Mentionez ca am fost pacalit de o doamna care a deschis firma pe numele meu, dar eu i-am facut procura dumneaei, a dispus cum a vrut de banii firmei, apoi a disparut. Nu am mai dat de ea.