avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Activitate gloria v.

Activitate gloria v.

Buna ziua,

As dori sa stiu in ce conditii se poate reduce plata intretinerii pe perioada plecarii in concediu. Exista un numar minim de zile de la care incepe aceasta reducere si in ce consta reducerea (daca sunt 2 persoane in locuinta se plateste doar pentru 1 pers. in luna respectiva?)
Pentru 10 zile de plecare in concediu se reduce ceva ?
Se face o cerere scrisa catre administrator si in baza carei legi ? Acesta e obligat sa o ia in calcul sau e dupa cum doreste el ? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna seara,

am primit in cutia postala 2 hartii prinse una de alta- simple, nepuse in plic - de la primaria, dir. impoz. si taxe, una somatie de plata si alta cu titlu executoriu, cu data de 16.07 care ma anunta, pentru PRIMA DATA, ca am de platit o amenda de circulatie de pe 3.11.2011, deci de aproape un an. Si ca daca nu platesc in 15 zile, suport si toate cheltuielile legate de executare etc. Dar e prima oara cand aud de asa ceva - nu m-a oprit nimeni anul trecut, nu am semnat niciun proces verbal etc., nimic. In afara de asta, masina nu e inregistrata pe numele meu, ci pe o firma. E adevarat ca am dat in judecata politia pentru ca mi-a ridicat masina, dar asta era acum 2 ani, proces pe care l-am si castigat, iar atunci mi-am dat datele, adresa etc. pentru ca eu eram la volan. Insa, repet, masina nu e inregistrata pe numele meu, cum de au venit pe adresa mea aceste hartii noi ? Si ce ma sfatuiti sa fac in continuare ? Primaria ma va trimite la politie sa aflu si eu ce am facut de fapt ? In 3 zile plec din BUc. si, pana ma intorc, expira termenul de somatie /execut. in care as putea plati. Ma duc sa platesc maine sau poimaine fara sa stiu de ce sau cum pot amana termenul ? E normal sa imi dea somatie/executare cand eu nu am fost anuntata anterior de nimic ? Altfel, sunt si am fost mereu cu plata taxelor la zi.
Multumesc anticipat pentru sfaturi !
Buna seara,

in 2007 si pana in toamna lui 2008 am lucrat ca PFA, apoi am lucrat cu CIM, inclusiv in prezent sunt salariata cu CIM. Din toamna lui 2009 pana in 2011 am fost in concediu de crestere a copilului. Ducandu-ma la CASMB sa scot un card europ. de sanatate, am aflat ca ar trebui sa aduc decizii de impunere de la fisc pe 2007 si 2008, adeverinta de la agentia de prestatii sociale pt perioada concediului de crestere a copilului fiindca ar trebui facuta regularizarea pt anii cat am fost PFA. Credeam ca pt tot ce e de platit catre stat esti instiintat acasa (asa face si ANAF-ul). Ei bine, mi s-a zis ca CASMB nu e obligat - prin lege - sa anunte. Ca trebuie noi sa le ducem hartii si dovezi de incasari ca sa ne ia banii !! Si acum, ma trezesc ca pe langa o diferenta de plata, o sa mai am si penalizari pe atatia ani ! Intrebarea e ce se intampla daca astept pana la sf. lui 2013 cand ar trece cei 5 ani pe cat fac ei verificari si nu ma duc cu nicio hartie ? E posibill sa se sesizeze pt perioada din urma si peste 3 sau 5 ani si sa se adune si mai multe datorii ? Se pot contesta, e vreun termen de prescriere, o lege ? Inteleg ca din vara se coreleaza la baza de date a ANAF. Multumesc pentru orice lamurire competenta. Card european nu-mi mai trebuie. Oricum, le spuneau tuturor ca nu se tiparesc acum, ca au pb cu tipografia si ca, daca trebuie sa plece din tara, cu vreo 2 zile inainte sa plece sa mai vina pe la ei sa ia o hartie provizorie. Tipic.
Răspuns la discuția Concediu medical
Va multumesc pt raspunsuri. Am gripa, febra. Lucrez din nou din sept. Inainte am fost in concediul de crestere a copilului, deci nu stiu cum e cu baza de calcul pt ultimele 6 luni lucrate... Cum e in acest caz ? Multumesc inca o data
V-as ruga sa-mi spuneti cum se plateste concediul medical. Am CIM. S-a schimbat ceva in noul cod al muncii ? Cate zile se platesc integral ? Va multumesc!
Buna dimineata,
unde pot verifica daca administratorul blocului are contract de munca legal, daca refuza sa-mi raspunda la aceasta intrebare (si el si presedintele asoc. etc) ? (poate avea si conventie civila ? Care este reglementarea in acest sens?) Femeia de serviciu trebuie sa aiba si ea contract de munca ? ITM-ul (daca acolo trebuie intrebat) in ce baza mi-ar da aceste informatii?
Va multumesc !
Discuție Viza flotant
Buna ziua,
ce se intampla daca stau in acelasi oras cu cel trecut in CI, dar locuiesc la alta adresa decat cea din CI, fara a avea viza de flotant ? In locuinta respectiva (a unei bune cunostinte, careia nu-i platesc chirie), achit toate datoriile (intretinere etc)
Multumesc !
Si, daca de luna viitoare, calculeaza la fel ca si pana acum ? Fiindca desi a spus ca va calcula salariul admin. pe supraf. (asa, intr-o marinimie netarmurita...), se poate razgandi pana atunci. Daca eu nu le mai platesc decat partea mea (e simplu de calculat), ei totusi imi vor face chitanta cu suma mai mare (calculata incorect) si, daca parte din ea ramane neachitata, mi-o vor trece tot mie la restante etc (conform logicii lor). Nu stiu efectiv ce sa fac, ca tot nu m-as lasa pacalita cu buna-stiinta...:((
@elga50
Scuze, poate nu m-am facut bine inteleasa - admin si persoana care calculeaza cotele de intretinere nu sunt unul si acelasi. Admin are salariu (mai nou), contabilul, nu (face benevol calculele). Cum nici casierul nu are (la fel face benevol, cel putin asa declara). De discutat, nu cred ca se poate discuta cu contab. si nici cu admin. din cauza gradului ridicat de ostilitate si de obtuzitate. Eu din start n-am dreptate, "ce tot vreau", vin sa le schimb ordinea in bloc etc. Asa ca nu stiu cum as putea cere sa vad daca femeia de serv, admin au contracte... Cred ca trebuie sa ma adresez direct in alta parte, nu in bloc... Deci, in bloc toti cei care sunt implicati in comitet sunt cam intelesi intre ei. Unde merg sa ma plang dincolo de aceasta minunata asociatie/comitet de bloc si cu ce dovezi ? Mii de multumiri.
Mi-as face viza de flotant, dar prietena mea nu e in tara si pana in vara viitoare nu vine. Am buletinul ei - i l-am ridicat de la politie cu procura, ca ii expirase. As putea lua si actul de casa (al ei) cu mine sa-l prezint, dar am vazut ca e neaparat necesara prez. ei. Asa ca nu stiu cum mi-as putea face repede... Fara viza de flotant, nu ma pot plange la primarie de abuzuri, avand totusi chitantele de intretinere pe numele meu ?
A, si mai e ceva - nu exista salarii pt casier, presedinte (nu stiu exact cine trebuie sa aiba sau nu salariu din comitetul asoc.) etc. Ei fac asta cica benevol fiindca si asa costurile sunt ridicate in acest bloc vechi, cu apart. avand supraf. preponderent mari. Din septembrie a.c., exista salariu pt admin (netrecut totusi ca atare pe lista de intretinere - salariul admin si al femeii de serv sunt trecute ca "Salarii", fara a se specifica nimic altceva, la categoria calcule pe nr de pers). Totusi, calculele trebuie facute corect, chiar daca persoana care le face nu incaseaza nimic pt asta ca asa a vrut. Sau poate crede ca, daca nu percepe bani pt ce presteaza, poate sa nu tina cont de lege....