avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate Alina-Andreea Plugaru

Activitate Alina-Andreea Plugaru

Buna ziua. Informatiile acelea banuiesc ca le aveti de pe portalul instantelor. De unde stiti ca a ramas in pronuntare? Daca a ramas in pronuntare si procesul a ajuns la final, nu e nevoie sa va prezentati. Asteptati sa vedeti care este solutia instantei, pe care o puteti vizualiza pe scurt pe portal, la data mentionata pentru pronuntare.

O zi buna!
Din speta dumneavoastra rezulta ca dumneavoastra si mama dumneavoastra sunteti coproprietarii imobilului. Vanzarea se poate realiza numai cu acrodul ambelor parti. Astfel, in urma vanzarii bunului veti beneficia de pretul aferent cotei din bun de care dispuneti. Notarul o sa va explice toate aceste detalii si este dator sa aplice in mod corect dispozitiile legale. Nu aveti de ce sa va faceti griji!

O zi buna!
Nu vi s-a comuncat niciun act procesual/citatie pana la acest moment? In mod firesc, in opinia mea, daca ar fi existat un proces penal/civil, ar fi trebuit sa vi se fi comunicat cel putin un act in acest sens.
Da, astazi este ultima zi de depunere a apelului dumneavoastra.
Buna ziua!

Ca regula generala vom avea:

Sotul supravietuitor = 1/4 din mostenire
Descendentii (indiferent de numarul lor; 3 frati in speta dumneavoastra) = 3/4 din mostenire care se imparte in mod egal intre acestia.
Din cate cunosc, puteti emite facturi pana in CCC. Aveti OUG nr. 164/2022 care s-ar putea sa fie de ajutor.

O seara buna!
Răspuns la discuția Intrebare divort/apel
Capatul de cerere privind divortul a ramas definitiva. Doar capatul de cerere, in speta, privind programul de vizita (sau alte cereri accesorii) este supus apelului. Va sfatuiesc sa cititi cu atentia hotararea instantei. La finalul hotararii, acolo unde sunt trecute caile de atac pe care le aveti la dispozitie, trebuie sa fie mentionat acest lucru.
Răspuns la discuția Intrebare divort/apel
Buna ziua,

Art. 931. -
(1) La termenul de judecată, instanţa va verifica dacă soţii stăruie în desfacerea căsătoriei pe baza acordului lor şi, în caz afirmativ, va pronunţa divorţul, fără a face menţiune despre culpa soţilor. Prin aceeaşi hotărâre, instanţa va lua act de învoiala soţilor cu privire la cererile accesorii, în condiţiile legii.

(2) Dacă soţii nu se învoiesc asupra cererilor accesorii, precum şi în situaţia în care unul dintre aceştia sau ambii beneficiază de consiliere judiciară sau tutelă specială, instanţa va administra probele prevăzute de lege pentru soluţionarea acestora şi, la cererea părţilor, va pronunţa o hotărâre cu privire la divorţ, potrivit alin. (1), soluţionând totodată şi cererile privind exercitarea autorităţii părinteşti, locuinţa copiilor, contribuţia părinţilor la cheltuielile de creştere şi educare a copiilor şi numele soţilor după divorţ.

(3) Dacă va fi cazul, cu privire la celelalte cereri accesorii instanţa va continua judecata, pronunţând o hotărâre supusă căilor de atac prevăzute de lege.

(4) Hotărârea pronunţată în condiţiile alin. (1) este definitivă, iar hotărârea pronunţată potrivit alin. (2) este definitivă numai în ceea ce priveşte divorţul, dacă legea nu prevede altfel.

Astfel, in ceea ce priveste divortul, hotararea este definitiva.
Buna ziua. Avand in vedere ca infractiunea a fost savarsita in Elvetia, va fi cercetat penal potrivit legislatiei aferente tarii respective si supus executarii hotararii penale ce va fi pronuntata de catre instantele din Elvetia (daca inca nu a fost finalizat procesul).
Buna ziua,

Art. 32. din Contractul colectiv de muncă unic la nivel de sector de negociere colectivă învăţământ preuniversitar, înregistrat la M.M.S.S.-D.D.S. sub nr. 1199 din data de 5.07.2023 - Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale prevede ca:

(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale, angajaţii au dreptul la concedii fără plată, a căror durată însumată nu poate depăşi 30 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în învăţământ.

(2) Angajaţii care urmează, completează, îşi finalizează studiile, precum şi cei care se prezintă la concursul pentru ocuparea unui post sau unei funcţii în învăţământ au dreptul la concedii fără plată pentru pregătirea examenelor sau a concursului, a căror durată însumată nu poate depăşi 90 de zile lucrătoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afectează vechimea în învăţământ/muncă.

(3) Angajaţii beneficiază şi de alte concedii fără plată, pe durate determinate, stabilite prin acordul părţilor.

(4) Cadrele didactice titulare au dreptul la concediu fără plată pe timp de un an şcolar, o dată la 10 ani, cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ/inspectoratului şcolar (în cazul personalului didactic de conducere, de îndrumare şi de control), cu rezervarea postului didactic/catedrei pe perioada respectivă.

(5) Personalul didactic auxiliar şi nedidactic/contractual încadrat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată are dreptul la concediu fără plată pe o perioadă de un an calendaristic, o dată la 10 ani de activitate în învăţământ, cu aprobarea consiliului de administraţie al instituţiei/unităţii prevăzute în Anexa nr. 3, cu rezervarea postului pe perioada respectivă.

(6) Concediul prevăzut la alin. (4) poate fi acordat şi anterior împlinirii a 10 ani de vechime. Personalul didactic titular prevăzut la alin. (4) cu peste 10 ani vechime în învăţământ care nu şi-a valorificat acest drept poate beneficia de concediul fără plată şi cumulat, în doi ani şcolari, în baza unei declaraţii pe proprie răspundere că nu i s-a acordat acest concediu de la data angajării până la momentul cererii.