avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate Alina-Andreea Plugaru

Activitate Alina-Andreea Plugaru

Buna ziua!

Conform art. 192 Cod Penal:

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Neavand cunostinte despre continutul dosarului penal este foarte greu sa ne formam o imagine clara. Insa aveti mai sus limitele de pedeapsa pentru infrcatiunea de loviri si alte violente.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Competenta o vor avea organele judiciare din Prahova intrucat se are in vedere locul savarsirii infractiunii, ca prim grad de competenta.

Ati avea dispozitiile Art. 326. Cod procedua penala care prevede:
,,Când există o suspiciune rezonabilă că activitatea de urmărire penală este afectată din pricina împrejurărilor cauzei sau calităţii părţilor ori a subiecţilor procesuali principali ori există pericolul de tulburare a ordinii publice, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cererea părţilor, a unui subiect procesual principal sau din oficiu, poate trimite cauza la un parchet egal în grad, dispoziţiile art. 73 şi 74 fiind aplicabile în mod corespunzător."

dar in opinia mea este foarte dificil sa vi se admita o astfel de solicitare doar pentru motivele legate de pierderea sau tergiversarea unor dosare anterioare, care nici macar nu au avut loc in acel oras.

Sfatul meu e sa angajati un avocat care sa va indrume pe tot parcursul procesului penal si cu siguranta va fi mult mai ok.

Succes!
Buna ziua!

In procesele civile, aveti aceasta posibilitate; in schimb in procesele penale singurul articol cunoscut de mine care face referire la amanarea judecatii este " - Art. 386. - (1) Dacă în cursul judecăţii se consideră că încadrarea juridică dată faptei prin actul de sesizare urmează a fi schimbată, instanţa este obligată să pună în discuţie noua încadrare şi să atragă atenţia inculpatului că are dreptul să ceară lăsarea cauzei mai la urmă sau amânarea judecăţii, pentru a-şi pregăti apărarea. Dacă dispune schimbarea încadrării juridice, instanţa pune în vedere inculpatului că are dreptul să ceară lăsarea cauzei mai la urmă sau amânarea judecăţii, pentru pregătirea apărării faţă de noua încadrare."

Succes!
1. Referitor la momentul la care puteti formula cererea de constituire ca parte civila, da, o puteti formula la acest stadiu procesual.

2. Referitor la raspunsul meu (scurt) de la punctul 4 privind camera preliminara, daca va mai exista o astfel de faza (inca o data sau nu), a fost ca da, va exista camera preliminara si va voi explica tot pe scurt ,,de ce'' va veti mai intalni cu ea, intrucat aceste informatii le veti afla oricum pe parcursul procesului, mai ales daca veti colabora cu un avocat care sa va indrume.

Ordonanta de renuntare a urmaririi penale este supusa confirmarii de catre judecatorul de camera preliminara, ceea ce presupune ca acea ordonanta care a fost data in cursul urmarii penale este supusa verificarii de catre acest judecator. De aceea v-ati intalnit cu acest termen de camera preliminara la acest moment (adica in cursul urmarii penale). Dumneavoastra nu ati ajuns inca in faza de camera preliminara pentru ca nu ati avut cand.

Aveti prima faza URMARIREA PENALA (unde opereaza politistii specializati, procuror, judecatorul de drepturi si libertati), apoi aveti CAMERA PRELIMINARA (judecator de camera preliminara-atributii de verificare legalitate rechizitoriu, acte de urmarire penala etc), apoi aveti faza de JUDECATA (instanta de judecata) si in fine punerea in executare a hotararii.

Deci dumneavoastra nu ati ajuns pana in camera preliminara propriu-zisa pentru ca in faza de urmarire penala s-a dispus in loc de trimiterea in judecata, ordonanta aceea de renuntare care DA, este supusa confirmarii de care judecatorul de camera preliminara.

Acuma pentru ca dosarul dumneavoastra a fost intors la procuror spre completare, se va proceda din nou la fel si urmeaza aceleasi etape/faze firesti ale procesului penal.

Succes!




1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

1. completarea urmaririi penale implica strangearea mai multor probe cu privire la infractiunea savarsita; practic este necesar ca organele de urmarire penala sa desfasoare mai multe activitati in vederea completarii urmaririi penale, ele fiind probabil insuficiente la momentul la care s-a dispus acea ordonanta de renuntare la urmarirea penala;

2. exact ce am mentionat si la punctul 1, se vor mai efectua niste acte de urmarire penala (de exemplu: se vor putea efectua si alte audieri, audieri de martori etc);

3. Potrivit art. 318 (16) ,,Încheierea prin care s-a pronunțat una dintre soluțiile prevăzute la alin. (15) este definitivă. În cazul în care judecătorul a respins cererea de confirmare a soluției de renunțare la urmărirea penală, o nouă renunțare nu mai poate fi dispusă, indiferent de motivul invocat. " Deci cel mai probabil se va intocmi rechizitoriu (act de trimitere in judecata);

4. da, va veti mai intalni cu ea (oricum cred ca faceti o mica cofuzie in legatura cu camera preliminara, dar nu are sens sa intru in detalii);

5. potrivit art, 20 CPP ,,Constituirea ca parte civilă se poate face până la începerea cercetării judecătoreşti. Organele judiciare au obligaţia de a aduce la cunoştinţa persoanei vătămate acest drept." Puteti face declaratia scris dar si oral (fiind consemnata intr-un p-v).

Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.

Daca sunteti hotarati in acest sens, puteti sa divortati la notar, unde veti stabili de comun acord toate conditiile privind drepturile si obligatiile parintesti. Important este sa lasati deoparte toate neintelegerile si sa actionati in interesul propriului dumneavoastra copil.

In camera preliminara va fi deja efectuat rechizitoriul dar exista si posibiliatatea de a contesta si in camera preliminara legalitatea actelor efectuate in cursul urmaririi penale.
Răspuns la discuția Revendicare Imobiliara
Buna ziua!

Speta dumneavoastra necesita, desigur, mai mult studiu, insa ,pe scurt, in opinia mea puteti formula o actiune in instanta pentru recuperarea contravalorii imobilului construit pe terenul altei persoane. Se va face si o expertiza in aces sens cu siguranta. Deci ar exista sanse de a rezolva situatia pe cale judiciara daca, calea amiabila nu este posibila.
Buna ziua!

Nu cunosc detalii cu privire la aceasta, insa puteti formula o cerere in pretentii la instantele competente pentru recuperarea sumei mentionate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

In opinia mea, ar trebui sa mergeti la un notar in vederea realizarii partajului voluntar si iesirea din indiviziune.

Succes!