avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate xyz13

Activitate xyz13

Răspuns la discuția Custodia copilului
Sa va pregatiti cu toate probele posibile si sa aveti toti martorii posibili.
1.Cautati-va un avocat si construiti-va o strategie de iesire din aceasta situatie
2.Din cate povestiti dvs. sunteti co-dependent emotional iar tatal copilului are o personalitate narcisista.Mergeti la un psiholog si spuneti lucrurile acestea si cereti o expertiza psihologica a copilului care sa va serveasca la procesul de custodie..Fara sa stie tatal.Daca este violent in orice mod cu copilul,adunati probe
3.Faceti-va mai multe certificate medicale care sa ateste violentele la care ati fost supusa
4.Daca face scandal in public notati-va martorii.
5.Cautati-va un adapost pentru mamici si copii abuzati si vedeti conditiile de acolo
6.Incercati sa aveti un serviciu stabil si platit suficient de bine.
7.Intariti relatiile cu rudele dvs,astfel incat sa aveti un sprijin in situatii de criza.
8.In timpul procesului nu cedati la presiunea pe care o va exercita,pentru ca va exploda toata rautatea.
Bafta.
Daca veti intra,va trebui sa va "tineti gura".Nu va interesa pe nimeni faptul ca ati acceptat intr-o situatie disperata,un post sub nivelul pregatirii dvs.Si intre timp puteti sa urmati cursuri de specializare si chiar sa ajungeti sa lucrati la nivelul pregatirii dvs.Incercati doar sa nu va faceti dusmani.Luati aceasta experienta ca un job intermediar.
Răspuns la discuția Cum pot gasi pe cineva
Daca tatal traieste,poate gasiti indicii si la el.
A vandut-o?Daca da,atunci puteti sa-i intentati un proces penal pentru fapta lui,si probabil ca in conlucrare cu anchetatorul veti putea obtine mai multe indicii.
Puteti verifica si cine a facut certificatul de deces.Poate aflati si de acolo ceva indicii.
Sora ta era bolnava?Ma indoiesc ca o mama isi lasa copilul din brate,sanatos fiind,sa fie luat de salvare.Cu atat mai putin accepta sa i se spuna ca a murit,sa nu-l vada mort si sa nu-l ingroape.Ceva nu se leaga aici.Poate ca si mama ta stie mai multe lucruri decat iti spune.Eu cred ca ar trebui sa fii extrem de precauta si sa incerci sa vezi lucrurile din mai multe perspective.Asteapta-te la surprize.Poate ca si mama ta stie ce s-a intamplat.Acum 30 de ani daca disparea un copil toata lumea nu dormea pana nu-l gaseau.Viu sau mort.
Mult noroc.
Răspuns la discuția Autorizare reparație gard
1.)Puteti sa executati fara autorizatie de construire,daca nu schimbati forma gardului si materialele din care acesta este executat (leg.50/1991 ,art11,lit.a).Desigur,asta daca nu va aflati in zona de protectie a monumentelor.Faceti poze pentru a putea dovedi ca nu ati schimbat forma sau materialele!
2.)Daca schimbati materialele,atunci aveti nevoie de autorizatie.Sau puteti sa-l intrebati pe vecin daca va da acordul scris,...asta la o cana de vin.
3.)De ce nu cereti un certificat de urbanism de la Primaria de care apartineti pentru a fi lamurit pe deplin de toate aceste aspecte?Asta pentru a nu avea surprize.

(Nu sunt jurist sau avocat.)
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ]

...eu nicaieri nu am gasit o lista a localitatilor!Doar daca te aflii la o distanta mai mica de 50km de casa.
Relatia mea cu Arhitectul Sef al Primariei nu e pe roze.(Eu consider ca a facut mai multe abuzuri in serviciu, iar el probabil ca este nemultumit ca nu i-am dat mita)

Acum m-am trezit cu o amenda usturatoare ca desi am terminat lucrarea nu am facut receptia.Ce pot face in cazul acesta?

Tin sa mentionez ca am fost la Primarie in termenul legal ca sa-i chem sa faca receptia la acoperis si mi s-a spus ca nu e nevoie.Parca am presimtit ca nu e a buna si am trimis si doua e-mailuri ca sa-i chem.Am dovada.Acum in legea 50/1991,la art.26 lit j spune "neorganizarea si neexercitarea controlului privind disciplina in autorizarea si executarea lucrarilor de constructii de catre compartimentele abilitate" constituie contraventie.

1.Eu ce vina am ca ei nu au venit?Eu i-am chemat, am "organizat". Ei nu au venit.Pot ataca undeva aceasta contraventie/amenda?
2.Pot sa trag la raspundere cumva pe Arhitectul Sef ca a comis abuzuri (si pot dovedi ca si la eliberarea autorizatiei de construire a comis abuzuri)
3.Pot cere daune morale pentru hartuirea la care am fost supus?
Din pacate cred ca a trecut termenul in care puteam sa atac la judecatorie.Mai pot face ceva?Pot sa ma adresez CSM-ului?Sau CEDO?Din cauza lucrarilor casa mea e in pericol sa se surpe.Din pacate lipsa banilor m-a impiedicat de la inceput sa pot angaja un avocat.
Credeti ca as putea anunta televiziunile?Chiar nu e in regula sa ma bat eu cu toata infrastructura.Din pacate cei de la Primaria Medias mi-au facut si un mare defavor si mi-au stricat imaginea,prezentandu-ma ca "o nebuna scandalagioaica".Iar faptul ca au fost obligati de Tribunalul Sibiu sa-mi plateasca 5.000 lei daune morale pentru ca mi-au impiedicat accesul la informatia publica,nu ma incalzeste prea mult.
De ani de zile situatia este dezastruoasa iar bataia de joc a autoritatilor este de nedescris.
Äm o casa in satul Ighisu Nou,sat apartinator municipiului Medias.In acest sat Primaria Medias a derulat un proiect de reabilitare.Au fost foarte multe nereguli la acest proiect iar acuzatiile pe care le aduc sunt grave.Au imprumutat 11 mil euro pentru acest proiect PMMR de la banca BERD in anul 2011,bani care ii puteau fi primiti 95% nerambursabili de la Fondul de Mediu.Au uitat de imprumut pana in 2013 cand am inceput sa intreb unde sunt drumurile si canalizarea.Atunci au incheiat un conract FARA LICITATIE PUBLICA,pe jumatate suma.Au inceput lucrarile fara autorizatie de construire si fara aviz de la Cultura,toata zona fiind practic distrusa.
Am reclamat faptul ca s-a inceput lucrarea in 2011 fara aviz de la Cultura,si abia in sept 2013 a fost obtinut avizul la insistentele mele,dupa ce s-a micsorat din pix zona istorica la 200m de cetate,si pe baza acelui fals si uz de fals au obtinut avizul.Practic la data aceea lucrarile erau incheiate,prost!, pana si Prefectul de Sibiu mi-a raspuns ca "nu exista nici o stricaciune"desi a crapat zidul cetatii.Dosarul a ajuns la Parchetul Medias unde s-a dat o solutie ca nu exista probe la dosar.Am contestat si apoi din nou am primit raspuns ca solutia e conforma.
Probele exista la dosar.Am atasat PUG 2012 in care era consemnat ca tot satul este zona protejata cat si avizele de la Cultura obtinute in sept 2013.Avand in vedere ca aici sunt interese mult mai mari decat stabilirea adevarului,unde as putea cere o evaluare a dosarului... cat si a celor care s-au implicat in "solutionarea"lui?
Multumesc.
Răspuns la discuția autorizatie construire 50/91
Am noutati.

1.Distanta intre mine si cetate este mai mare de 200m (desi reprezentantii Primariei nu si-au facut treaba sa puna insemnul obligatoriu de "monument istoric" pe zidul cetatii)
2.Vecinul din dreapta care este mai aproape de cetate a mansardat avand autorizatie de construire acum doi ani.Nu a fost inclusa casa lui in "zona protejata istorica".Avand in vedere ca este mai aproape de cetate trag concluzia ca nici planuri urbanistice nu s-au facut sa includa casa mea in "zona protejata"...

Deci? Pot sa ma bazez pe astfel de argumente in cazul unor obstructii din partea unor anumiti functionari zelosi?
Am o casa in mediu rural care se afla la mai putin de 200m de zidul cetatii.
Intampin greutati in lamurirea unor aspecte din cauza unor functionari publici.
In leg 50/91 se spune ca nu trebuie autorizatie de construire daca as schimba tiglele de pe casa daca nu schimb forma si functionalitatea,materialele (tigla=? tigla beton Bramac?),culoarea.Am intrat pe site-ul Primariei si am downloadat lista cu monumente istorice.Aceasta cetate nu se afla pe lista.De la Primarie mi s-a promis ca "ma vor amenda" daca ma apuc de treaba (asa au facut si cand am pus pe soclu gresie care imita piatra) fara autorizatie.Oricum cu autorizatia,am depus cerere sa o elibereze si se taraganeaza totul,cand am intrebat mi s-a raspuns in doi peri ca-mi vor da raspunsul in 30 zile ,adica ce acte mai lipsesc "de la dosar", dupa aceea sa rezolv cu actele si doar dupa alte 30 zile POATE voi primi aprobare.
Avand in vedere situatia expusa,am sau nu am dreptul sa ma apuc de schimbat tigla fara autorizatie?