avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate Vorba_1

Activitate Vorba_1

Certificat de Atestare Fiscala Nelamurire
Buna dimineata,
Am scos certificat de atestare fiscala de informare online de pe platforma Atlas - Direcţia Generală Venituri Buget Local Sector 2 pentru o coproprietate si in acest certificat toti coproprietarii apar cu debite / datorii 0 dar la o statie de plata selfpay am verificat cu CNP-urile si unul dintre coproprietari apare cu debite / datorii de plata cat un salariu mediu pe economie.
Certificatul scos a fost verificat pentru autenticitate pe platforma cu numarul de verificare furnizat in mail si este valid.
Deci cum e posibil asa ceva si care este adevarul de fapt? Imi scapa mie ceva?
Va rog sa ma lamureasca cineva care stie exact care ar putea fi motivul acestei neconcordante.
Multumesc.
Impozit egal la cote diferite din proprietate

Buna dimineata,

Imi poate explica si mie cineva de ce un coproprietar care detine doar un sfert cota parte dintr-o proprietate are de plata la impozite cladire si teren aceleasi sume ca un coproprietar care detine cota parte de jumatate din aceeasi proprietate?

Suntem trei coproprietari dupa succesiune, nu am facut iesirea din indiviziune dar cotele sunt clar stabilite in acte 1/2 [ 50% ] si 1/4 [ 25% ] si 1/4 [ 25% ] iar coproprietarii cu 1/4 [ 25% ] platesc fiecare in parte la fel cat plateste cel cu 1/2 [ 50% ] adica cei doi coproprietari care detin cotele de un sfert platesc dublu in total impreuna fata de cel care detine cota de jumatate.

Am gasit niste legi dar parca m-au bagat in ceata si mai mult...

Codul fiscal la norme metodologice specifica si anume:

Art. 14, pct. 2

Daca o cladire / teren se afla in proprietate comuna a doua sau mai multor persoane, la stabilirea impozitului se au in vedere urmatoarele:

a) - cotele-parti sunt prezumate a fi egale, pana la proba contrara. Fiecare dintre coproprietari datoreaza un impozit egal rezultat in urma impartirii impozitului datorat pentru intreaga cladire.

b) - in cazul in care cotele-parti din dreptul de proprietate asupra cladiri sunt determinate, fiecare coproprietar datoreaza impozitul corespunzator cotei-parti detinute.

c) - in organizarea evidentei fiscale organul fiscal reflecta dreptul de proprietate in cote-parti pe baza actelor doveditoare (de exemplu, act de mostenire in urma succesiunii unui parinte).

Dar in cazul nostru in care cotele parti apar clar in acte 1/2, 1/4 si 1/4 atunci asta nu inseamna ca sunt determinate? De ce anume mai e nevoie pentru ca coproprietarii cu cote de cate un sfert fiecare sa nu mai plateaasca impozite pe cladire si teren cat plateste cel cu cota de jumatate?