avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Activitate rebecutza77

Activitate rebecutza77

Bunicul meu a fost ofiter in armata romana in al doilea razboi mondial, a fost prizonier in Siberia, i s-au confiscat decoratiile primite, Ce pot face ca sa i se recunoasca drepturile de veteran de razboi?
Buna ziua,
Certificatul de vacanta succesorala emis in anul 1960 este considerat abuz al regimului comunist in baza legii 10/2001? Defunctul avea sotie care a renuntat dar ceilalti mostenitori (nepoti) nu au stiut decat prea tarziu. Trebuie mers in instanta neaparat sau Legea 10/2001 iti recunoaste dreptul de succesiune?
Buna ziua,
Daca exista martori care stiu de presiunile si amenintari facute de functionari ai statului asupra unei batrane de 80 de ani ca sa cedeze mostenirea sotului exista sansa ca mostenitorii acesteia care au fost privati astfel de dreptul lor sa castige in instanta anularea certificatului de vacanta succesorala. Teoretic se cunoaste metoda regimului de dinainte de 1989.
Multumesc
Buna ziua,
Certificatul de vacanta succesorala in perioada de dinainte de 1989 - sotia cedeaza statului mostenirea care i-ar reveni, neavand copii dar existand alte rude. Este considerat abuz al regimului comunist? Cum s-ar putea anula? Care e procedura de urmat?
Multumec
Multumesc
Buna ziua,
In caz de divort sotia are drept la mostenirea primita de sot de la parintii lui in timpul casatoriei? Daca da, ce cota?
Buna ziua
Cum se poate obtine certificat de calitate de mostenitor dupa varul tatalui meu in lipsa altor mostenitori?

Buna ziua,
Cum poti repara un abuz facut asupra sotului supravietuitor facut de sora defunctei? In sensul ca, sora defunctei a obtinut certificat de mostenitor in urma unei declaratii false - ca nu are sot - culegand toata masa succesorala. Ce e de facut in acest caz?
Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca avocatul imi da factura pentru onorariul platit trebuie sa imi dea si chitanta ca dovada a platii?
Multumesc