avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Activitate anca_magadalena

Activitate anca_magadalena

Pai nu este specificat in contract, intrucat propietarul nu a vrut sa faca unul, de asta am intrebat cine trebuie sa platesca revizia anuala.
Cine trebuie sa plateasca revizia anuala a centralei termice ? Propietarul sau chiriasul conform legii ?
Mi se pare ciudat totusi ca fiind lucruri personale si importante, nu este obligat sa mi le dea daca eu ii cer acest lucru pt ca sunt pe numele meu si nu-l priveste (inclusiv plicuri de tin de judecatorie si alte asemenea)
Am avut adresa la fostul propietar unde am locuit in chirie. Acum locuiesc in alta parte, in alt oras si inca nu am apucat sa mi schimb adresa din buletin intrucat astept actualul propietar sa se intoarca in tara. Corespondenta o primesc inca la vechea adresa, si am rugat in nenumarate randuri vechiul propietar sa nu imi deschida plicurile (o face) si sa vin sa mi le inmaneze, dar a refuzat, iar asta se intampla inca de acum 5 luni cand am plecat de la dansul. Mentionez ca atunci cand am plecat, toate au fost achitate, toate la zi, si am plecat fara a fi vreo neintelegere intre mine si fostul propietar.
Vreau sa-mi spuneti daca faptul ca refuza sa mi inamneze coresponda personala si deschide plicurile, chiar daca l-am rugat sa nu o faca intra violare de coresponda.
Am lucrat la o firma timp de 1 luna cu contract, dupa care mi-am dat demisia intrucat am hotarat ca nu e ceea ce-mi doresc si am gasit o oferta mai buna si astfel m-am mutat in alt oras.
Am primit salariul aferent lunii lucrate pe data de 12 octombrie, dar nu si cardul de bonuri. Am luat legatura cu cei de la resurse umane de la fosta firma, si mi-au spus ca vor verifica, dar nu au mai revenit cu un raspuns.
Am incercat din nou sa iau legatura la telefon, prin email, prin mesaje pe whatsapp si nimic.
In situatia in care nu voi primi raspuns saptamana aceasta si nici nu mi se va alimenta cardul de bonuri, doresc sa stiu carei institutii trebuie sa ma adresez intrucat nu am posibilitatea sa ma intorc in oras la vechea firma datorita noului loc de munca dar si al distantei mari.
Sora mea a avut o firma, a facut un credit pe firma, pe care nu l-a mai putut plati si a fost executata silita. Ea a contestat executarea si a primit azi raspunsul.

Solutia pe scurt: Admite în parte excepţia tardivităţii formulării contestaţiei la executare, invocată de intimată prin întâmpinare. Respinge contestaţia la executare formulată de contestatoarea , în contradictoriu cu intimata , în ceea ce priveşte motivul de nelegalitate vizând prescripţia dreptului de a cere executarea silită, ca tardiv formulată. Respinge în rest contestaţia la executare, ca neîntemeiată. Respinge cererea contestatoarei de restituire a taxei judiciare de timbru, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 10 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătorie, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi.

Ce inseamna mai exact si ce ma sfatuiti sa faca pe mai departe, daca mai are rost sa faca apel sau nu.
Sora mea a avut o firma pe numele ei si a luat un credit, nu a mai putut plati, si a fost executata silit, este un proces pt contestare la executare pe rol.
Ea si-a schimbat domiciliul, inca nu are buletinul schimbat, dar ar vrea ca actele de la judecatorie si de la executor pe numele ei si al firmei sa le primeasca la noua adresa,.
Poate sa le primeasca pe noua adresa chiar daca nu are inca buletinul schimbat ? Care este procedura si daca nu poate merge personal, deoarece munceste 6 zile pe saptamana, de la 8 la 20, se poate depune cerere online sau cum se procedeaza ?
Mi-am dat demisia fara preaviz, fiindu-mi acceptata.
Mai am neefectuate pe anul acesta 14 zile din concediul de odihna.
Doresc sa stiu daca aceste zile de concediu ramase imi vor fi platite sau ce se intampla mai exact.