avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Activitate B.Ramona

Activitate B.Ramona

Răspuns la discuția adresa poprire executor
Nu înţeleg răspunsul executorului cu "lăsa-ţi ca au bani şi o să vă plătească" , crede ca un creditor merge la executor să aştepte până când are de gând debitorul să plătească şi eventual aşteptarea asta o sa coste fix cât avansul dat la executor. Probabil sunt subiectiva în răspunsuri pentru că, din păcate, la executor se opresc şi sentinţele noastre numai că executorul nostru nu ne spune în faţa să aşteptăm, dar rezultatul este acelaşi. #-o
Imi pare rau dar nu cred ca va pot ajuta prea mult! Mai bine ati aplea la un avocat poate gaseste ceva nereguli in procesul verbal de contraventie sau sa cautati in legislatie sa vedeti daca fapta dvs se incadrează in limitele de amenda stabilite.
Răspuns la discuția adresa poprire executor
art.399 alin.1 C.proc.civ. "Impotriva executarii silite, precum si impotriva oricarui act de executare se poate face contestatie de catre cei interesati sau vatamati prin executare. De asemenea, daca nu s-a utilizat procedura prevazuta de art. 2811, se poate face contestatie si in cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea titlului executoriu, precum si in cazul in care organul de executare refuza sa inceapa executarea silita ori sa indeplineasca un act de executare in conditiile prevazute de lege.
Mai intai ar trebui sa-i solicitati in scris poprirea conturilor si sa aveti dovada primirii solicitarii (confirmare de primire, report fax, nr de inregistrare de la executor etc.)
Teoretic e posibil, practic...
Răspuns la discuția anulare act de executare
Mulţumesc ! Nelămurirea mea era dacă neîndeplinirea condiţii de formă ale comunicării către debitor a măsurii popririi, în sensul omisiunii indicării codului de identificare fiscală al debitoarei şi a elementelor de identificarea pentru fiecare subunitate debitoare titulară de cont este de natură a conduce la anularea actelor de executare, atâta timp cât nu a prejudiciat debitoarea, nefăcându-se dovada unei vătămări, în sensul art. 105 alin. 2 C.pr.civ.
Debitorul nostru a formulat contestaţie la executare şi ia fost admisă. Judecătorul a dispus anularea actului de executare (poprire) pentru că nu s-au respectat disp. art. 454 al.2 ind1, art 454 al.2 ind.2 C.pr.civ . Judecătorul a reţinut că în cererea de poprire nu a fost indicat sediul şi codul de identificare fiscală (art. 454 al.2 ind1C.pr.civ), şi deşi s-a dispus poprirea tuturor conturilor debitoarei , nu s-au indicat elemente de identificarea pentru fiecare subunitate debitoare titulară de cont (art 454 al.2 ind.2 C.pr.civ).
Menţionez că, sediul era indicat iar neindicarea codul de identificare fiscală, având în vedere că debitoarea este o primărie, nu ştiu dacă poate duce la anularea actului de executare. La fel consider şi în cazul neindicării elementelor de identificarea pentru fiecare subunitate debitoare titulară de cont, aceste informaţii despre titularii de cont nu le pot obţine decât de la primărie iar aceasta în calitate de debitoare nu va colabora.
Consideraţi că această soluţie este legală şi temeinică ? Dacă da, Iimi puteţi spune vă rog unde este prevăzută aceast sancţiune?
Răspuns la discuția OG 22/2002
Mulţumesc mult! Între timp am formulat acţiune în instană pentru validarea popririi, altceva nu cred că mai era de făcut.
Discuție OG 22/2002
Mă confrunt cu o problemă a cărei rezolvare nu o văd prea curând! Vă rog, cine mă poate ajuta să îmi spună dacă art.2 din OG 22/2002 se referă doar la poprire sau şi la celelalte forme de executare? De asemenea, dacă există disponibil bănesc în conturile de la Trezorerie aceasta poate invoca termenul de 6 luni prevăzut de OG 22/2002? Eu înţeleg art.2 din OG 22/2002 aşa cum a fost modificat prin Legea110/2007, în sensul că, numai în situaţia lipsei de fonduri nu începe sau nu poate continua executarea nu şi în cazul în care există disponibil bănesc în conturile deschise la Trezorerie. Vă mulţumesc !
Buna ziua ! Cine imi poate spune si mie daca exista un alt termen de redactare si comunicare a hotararii pronuntate in cazul contestatiei la executare ( altul decat cel prevazut de art.264, al 1 C.proc.civ.)?
Mentionez ca, debitorului meu i s-a admis contestatia la executare si as dori sa fac recurs. Nu as dori sa mai astept 30 de zile pentru ca si asa am avut vreo 4 termene in timpul contestatiei. Va multumesc !
Am o sentinta investita cu titlu executoriu impotriva unei primarii. Am formulat cerere de executare silita si executorul a pus poprire pe toate conturile primariei. Primaria a formulat contestatie la executare sustinand ca le-a fost poprit inclusiv contul de salarii , desi in tot cursul judecatii nu au mentionat care cont contine sumele destinata platii salarilor, pentru a anula actele de executare numai cu privire la acesta. Contestatia le-a fost admisa (solutia este cea de la condica intrucat sentinta nu ne-a fost inca comunicata pentru a va da mai multe detali despre motivarea acestei solutii).

Din cate am auzit, conturile chiar daca sunt blocate poti scoate banii de salarii, dar nu stiu exact ce dispozitie legala prevede acest lucru (v-as ruga daca puteti sa-mi spuneti daca exista vreo prevedere legala in acest sens si care anume).

As putea formula actiune de validare a popririi (intr-o alta speta, dat tot cu o primarie) fara sa mai astept termenul de 6 luni prevazut de OG 22/2002 asa cum a fost modificata de Legea 110/2007? Ce sanse as avea?
Art 2 din og22/2002 "daca executarea creantei ... nu incepe sau continua din cauza lipsei de fonduri, institutia debitoare este obligata ca in termen de 6 luni, sa faca demersurile necesare pentru asi indeplini obligatia de plata" - sa inteleg ca daca exista fonduri executarea este valabila si inainte de acest termen?
OG 22/2002 se refera doar la executarea silita prin poprire sau si la celelalte forme de executare?

Sa va mai spun ca aceasta creanta este din 2005, iar in 2007 am introdus cererea de chemare in judecata, pentru ca in 2009 sa mergem la executor. V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un sfat juridic!
Daca somatia trimisa de executor debitorului a fost primita de acesta intr-o vinere, la calcularea termenului de 15 zile in care se poate introduce contestatia la executare intra si sambata si duminica? Va multumesc, anticipat !