Pentru o firma care a avut un singur salariat, cu timp de munca partial, care a fost incheiat la 31.05.2010, se mai depun declaratiile pe 0 la ITM, CASMB,pensie si somaj pentru luna urmatoare, se depune o declaratie la registratura (in ce termen) sau nu se mai depune nimic?
Precizez ca firma este in Sectorul 1 si va demara procedurile de suspendare la Registrul Comertului, insa intre momentul inchiderii contractului de munca si momentul obtinerii documentului de la Registrul Comertului vor trece mai mult de 30 zile.
Inainte de a lansa topicul pe forum am mai citit parerile altor persoane care s-au confruntat cu aceeasi problema.
M-ar interesa cadrul legal si experienta pe sector 1, intrucat am vazut ca in tara practicile sunt foarte diferite.
Am intrebat la CASMB Sector 1 si mi-au spus ca trebuie sa depun declaratii pe 0 timp de 3 luni, dupa care se face scoaterea din evidenta in mod automat de catre ei (Desi este singurul formular in care poti sa treci data plecarii angajatului din firma).
Teoretic ITM ar trebui sa fie considerata " avizat" intrucat am depus decizie de incetare a contractului de munca si Revisal.
Ma intereseaza daca poate sa ajuta cineva cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1. Revisal se completeaza si pentru contractele de munca cu timp partial? Mentionez ca firma nu a mai avut anterior angajati nici cu carte de munca, nici cu timp partial.
2. Daca am preluat o firma care avea REVISAL pe un calculator care acum este defect si nu se mai pot recupera datele, cum pot afla numarul din registrul de evidenta de la ITM, avand numai numerele contractelor individuale de munca?
Nu am gasit o discheta pe care sa fie salvate datele de la ultima predare (Probabil a fost intocmit un singur exemplar pentru ITM).
As avea nevoie de sfaturi practice, intrucat un coleg doreste sa-si inchida cartea de munca.
Normele au aparut pentru fisele fiscale pe 2009, dar nu exista precizari pentru somajul tehnic.
Ca de obicei, se precizeaza toate chestiile inutile, dar daca ai nevoie sa stii exact unde trebuie trecut ceva, evident ca in norme/ ordin nu este trecut.
Daca stie cineva mai multe pe tema aceasta as aprecia un raspuns.
A aparut pe site pe 16 decembrie 2009 o informatie despre Microfinantare Progress din fondurile europene.
Desi am tot cautat de atunci pe internet, nu am gasit decat stirea in sine, data de mai multe site-uri de stiri sau de specialitate.
Stie cineva cine sunt "organismelor publice si private instituite in statele membre" in cazul Romaniei si unde pot fi accesate infomatiile despre criteriile de eligibilitate?
As dori ca cine a lucrat si pe partea de microintreprinderi si pe cea de firme platitoare de impozit pe profit sa ma lamureasca daca intelegerea mea este corecta:
- O firma care a fost platitoare numai de impozit pe venit pana la 31.12.2009 nu are obligatia de a depune declaratia 101 - declaratie privind impozitul pe profit
- Incepand cu trim I 2010 se plateste impozit minim, in functie de categoria in care se incadreaza compania, conform cifrei de afaceri declarate prin formular 094. Aceasta se indexeaza cu indicele inflatiei sau nu? Daca da, cifra oficiala a inflatiei este publicata pe ANAF?
- Nu se poate reporta din pierderea contabila a anilor anterior, avand in vedere ca nu este stabilita o pierdere fiscala, certificata de un consultant fiscal.
Multumesc pentru raspuns.
Am vazut ca astazi la pranz a dat ANAF un comunicat si se va face automat pentru toate firmele inregistrate ca microintreprinderi.
Ma intereseaza daca stiti daca trebuie depusa declaratia 010 pentru microintreprinderi pana la data de 31 ianuarie pentru faptul ca din anul 2010 nu vom mai plati impozit pe venit, ci impozit pe profit.
Nu am inteles daca se face prin efectul legii sau trebuie depusa declaratia de fiecare contribuabil in parte.
Mentionez ca am depus declaratia 094 pentru cifra de afaceri si nu am alte modificari.
As aprecia un raspuns urgent din partea celor care sunt in aceeasi situatie, stiu care este textul de lege aplicabil si au fost la administratie zilele acestea.
Eu am cautat astazi in mod expres pe internet sa vad ce pot gasi referitor la parcare pentru ca desi indeplinesc conditiile cerute, am cerere inregistrata (cu documentatie completa) la ADP, mi se refuza de 2 zile la ADP Sector 6 atribuirea autorizatiei pentru locul de parcare respectiv.
Am solicitat sa mi se comunice care este baza legala in virtutea careia mi se refuza acest drept si mi s-a spus de catre un functionar "ca este asa cum va spun eu". M-am inscris in audienta la Directorul General Adjunct al ADP Sector 6 si in final mi s-a acceptat depunerea contestatiei, dupa ce au refuzat vreme de 2 zile sa o inregistreze, sub diverse pretexte nefundamentate.
Ce am gasit la partea de reglementari legale este:
- Hotararea Consiliului Local al Municipiului Bucuresti nr.32/1994 privind organizarea, exploatarea si utilizarea spatiilor de parcare publica de pe teritoriul Municipiului Bucuresti
- Hotararea Guvernului nr.955/2004 pentru aprobarea reglementarilor-cadru de aplicare a OG 71/2002 privind organizarea si functionarea serviciilor publice de administrare a domeniului public si privat de interes local
HG nr.955/ 2004 am gasit-o usor, intrucat am un soft de legislatie la serviciu.
Problema este ca nu am gasit HCLMB nr.32/1994 si nu stiu unde se publica aceste documente. Intr-un articol de presa comentat am gasit insa ca acest act se bazeaza pe 2 acte normative care au fost deja abrogate: Decretul nr.328/1966 si Legea nr.69/1991.
Daca stie cineva unde pot gasi HCLMB nr.32/1994 si daca mai aveti si alte informatii as aprecia daca imi puteti trimite un raspuns rapid.