avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Activitate ASOCIATIABLOCMOLDOVITA

Activitate ASOCIATIABLOCMOLDOVITA

Buna Ziua
Sunt casatorita si am doi copii . In timpul casatoriei am primit de la parintii mei o suma de bani si am cumparat un apartament. Inteleg ca avem impreuna cu sotul meu cate 50% din apartament . As dori ca daca eu sunt prima care mor sa pot lasa copiilor mei toata partea mea de 50%. Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si cum sa procedez. Multumesc
Este un proces colectiv inițiat de sindicat la care am participat mai mulți angajați și care. s-a terminat la începutul lunii, eu am primit recomandată marți 22 mai. Multumesc
Bună ziua
Recent am câștigat un proces cu institutul la care am lucrat , în prezent sunt pensionara. Am primit din partea institutului o recomandată prin care sunt anunțată că suma va fi restituita pe decursul a 5 ani , cea mai mare parte în ultimul an. Am cerut și o adeverință pentru recalcularea pensiei și răspunsul a fost că voi primi în fiecare an cate o adeverință . Consider că sunt nedreptățită și aș fi dorit să primesc întreaga sumă și adeverință necesara acum după terminarea procesului . Va rog să-mi spuneți părerea dvs! Mulțumesc
Bună ziua
Urmare a încadrarii necorespunzătoare a personalului (LG 188/1999),sindicatul instituției unde am lucrat a dat în judecată institutul. În octombrie 2017 procesul a fost câștigat . Din păcate de care ori am cerut detalii in legătura cu suma pe care trebuie să o primesc , răspunsul invariabil este " decizia definitivă autentificată și cu titlu executoriu nu a fost încă primita " . Va rog să mă ajutați și să îmi dați un sfat cum sa procedez. Mulțumesc mult!
Multumesc pentru raspunsuri !
Imi pare rau ca nu exista o cale mai simpla. De ce intr-o tara care se considera civilizata nu exista o cale mai simpla si locatarii unui bloc sa fie obligati sa faca reparatiile mai ales daca este vorba de un pericol la sanatatea tuturor ???
As dori sa va intreb domnule avocat cum se recupereaza banii cheltuiti cu reparatia –In cazul in care locatarii refuza reparatia este clar ca nu sunt de accord sa plateasca , ori expertul si reparatia ulterioara costa destul de mult (am inteles ca trebuie sparta strada si refacut racordul la canalul colector ).Dar Sanepidul ? Am vazut ca in cazuri problema – cand unii transforma caza in magazii sau cand detin animale si nu pastreaza curatenia atunci s-a intrat chiar in forta in apartamente si a fost rezolvata problema . De ce nu ar putea sa intervina si in acest caz ???
IMariana
Buna Ziua
La doua din scarile blocului in care locuiesc subsolurile sunt inundate sistematic .
M-am mutat la aceasta adresa de aproximativ 2 ani si aproape in fiecare luna daca nu si mai des subsolul a fost inundat cu apa murdara din bai si wc-uri.
Mirosul a devenit insuportabil si am inceput sa ma tem pentru sanatatea copiilor si a noastra.
De cate ori am incercat sa ridic problema am fost intampinata cu replica
– La noi se intampla asta de 30 de ani si majoritatea nu este de accord sa plateasca inlocuierea tevii ci doar carpirea ei.
Nu stiu ce sa fac , as dori mult sa se poata repara tevile si nu inteleg ce fel de oameni sunt cei care se complac in asa o situatie , pentru ca nu par atat de saraci ci dimpotriva si stiu ca sanatatea este cel mai important lucru
Va rog sa – mi dati un sfat ce as putea sa fac , m-am gadit si la Sanepid – sunt foarte necajita.
Va multumesc ! IMariana
Asociatia Blocului din Strada Moldovita nr 9 , sector 4 , a incheiat cu firma S.C.IZOTRANS S.R.L contractul 81 / iulie 2008 si a platit suma de 19.000 Roni pentru executarea lucrarilor de acoperire a blocului cu tabla .
Firma nu a executat la timp lucrarea si am fost nevoiti sa ne adresam Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor OJPC Ilfov ,cu nr 7297/05.11.2008 si am primit raspuns adresa nr 7568/13.11.2008 prin care ni se comunica ca s-a luat legatura cu domnul Coman Ion de la Izotrans care a fost sanctionat si si-a luat angajamentul ca in termen de 15 zile va finaliza lucrarile stipulate in contract.
Lucrarea a fost partial terminata, tabla a fost pusa , dar imbinarile ei sunt de prosta calitate, faltuirea fiinnd incorect facuta si nici azi nu s-a facut procesul verbal de primire al lucrarii.
Apa patrunde in peretii blocului pana la etajul 2 , la scara 1 instalatia electrica la etajul 4 este distrusa si locatarii nu au lumina .
Suntem in pragul iernii si de aceea suntem disperati , va rugam sa ne sfatuiti ce trebuie facut pentru ca firma sa fie obligata sa execute lucrarile care mai sunt necesare pentru ca apa sa nu mai patrunda in apartamente.
Va multumim ! Presedinte Bloc 1
Strada Moldovita Sector 4
Bucuresti