am si eu 6 hectare de padure de stejar si doresc sa vand lemnul pe picior daca sunteti interesata si sa o exploatati forestier...puteti sa ma contactati pe privat...
O firma a carei activitate a fost intrerupta pe o perioada de 3 ani poate sa continue cu o noua suspsendare pe inca 3 ani, conditia ar fi sa faca demersurile la ORC pana la expirarea termenului de 3 ani...in situatia in care suspendarea a expirat veti fi nevoit sa reluati mai intai activitatea iar dupa ce ies actele de la ORC sa intrerupeti din nou actiivtatea pe 3 ani...In ceea ce priveste relatia cu finantele se pune problema daca la dansii v-ati inregistrat cu suspendarea in regim derogatoriu sau nu, pt s-ar putea ca dansii sa va oblige la o noua suspendare... Oricum in evidentele ORC la starea firmei va apararea PERIOADA SUSPENDARE EXPIRATA....firma de la sine nu isi reia activitatea si nici suspendare din oficiu sau radiere nu se poate....In concluzie cei de la oRC nu va pot obliga sa faceti demersuri dar s-ar putea sa aveti probleme cu finantele....intrebati si la dansii...
am fost la ORC si mi s-a spus ca nu pot opta pt aceste 3 forme, avand obligatia de a-mi face un SRL sau a lucra ca liber profesionist prin finante...Puteti sa-mi dati mai multe detalii?
As dori sa va mult sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.Doresc sa ma autorizez ca si expert evalutor confor Ordanantei 24 din 30.08.2011 si as dori ca forma de organizare sa optez pt PFA, II sau IF.Se poate sau este obligatoriu sa-mi fac SRL?
si totusi notarul mi-a spus ca pot accepta succesiunea sub beneficiu de inventar si mi-a dat actele necesare....Imi cer scuze pt exprimarea gresita...aveti dreptate nu este DEZBATERE ci ACCEPTARE...si ce sa inteleg ca daca notarul imi face actele in aceste conditii certificatul de mostenitor emis in baza acceptarii succesiunii sub beneficiu de inventar poate fi supus nulitatii?
Un major poate cere dezbaterea succesiunii sub beneficiu de inventar si in ce conditii? Exista un termen anume in care se poate dezbate o astfel de succesiune? Ce presupune o astfel de succesiune? Are relevanta faptul ca au trecut aproape 8 luni de la data survenirii decesului defunctului?
Daca dezbateti succesiunea dupa moartea ambilor parinti pe certificatul de mostenitor notarul va trebui sa treaca dezbaterea a doau succesiuni concomitent... Ideea este ca ar fi mai prudent sa le faceti pe ambele odata din punct de vedere financiar... Totusi de veti vrea sa urmati calea deschiderii succesiunii acum, pe langa actele de proprietate ale tuturor imobilelor precum si alte acte din care să reiasă ca tatal dvs mai avea bunuri ce pot face obiectul succesiunii s-ar putea ca notarul sa va ceara si aducerea unui martor care sa declare in scris situatia juridica reala (fapt prevazut in legea notarilor publici)...
am si eu o intrebare referitor la acest aspect....Se va proceda la executarea silita a statului din cate situ eu, dar cum se vor acorda despagubirile pe executare silita? Integral sau tot cum prevede legea 60% prima transa şi 40% in anul urmator? Si cat timp dureaza solutionarea cauzei? Practic in cat timp estimati ca se va intra efectiv in posesia banilor din momentul introducerii cererii de executare silita?
Am si eu o problema carte nu stiu cum s-ar putea solutiona....Asociatul unic al unui SRL a donat sotului intreg capitalul social detinut de acesta...In baza contractului de donatie partile au semnat o hotarare prin care sotul devenea ascoait unic la acel SRL... Hotararea s-a depus la ORC si a fost publicata in Monitorul Oficial... La 30 de zile de la publicare sotul a decis sa inregistreze mentiunea la ORC prin care preia firma...Intre timp donatorul s-a razgandit si nu mai vrea sa se inregistreze mentiunea aceasta la ORC. Ce se poate face in cazul de fata? Contractul de donatie nu avea stipulata nici o clauza pt revocare ci doar ce se doneaza si atat....Cine ma poate sfatui ce sa fac? Cazul acesta nu se regaseste in nici una dintre clauzele de revocare a donatiei...si totusi ce-i de facut?