Buna ziua.Detin un apart.cu 4 camere,suprafata 96 mp in Mihai Bravu
> cartier,str Gradinari nr ul 20,bloc 32,scara A,ap 1.
> Din 4 camere,2 camere am caloriferele debransate si sigilate.si doar
> in 2 camere am incalzire centrala.
> Rog precizati ce prevede Legea in acest caz privind plata
> incalzirii..sunt dator sa platescpt 2 camere unde am caldura sau pt 4
> camere ,in doua avand debransare si frig? Am platit 1500 lei pt
> februarie.faceti verificari,va rog
> Am telefon 0721508217
> M am necajit foarte mult pt facturile uriase de 1530 lei cand eu am o pensie militara de 2700 lei.
> Si solicit sa mi prezentati articolele de lege pt cazul meu.Multumesc.
Sunt profesor de matematica.Am predat cel putin 10 ani consecutiv la liceu.Anul 2024..2025 ,conform unui articol din Metodologia de mobilitate.a cadrelor didactice,am fost obligata sa merg la gimnaziu,unde pe 12 ore eram titulara prin concursul din 2018,urmat in 2019 de o restrangere.Aici,un director foarte insistent.,m a asistat la o clasa de a 7 a de 10 ori cel putin,si si cate 2 ore la rand,fara saanu te dinainte,deci intrand adhoc la asistente.L am primit fara sa comentez.El spunea ca au cerut o elevii.Insfarait,in luna ian.2025,cand a fost gerul cumplit,m a asistat iar ,apii eu am facut gripa,luand din mediul scolar virusul,amavut 4 zile concediu med.El atunci a investigat si a gasit ca amunele ramaneri relative in urma la materie fata de planificarile predate ,dar eu stiamde acest lucru si stiamca in acele planif.initiale eu imi lasasem special ore de aplicatii rezerva,pt ca atunci cand vii de la liceu la gimnaziu,trebuie o perioada de acomodare cu nivelul elevilor care difera destul de mult,cat si programa.Deci eu aveamstrategia mea.Nu eram depasita ca resursa de timp pt parcurgerea integrala a matwrieidrept care i am spus ca solicit sa refac planificarile.Zis si facut.Am muncit 3 zile ,i le am aratat in manuscriscalculele iesisera perfect..ma incadram cu tot ce se cerea,inclusiv recapitularile finale...ca timp ..si dupa un weekend de astfel de munci ,directorul spune ca de ce nu le am si tehnoredactate...acest lucru ia timp ,iar eu nu aveam wi fi la noua mea locuinta..i am spus ca am nevoie de timp,sa mi facacest lucru...a doua zi,desi aveamsi naveta dubla ,in 2 unitati si ore suatinut,el vine brusc cu ideea ca o colega de matem.,asa numita sefa de arie curirculara,ca suntemin total 2 prof.de matem.pe scoala,sa intre la mine la ora adhoc,neanuntat apriori ,tot la a 7 s undd de abia fusese cu 2 zile inainte directorul 2 ore iar in asistenta.Le am spus ca e ilegal su ca s oboaita si refuz.Am cerut sa vina altadata ,cum canu ma ajuta cu nimic.El sustinea bviclean ca m ar ajuta vizita ei.Foamna s asuparat su m a urat.a comentat vehement cu multa izma incidentul,refuzand orice dialogcu mine.Dansa e titulara de 22 de ani in acea scoala,eu titulara #rdae venita in acest an.
La una din ore,sub presiunea simularii,am ridicat tonul la cei 4 elevi ai clasei a opta.. care refuzau sa renunte la telefoane si sa lucreze ..la un moment dat.Atunci au organizat comisie disciplinara,m au incadrat la agresiyne verbala desu eu nu amvorbit nimic urat,doar ca amridicat cam mult tonul,acea data.Si,acum vor sa mi desfaca contractul de munca.Ce intreb
1) daca se desface cu articolul 209 agresiune verbala ..2014 din legea 198,pe indisciplina contractul,e adevarat ca nu mai amvoie sa predau urmatorii 7 ani? Articolul 215 punctul 2 din Legea 198 a invatamantului preuniversitar...VA ROG,URGENT!!!,RASPUNS pt acest lucru.....si
2 )cate asistente la ora are dreptul legal sa mi efectueze directorul ,mie,ca profesor titular cu vechime 28 ani
3) ce se ntelege ,mai exact,prin agresiune verbala? Simpla ridicare a tonului poate fi incadrata ca agresiune verbala daca nu au existat insulte,jigniri,injurii sau cuvinte urâte de nici un fel?
E foarte important sa mi raspundeti cat de repede posibil ,va rog.si Multumesc
Multumesc
Nu.m au pus in restrangere in primavara 2019 ,dandu mi ceva inegal incomplet,rural,gimnaziu fata de municipiu,liceal,complet avut...raspunsul lor..din lipsa de posturi...dar acum,s a eliberat iar e in oferta catedra completa la Lic Energetic Campina,unde eram eu in 2018 castigand concursul cu 9.20,titulara.Asa se fură drepturile unui om devotat o viatza sistemului
Daca in 2018 m am titularizat cu 9.20 nota in Campina la Liceul Energetic 14 ore plus completare 9 ore la Liceul Forestier,si apoi in 2019 m au pus in restrangere pt ca nu mai erau ore destule din cele 14 de la Liceul Energetic,dandu mi ,in LIPSA de altceva,au spus cei de la ISJPH ca,obligatoriu este sa iau ce mi se ofera!.adica nu echivalentul,municipiu,liceal,ci rural,incomplet si simultan la Paulesti 12 ore cu posibilitate de completare anual,,daca ACUM,in anul scolar 2025..2026 au aparut publicate 20 ore la matem.Liceul Energetic Campina,nu cumva din Metodologie reiese ca sistemul e dator sa mi repartizeze MIE acele ore din nou ca titular? Va rog frumos ,imi este mai mult decat necesar acest raspuns si va multumesc.Intr o metodologie anterioara citind eu,asa am inteles ca ar fi ..nu sunt,insă,sigură...solicit indrumare si ajutor .
Buna seara.Sunt titulara pe 12 ore in rural din 2019 sept.Am luat,prin detasare la cerere concurs,5 detasari la cerere .Al 6 lea an am fost Obligata conform metodologiei la post .Mergand acolo,am fost rau primita,rau tratata,cu plangeri calomnioase cert din partea unor parinti,atragand tendentios pers.mea de doua ori in cercetare disciplinara.As dori sa intreb,daca as solicita un concediu fara plata( nu am luat nici o data in 29 ani de munca in invatamant),,pot sa am concediu numai de la postul unde sunt titulara si sa mi desfasor in continuare cele 8 ore din comoletarea mea de norma la cea de a doua unitate sc.independenta de prima?
Daca nu,va mai intreb,exista vreo modalitate legala sa renuntz in acest an scolar la cele 12 ore unde sunt titulara ( asta deoarece mi se fac calomnii si rele interpretari,o atmosfera insuportabila) si desi as renunta( nu stiu sub ce forma legala!!!),atunci sa mi pot totusi pastra statul de titular in sistem,atat de greu obtinut pri multe concursuri? Aceasta in situatia mea ,a acestui al 6 lea an, in care,pasamite ,as avea obligatia sa predau la aceasta unitate scolara unde am castigat printr o restrangere,fortuit,titulatura mea....eram titulara cu nota 9.20 in 2028 la Campina,municipiu in jud Ph la 2 licee,energetic si forestier.A scazut numarul de ore la lic energetic atunci si m au restrans in rural,gimnaziu,12 ore,incomplet ...cum ca n au alt pist ...dar.neconvenabil,ne echivalent ..si acum,in prezent,au reaparut orele la liceul energetic Campina de unde am fost trimisa in restrangere eu in 2018...2019...oare as putea solicita sa mi se dea postul inapoi la energetic Campina? Oricum aici,la sc .gimnaziala cu 12 ore si atmosfera rea,nu doresc sa mai activez si in anii urmatori am drept la detasare la cerere .Va rog mult,solicit sfatul dv.
Sunt titulara pe un post incomplet de 12 ore .M au supus unei cercetari disciplinare din 14 feb.2025 si ,astfel,sunt suspendata...as vrea sa renunț la aceste 12 ore pentru acest an scolar...pierd in acest caz si statutul de titular? Care e forma de renuntare la cele 12 ore? Concediu fara plata? As avea dreptul la concediu fara plata cf legii....insa completarea la norma este in alta unitate,in alta localitate.Pierd si acele 8 ore? Eu as vrea sa renunț DOAR la aceste 12 ore si doar acest an scolar,pastrand pe cat posibil calitatea mea de titular in sistem,urmand ca apoi sa fac detasari la cerere ...am 59 ani.Rog raspuns.multumesc anticipat..Cum ma pot retrage de la scoala cu 12 ore titular fara sa PIERD statutul de titular,VA ROG!