nu mi-ati raspuns la intrebare! dak puteti raspunde concret va rog sa o faceti, dak nu sa va abtineti! nu am nevoie de aprecieri generale sau despre lectii cu privire la principii de drept deja cunoscute
multumesc
Buna ziua,
Supun atentiei dumneavoastra urmatorul topic: pot fi aplicate retroactiv dipoz. art. 74 ind. 1 CP, dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, pentru persoana care a acoperit prejudiciul pana la solutionarea fondului?
domnule r.gabi
ati postat o informatie gresita! este vorba de 2/3 din pedeapsa nu de 1/3. incercati sa fiti mai atent, fiidca creati iluzii nefondate familiei. Plus k ei o sa faca presiuni asupra avocatului in baza informatiei dv si de aici si nemultumirea lumii fata de prestatiile acestora
exista modalitati de studiere a dosarului in faza de U.P., dar ca sa va parafrazez unul din cele mai dese raspunsuri care le oferiti dv. "contactati un avocat".
avocat Samoila Irinel
exista modalitati de studiere a dosarului in faza de U.P., dar ca sa va parafrazez unul din cele mai dese raspunsuri care le oferiti dv. "contactati un avocat". :D
avocat Samoila Irinel:))
cititi va rog dispozitiile art 59 si 60 CP. Exista situatii speciale in care condamnatul poate fi liberat si inainte de indeplinirea a 2/3 din pedeapsa, fractia necesara reducandu-se in functie de caz la 1/2 sau 1/4. Insa sunt cazuri speciale.
Ca un sfat consultati un avocat specializat in drept penal/ executional si nu va puneti baza in raspunsuri de pe forum
"Daca este delegat si exista delegatie,eu cred ca da, pentru ca parchetele functioneaza pe principiul subordonarii ierarhice"
eu intreb una dv raspundeti alta! intrebarea mea era : "stie cineva temeiurile de drept cu privire la parchetul/procurorul care poate reprezenta Ministerul Public in instanta, in cauze de competenta unor strucuturi specializate ( DIICOT, DNA)". stiti temei de drept sau nu, fiindca si eu cred multe lucruri dar am nevoie de temeiuri juridice
clar se pedepseste. Poate insemna dare/luare de mita, primire de foloase necuvenite etc. Exista insa texte (de ex. legea 105 privind Politia de Frontiera) care reglementeaza recompensele si modalitatea de atribuire a acestora catre politisti sau martori ( de obicei informatori, colaboratori)
multumesc pt raspuns dar nu asta era intrebarea, ci dak putea participa un procuror de parchet ordinar la judecarea unui dosar Diicot si dak putea face un astfel de procuror sesizarea instantei cu referatul de revizuire!
stie cineva temeiurile de drept cu privire la parchetul/procurorul care poate reprezenta Ministerul Public in instanta, in cauze de competenta unor strucuturi specializate ( DIICOT, DNA)
Exemplu:
Am dosar instrumentat de DIICOT, solutionat definitiv cu prezenta procurorului Diicot in toate fazele procesuale. Am formulat cerere de revizuire la parchetul de pe langa tribunal, acestia au cercetat-o si au investit instanta, care a judecat-o cu prezenta procurorului d.p.l. Tribunal. Aceeasi situatie si in Apel.
Intrebarea este daca trebuia ca Ptb-ul sa-si decline competenta in favoarea Diicot- Serviciul/Biroul Teritorial, avand in vedere k instrumentarea initiala le-a apartinut, si dak da care este sanctiunea.
va ultumesc!