Buna ziua,
doresc sa merg in bulgaria pentru o saptamana dar o sa plec din tara cu masina unui prieten.
am nevoie de ceva imputernicire sau un altfel de contract din partea acestuia pentru a parasi tara fara nici un fel de problema?
daca da, acest act trebuie si tradus? si in ce limba se va traduce daca trebuie?
va multumesc
Buna.
Este o situatie mai delicata la care speram sa nu se ajunga, dar din pacate s-a intamplat.
Acum 7 ani tata a decedat. Innainte de decesul tatalui am aflat ca mama umbla cu un tip. Dupa scurt timp dupa deces mama a incercat sa vina si sa stea cu respectivul in casa noastra, dar ne-am opus, eu cu sora mea, si din fericire a avut rezultat, ce-i doi s-au hotarat sa plece in Spania, si au si plecat.
Dupa cativa ani s-a despartit mama de respectivul si acum, dupa 7 ani a revenit acasa definitiv.
Bineinteles ca am primit-o in casa, deoarece este si casa ei, dar acum este cu un alt "personaj" si vrea sa-l bage si pe acesta in casa.
Normal ca nu pot sa accept asa ceva, nici eu, nici sora mea.
Deocamdata dupa nenumarate scandaluri am reusit sa-l tinem departe pe respectivul de casa, dar nu stim cat mai putem rezista.
Exista vreao procedura sa o impiedicam pe mama sa vina cu respectivul in casa, adica sa-l impiedicam pe el sa nu se instaleze, caci pe mama singura normal ca o las sa stea in casa.
Tin sa mentionez ca in urma decesului tatalui s-a facut succesiune pe apartament, fiecare detine o parte din el, mama avand o parte mai mare.
Noi, cei doi frati suntem majori.
Ar trebui vandut apartamentul si noi sa ramanem pe drumuri, sau cum sa procedam in scandalul acesta de mizerie?
Va multumesc.
O zi buna.
Buna ziua.
O sa prezint povestea mai in detaliu ca sa pot fi ajutat cu niste raspunsuri.
In urma decesului tatalui acum cativa ani, s-a facut succesiune pe apartament. Mama a luat o parte mai mare, restul revenind copiilor (2 copii), totul legal corect.
Mama plecata din tara de cativa ani (la munca), cei doi copii (majori) locuiesc in apartament, unul dintre ei este casatorit(a) si bineinteles si sotul sta tot in acest apartament.
1.Daca copilul casatorit doreste sa-si ceara partea din casa, cum o poate obtine?(are nevoie de bani)
Mama si cel de al doilea copil nu doresc sa vanda.Se poate scoate casa la vanzare printr-o hotarare judecatoreasca, sau printr-o deschidere de succesiune? exista vreo posibilitate de fortare a celorlalti doi?
2.Poate mama sa faca acelasi lucru in viitor daca in acest caz copiii nu vor? (mama detine o parte mai mare din casa in urma succesiunii)
3.Daca eu ma mut de acasa (in alt oras, doar pe un termen de 1-2 ani), sora ramasa in apartament impreuna cu sotul , poate sa-si ceara partea, sa forteze vanzarea pe motiv ca doar ea sta in apartament si plateste utilitatile?
Precizez ca eu nu doresc sa vand acest apartament chiar daca doreste ori mama, ori sora, ori amandoua, nici nu doresc sa locuiesc in el pe viitor, nici nu am nevoie de bani.Doresc sa ramana apartamentul parintesc, motive personale.
Multumesc pentru viitoarele raspunsuri.
O zi buna.
Buna.
Sunt instructor auto si am avut deschis un PFA fiind la norma fixa.
In Decembrie 2009, mi-am suspendat activitatea pe o perioada de 3 ani.Am fost la Registrul Comertului, mi-am facut acolo actele, mi-au eliberat documentul de incetare, apoi cu acesta am venit la finante pentru a ma scoate si aici din evidenta, pentru a nu mai plati impozit si in anul 2010.
Am depus o cerere sa mi se recalculeze si impozitul cat a mai ramas din anul 2009, am atasat copie dupa ce mi sa dat de la R.C, buletin....si mi-au spus ca e totul in regula, doarca trebuie sa vin in fiecare an in ianuarie si sa depun iarasi aceleasi acte, ca sa nu mi se mai puna impozit.
Desi mi se pare absurd, odata ce am depus suspendarea, am revenit acum in ianuarie la inceput ca sa nu ma trezesc ca sunt trecut din nou la impozit si eu nu profesez.
Alt domn la ghiseu, imi spune ca nu trebuie sa mai depun nici un act pentru ca sunt deja inregistrat ca fiind suspendat pe respectiva perioada.Il pun sa dea telefoane prin finante la cine stie ca sa-mi dea un raspuns sigur, pentru ca-l vedeam ca ezita.
Dupa cateva consultatii cu colegii mi-a spus ca nu trebuie sa depun nici un act, numai in cazul in care doresc sa-mi reiau activitatea.
Intrebarea mea este: trebuie sau nu sa mai depun incaodata cererea de suspendare sau nu, sa nu ma trezesc ca trebuie sa platesc impozit.
Va multumesc.
Buna ziua. Am fost la noi la somaj si mi sa spus ca daca nu mi-am platit somajul la stat ca si PFA, nu poate sa-mi de-a somaj, acesta fiind ultimul meu loc de munca.
As fi putut sa beneficiez de somaj daca de la precedentul loc de munca nu mi-as fi dat demisia, si as fi fost trimis de respectiva firma in somaj.
Inseamna ca degeaba am ani lucrati ca nu cred sa pot beneficia.
Ar mai fi solutia sa -mi platesc din urma somajul si sanatatea la stat pentru PFA-ul ce l-am avut si apoi as putea beneficia.
Oare cat ar trebui sa platesc pe luna, daca la PFA am avut impozit fix aproximativ 1400 lei pe an? sau cum se calculeaza/
Multumesc.
Au trecut deja 2 saptamani bune si inca nu mi-am facut masina.
Dupa cateva zile mi-a venit raspuns de la Asigurari de la Sibiu: bara se repara partial, bandoul se repara, aripa se repara si revopseste partial.Suma pe care mi-au dat-o in acte a fost de 450 lei.Aceasta suma am vazut-o eu in dosar pentru ca cei de la asigurari mi-au spus ca nu au voie sa mi-o spuna.
Am fost cu masina la doua service-uri din care unu mi-a facut un deviz de reparatie de 1700 lei iar celalalt de 1400 lei.... deci este o mare diferenta din ce mi-au solutionat ei, iar bandoul se inlocuieste si nu se repara si aripa se revopseste total caci nu merge doar partial.
Am refacut un proces verbal catre ei, am atasat solutiile date de service-uri si de o saptamana tot astept, nici un raspuns.
Ce sa fac? Cat sa astept? ... Cei de la service-uri mi-au spus sa o bag la reparat si apoi o sa vedem cat si cand ne dau banii..... habar nu am, caci sunt fff neseriosi astia de la Carpatica.
Nu mi-as baga masina la reparat pentru ca cine stie cat imi dau la a doua solutie si diferenta de reparatie nu prea am de unde sa o suport (vremuri grele).
Daca ma inteleg cu service-ul la o suma mai mica, ar fi bine sa-mi de-a mie banii cei de la asigurari? sau sa-i las sa-si manance nervii cei de la service?(pana le livreaza banii, daca-i livreaza). Problema ar fi sa nu raman fara masina pana se inteleg companiile (o repara si nu mi-o da pana nu le intra banii).
Cum sa procedez?
Multumesc.
Buna ziua.
As dori sa stiu daca pot sa beneficiez de somaj.
Din luna martie 2008 pana in Mai 2009 am lucrat la o firma "Scoala de soferi" ca si instructor auto.Innainte de aceasta perioada precizez ca am mai lucrat mai mult de 1 an la o alta firma, alt domeniu.
In luna mai 2009 mi-am dat demisia de comun acord cu angajatorul, dar mai mult la insistentele acestuia deoarece nu mai dorea sa ma plateasca, nemaiavand de lucru.
Din luna aprilie 2009 mi-am infiintat PFA instructor auto independent, PFA pe care din pacate o sa-l inchid acum in luna decembrie in urma unor legi aparute din care rezulta ca nu mai putem sa profesam.
Precizez ca angajatorul meu a platit contributiile pentru mine la stat, dar eu ca si PFA independent nu mi-am platit sanatatea si vechimea in munca din luna aprilie, am platit doar impozitul ce-l aveam de platit, nu stiam ca mai am si altele de platit.
Doresc sa stiu daca beneficiez de somaj, in urma a ce v-am descris mai sus.
Va multumesc.
Multumesc de raspunsuri, azi am fost de am finalizat dosarul si urmeaza sa-l timita la Sibiu pentru aprobarea unei sume, iar in cursul acestei saptamani sper sa primesc un raspuns.
oricum mai postez si solutionarea problemei.
O zi buna.