avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Activitate 4TAL

Activitate 4TAL

Răspuns la discuția legea 319 anexa 2
cred ca e cel de mai jos.
Anexa nr. 2:

I
Către:
INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCÃ............................ II.
DECLARAŢIE PE PROPRIA RÃSPUNDERE III
INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCÃ..........................
IV
Nr. intrare.....................
Data ...................
V.
1 Subsemnat(ul/a) ............................ domiciliat în................... str .................. nr ..... bloc .... , scara ........ etaj.........ap. ....... judet/sector........... telefon ........... act identitate ........... seria ...............nr .................. CNP ................ eliberat de ................... la data .............. în calitate de*1) .............
2. pentru persoana juridică ...............................
3. cu sediul în: localitatea .............................. Str ........................ nr ..... , bloc ..... , scara... etaj ..... , ap judet/sector....... ....cod poştal ...... , căsuţa poştală.............. telefon ............ fax ............... e-mail ........... web site ..........................
în temeiul "Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006
4. DECLAR PE PROPRIA RÃSPUNDERE
că, de la data prezentei, activităţile pentru care se solicită autorizaţie de funcţionare din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, se vor desfăşura în conformitate cu prevederile Lecţii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006 şi ale altor reglementări din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Data .................. Semnătura ....................
NOTÃ:
*) Se completează cu calitatea pe care solicitantul o deţine (angajator, administrator, reprezentant).
Punctele III şi IV se completează de către inspectoratul teritorial de muncă.
Răspuns la discuția Radiere autoturism
Da , i-am dat si talonul si CIV-ul.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in vederea solutionarii problemei mele.
In urma cu 3 ani am vandut un autoturism unui prieten. La vanzarea masinii am incheiat cu el o hartie de mana in prezenta unui martor, el neavand la acea data bani sa transcrie masina pe el . Impozitul pe aceasta masina tot eu il platesc iar de 3 luni il caut pe prietenul meu sa rezolvam problema dar nu dau de el , din auzite cica ar fi prin Germania si ca la randul lui ar fi vandut si el masina altei persoane. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Cum as putea sa radiez masina de pe mine de la impozit si de la poilitie?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
In situatia pierderii carnetului de munca , titularul acestuia trebuie sa se prezinte la Insp. Teritorial de munca din localitatea de domiciliu unde anuntati pierderea carnetului, iar mai apoi o declarati pierduta la Monitorul Oficial . Din cate stiu la ITM s-ar putea sa platiti si o amenda ( nu stiu la ora actuala cat este cuantumul acestei amenzi). Dupa ce a-ti anuntat pierderea carnetului de munca la ITM + Monitorul Oficial va trebui sa solicitati de la fiecare loc de munca anterior cate o adeverinta cu perioada lucrata, iar la final firma la care lucrati in prezent in baza adeverintelor de la fostii angajatori va intocmeste un duplicat al cartii de munca. Cam mult de umblat dar nu aveti ce face. Succes!!
In primul rand va trebui sa mergeti la ITM din localitatea unde domiciliati sa anuntati ca ati pierdut cartea de munca, se va anunta pierderea cartii la Mon. Oficial , iar mai apoi sa va obtineti adeverinte de la fiecare unitate la care ati fost angajat ptr reconstituirea vechimii.
Buna ziua,
am un caz de pensionare anticipata , cu decizia primita de la Casa de Pensii cu data de 12.05.2009.
Intrebare : cu ce data incetez CIM ? Cu data de 12.05 sau cu data luarii la cunostinta de catre angajator?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Instiintare concediu medical
Orice angajator ar trebuii sa aibe un Regulament de Ordine Interioara in care sa fie un articol cu timpul in care trebuie anuntata o absenta de la locul de munca ( problema personala, concediu medical,etc).
Răspuns la discuția RADIERE AUTOTURISM
Nu exista o alta posibilitate de radiere fara sa predau masina?? Vreau sa o dezmembrez eu acasa , mai valorific ce se mai poate valorifica, iar ce nu se mai poate valorifica predam la fier vechi??
As vrea sa stiu ce trebuie sa fac ca sa radiez un autoturism inmatriculat, din circulatie si de la plata impozitului. Vreau sa fac acest lucru deoarece autoturismul respectiv nu mai corespunde sigurantei rutiere si e foarte "obosit " deja. Va multumesc .