avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate bitzic22

Activitate bitzic22

Răspuns la discuția pentru acoperisul blocului....
din cate stiu eu nu.fara o factura emisa nu va poate sili sa platiti.eu am avut o situatie asemanatoare.blocul meu a fost izolat termic mai putin partea mea.mi-au cerut bani pt parti comune.asa cat au vrut ei....nu am platit, neavand o factura emisa clar pt ce sa platesc cat vor ei?totul de face cu factura si garantie.altfel puteti refuza sa platiti
Discuție pfa
ca pfa(coafor) ce plati obligatorii am, inafara de impozit 16% si sanatate 6.5%?
se plateste si pensie obligatoriu? cat? vechimea se recunoaste pe cartea de munca la pfa? ca pfa am dreptul la maternitate?
multumesc celor care ma pot lamuri
Discuție contributii pfa
buna ziua tuturor. vreau sa stiu, daca ma poate lamuri cineva, ce contributii obilgatorii am ca si pfa(coafor)?
lucrez 8 ore la o firma unde platesc toate contributiile si am un coafor unde platesc impozit de 16%(sistem real).inafara impozitului mai am si altceva de platit obligatoriu sau nu?
multumesc anticipat
Răspuns la discuția partaj,divort
ei au platit apartamentul cu multi ani in urma (in comun)iar soacra nu mai poate face dovada acestui lucru.
Discuție partaj,divort
buna ziua.am o nelamurire,soacra mea,casatorita de mai bine de 20 ani se cearta cu sotul ei.acesta o agreseaza fizic atat pe ea cat si pe cumnata mea, le scoate afara din casa ori de cate ori bea. apartamentul in care locuiesc toti a fost cumparat inainte de casatorie cu un an dar la plata apartamentului au participat ambii soti.mentionez ca apartamentul este pe numele lui(socrului) doar. in caz de divort soacra mea are parte din acel apartament sau nu? dar cumnata mea? adica copilul socrului?
multumesc si astept lamuriri
Răspuns la discuția buna ziua tuturor
pai da, e ff complicata treaba asta.mi-am platit deja cheltuielile fara a plati si suma care revine reparatiei scarii.atata timp cat ei nu au o dovada clara asupra lucrarii a recunoscuy si administratorul ca nu ma pot forta.cel care a executat lucrarea are mai multe variante.ca nu s-ar fi platit partile comune in totaliate iar acum inearca sa recupereze probabil restul banilor de la cativa locatari. administratorul a aprut in poveste la interventia unui vecin care a adus firma sa execute lucrarile si vrea ca el sa ne puna pe toti la cheltuiala.dar fara chitanta....nu se poate.mi-a cerut vecinul direct mie acesti bani pe care am refuzat sa-i platesc asa ca a apelat la ajutorul administratorul.degeaba zic eu...iar eu am avut 120 lei deja in fondul de reparatii pe care administratorul i-a dat vecinului(fara acordul meu)sa acopere o parte din suma care mi-ar reveni pt plata reparatiei.totul e cam incalcit....in final administratorul a zis ca nu-l mai intereseaza si ma va pune fata-n fata cu vecinul sa ne descurcam singuri treaba.
multumesc tuturor pt raspunsuri
lucrarea nu s-a efectuat prin asociatie si am cerut o documentatie clara inainte ca eu sa platesc acesti bani.administratorul mi-a spus ca nu are nici o chitanta.deci nu am platit nimic pana nu au ca dovada o chitanta pentru ce s-a facut.
daca un locatar nu plateste fondul de reparatii nu poate vinde apartamentul?
buna ziua.sunt in curs de a deschide un coafor la parterul blocului?am vreo obligatie aparte fata de ceilalti locatari la plata cheltuielilor?sa stiu la ce dsa ma astept.la noi e posibil orice.multumesc
revin.costul lucrarii nu a fost solicitat de administrator si asociatie.a fost facut individual in aceeasi perioada.si bineanteles ca nu exista o factura clara pt toata suprafata imobilului.unul dintre vecini s-a hotarat sa-si izoleze apt iar restul....hopa si ei.ramanand cred ca 3 pe dinafara.iar noi restul avem de suportat cheltuielile comuna.plus ca banii din fondul d reparatii au fost cheltuiti in acest scop.daca ei nu clarifica situatia cu o factura pt mine cum as putea fi oblugata sa platesc ceea ce=mi pun ei in carca?eu am de platit 700 lei iar vecinul si-a izolat jumate din apt cu aceasta suma.e corect?