Buna ziua. Doresc achizitionarea unui autoturism pentru a beneficia de piesele acestuia, fara a-l inscrie vreodata in circulatie.
As prefera ca radierea fiscala si cea din evidentele politiei sa o faca vanzatorul.
Cum pot incheia un contract de vanzare cumparare care sa nu ma oblige la o eventuala inscriere pe rol fiscal in cazul in care vanzatorul nu o radiaza si totodata sa nu pot fi acuzat ulterior de vreun furt al autoturismului? Va multumesc.
tocmai in dimineata asta am reusit sa iau legatura cu el prin messenger si mi-a zis ca la sfarsitul saptamanii poate imi da toti banii... asteapta nu stiu ce tranzactie.... nu stiu ce sa mai cred ...
Buna ziua. Vreau in vara asta sa ies din tara cu masina firmai la care lucrez, vreau sa ajung la o statiune din Turcia. Imi puteti spune detaliat ce acte si taxe imi trebuie si unde se realizeaza acestea? Multumesc.
Buna ziua. Aceeasi problema o am si eu dar am acte la mana. Iata situatia mea: un fost coleg de-am meu de generala s-a apucat sa faca ermopane si am apelat la el sa imi realizeze niste rulouri de exterior. Valoare acestora 1500 euro. In februarie anul trecut i-am achitat la inceput integral (era un fost coleg deci aveam incredere). Termen de livrare si montare 10 zile lucratoare. Mi-a eliberat factura + chitanta. Nu mi-a executat niciun rulou. Dupa 6 luni am apelat la OPC, l-a chemat acolo si i-a zis ca ii da amenda 5.000 de lei dar cel de la OPC m-a rugat sa ajung la o intelegere amiabila cu el si sa il mai pasuiesc vreo 2 luni, si sa nu ii dea amenda. Am zis:ok, am hotarat cu el printr-o conventie (semnata de ambele parti) sa imi dea banii inapoi, 200 de euro lunar, in fiecare luna, pana cand se stinge datoria. Mi-a dat cu chiu si vai jumatate din suma iar de vreo 2 luni nu mai raspunde nici la telefon, nimic. Cel de la OPC mi-a spus ca acest caz ramane deschis si ca asteapta de la mine o hartie cum ca s-a terminat cu datoria ca sa il claseze. Nu mai am incredere ca OPC va rezolva problema. Cel de la OPC mi-a zis atunci ca daca ii da amenda 5.000 de lei acesta se va grabi sa plateasca amenda nicidecum datoria catre mine. Sfatuiti-ma va rog ce pot sa fac legal sa imi rezolv problema. Va multumesc.
Buna ziua. In ian 2007, am incheiat cu socrii mei un contract de vanzare cumparare in care ei ne vand mie si sotiti mele o proprietate:
in contract scrie asa: subsemnatii Ax si Bx vindem fiicei si ginerelui nostru, sotii, Ay si By, dreptul de proprietate asupra imobilului situat in ... compus din teren in suprafata totala de ... si constructia edificata pe acesta reprezentand locuinta avand o suprafata construita ...
Noi, vanzatorii am dobandit dreptul de proprietate asupra imobilului astfel: prin cumparare in timpul casatoriei noastre, cu contributia comuna si egala a ambilor soti, conform cvc ...
Constructia a fost dobandita de vanzatori, prin efificarea acesteia, in timpul casatoriei, in regie proprie, conforem aut de constr ....
........
Noi vanzatorii declaram ca ne rezervam dreptul de abitatie viagera asupra imobilului ce formeaza obiectul prezentului contract.
Intrarea in stapanireas de drept asupra imobilului are loc astazi, data autentificarii prezentului inscris, urmand ca intraraea in stapanirea de fapt asupra imobilului sa aiba loc la data decesului ultimului dintre beneficiarii dreptului de abitatie viagera.
Pretul vanzarii este in cuantum de ... pret pe care noi vanzatorii l-am primit integral de la cumparatori, in numerar, astazi, data autentificarii prezentului contract.
Subsemnatii, Ay si By in calitate de cumoparatori declaram ca am cumparat de la parintii respectiv socrii nostri Ax si Bx dreptul de proprietate asupra imobilului descris mai sus, cu pretul si in conditiile prezentului contract si suntem de acord cu rezervarea dreptului de abitatie viagera in favoasrea parintilor si respectiv asocrilor nostri.
......
urmeaza in contract partile comune citate din lege pentru fiecare contract
S-a facut si intabularea pe numele lui Ay. (al cumparatorului)
Intrebarea mea este: Socrii mei intra/ies locuiesc nestingheriti in locatia de mai sus, nu le-am interzis vreodata ceva, am incercat mereu discutii si purtari ok cu acestia. Inevitabil exista si discutii intre familia mea si a lor. Pot ataca in vreun fel acest contract? Subliniez faptul ca nu exista in discutie ca eu sa le ingradesc in vreun fel acceul pe proprietate sau in imobil, chiar nu am avut si nici nu voi avea acest gand vreodata. Ei cu ale lor, noi cu ale noastra.
Buna ziua. Am inca cartea de identitate pe Bucuresti dar din 2005 m-am mutat in Dragomiresti, Ilfov. Cartea de identitate nu am schimat-o inca, adresa pe care o am pe cea existenta e la resedinta socrilor. Vreau sa imi fac si eu si sotia actele pe Ilfov. 1. Unde si cu ce tre sa ma duc?
2. Pt permisul auto la Pipera?
3. Sotia nu-si mai gaseste permisul de f multa vreme si mai e si pe numele de fata. Ca tot schimbam actele m-am gandit ca treuie sa isi faca si un nou permis. Plateste amenda? Cum poate scapa de ea?