Sora dvs. poate introduce o actiune prin care poate solicita partajarea imobilului, solicitand o sulta pentru partea care-i revine, chiar daca fratele dvs. este minor, pentru ca acesta va fi reprezentat de un curator. Cat priveste faptul ca dvs ati locuit in garsoniera era normal, mai mult si ceilalti frati puteau locui acolo daca doreau, avand aceleasi drepturi ca si dvs. Parerea mea este ca mai bine discutati cu sora dvs si vindeti imobilul impreuna, intrucat la sfarsitul unei actiuni in justitie tot acolo se va ajunge, ba mai mult s-ar putea chiar sa vindeti garsoniera la un pret mai mic, in acest sens avand toti trei de suferit.
Puteti cere atat avansul, cat si penalitatea, respectiv sa vi se restituie dublul sumei pe care dvs. ati achitat-o cu titlu de avans. Dupa ce aceasta hotarare ramane definitiva si irevocabila, atunci va puteti adresa unui executor judecatoresc pentru a demara procedura executarii silite. Mentionez ca cheltuielile initiale vor fi achitate de catre dvs., dar debitoarea, respectiv vanzatoarea, va fi obligata sa vi-i inapoieze, intrucat executorul o va soma atat cu privire la creanta dvs., cat si la cheltuieli.
In cazul in care sunteti chemat in judecata pentru anulare contractului va puteti apara folosindu-va de dispozitiile codului civil, in sensul ca ati fost cumparator de buna credinta.Totodata va puteti folosi si de "error communis facit jus", adica eroarea comuna creaza dreptul. In acest fel contractul dvs. nu va putea fi desfiintat.
Pentru banii depusi la CEC trebuie sa mergeti la executorul judecatoresc prin intermediul caruia ati consemnat acea suma de bani, iar pentru avansul achitat proprietarului trebuie sa introduceti o actiune in justitie prin care acesta sa fie obligat la restituirea lor.
Este adevarat ca trebuie sa introduceti o actiune in instanta pentru ca aceasta sa constate ca nu au fost indeplinite obligatiile contractuale de catre chiriasul dvs., ca acesta sa fie obligat la plata chiriei restante, utilitatilor si a penalitatilor. Chiar daca administratorul societatii respective a plecat in Italia, dvs va veti judeca in contradictoriu cu societatea care este reprezentata si de asociat sau asociati. Chiar daca administratorul este una si aceeasi persoana cu asociatul unic de exemplu, acest fapt nu inseamna ca nu va puteti judeca cu societatea. Sanse de castig aveti, dar in ceea ce priveste executarea hotararii este discutabil, in functie de mai multe elemente pe care dvs nu le-ati indicat. Bafta oricum!
Termenul de optiune succesorala este de 6 luni de la decesul autorului dvs, respectiv mama, timp in care se poate accepta mostenirea tacit sau in mod expres potrivit art.700 si art. 689 cod civil.In speta dvs. copii pot introduce o actiune in instanta prin care sa solicite acesteia sa constate nulitatea certificatului de mostenitor in care apare unic mostenitor tatal lor, sa se constate ca si ei sunt mostenitorii defunctei impreuna cu tatal lor, in acest sens ei trebuie sa dovedeasca ca au acceptat succesiunea de pe urma acesteia in mod tacit prin proba cu martori, inscrisuri etc. Ulterior, dupa ce este desfiintat certificatul de mostenitor ei pot introduce o actiune pentru constatarea nulitatii contractului de vanzare cumparare, intrucat tatal lor a vandut mai mult decat a avut.
Pentru a intra in posesia terenului trebuie sa introduceti actiune in justitie, putand totodata sa solicitati si contravaloarea lipsei de folosinta.
Nu este stabilit in mod imperativ ca atunci cand o persoana formuleaza o plangere penala impotriva alteia si o depune la organul de cercetare competent, acesta sa depuna impreuna cu plangerea si probe care sa-i sustina reclamatia. Dar, organul de cercetare va chema persoana respectiva, adica partea vatamata pentru a da o declaratie si in fata sa, ocazie cu care intreaba partea vatamata care sunt probele cu care intelege sa-si probeze plangerea, iar in cazul in care are inscrisuri doveditoare, in speta certificat medico-legal sa-l depuna la dosarul cauzei. Acest certificat medico-legal este foarte important in incadrarea juridica data faptei pe care se presupune ca ati fi savarsit-o dvs, deoarece in functie de numarul de ingrijiri medicale este data si aceasta incadrare. Din nefericire, in dreptul procesual penal nu sunt termene de decadere, ci doar de recomandare, astfel cum statueaza si Inalta Curte de Casatie si Justitie prin decizia de indrumare. Acest lucru, inseamna ca aceasta cercetare poate dura si un an sau 3 luni, sau 3 ani, fara ca organele de cercetare sa fie tinute de un anumit interval de timp pentru a solutiona cauza, neexistand nici o sanctionare. Dar, si organele de cercetare doresc sa solutioneze aceste cauze intr-un termen rezonabil pentru a nu se incarca cu foarte multe dosare. Din pacate partea vatamata nu poate fi constransa pentru a-si indeplini obligatiile procesuale. In cel mai fericit caz, organul de cercetare daca considera ca aceasta cauza este tergiversata fara motiv de partea vatamata si nu exista probe care sa va incrimineze, face propunere de neincepere a urmaririi penale in favoarea dvs. Cert este ca dvs nu veti astepta la infinit, dar organele de cercetare sunt obligate sa efectueze acte de urmarire penala daca sunt sesizate pt o anumita fapta. Nu depind de ele nici termenul in care INML trimite certificatul medico-legal.
Daca intr-adevar a fost depusa o plangere pentru vatamare sau loviri impotriva dvs., atunci organele de cercetare penala sunt obligate sa va citeze pentru a va aduce la cunostinta invinuirea si pentru a da o declaratie, iar in acel moment veti avea cunostinta despre ce exista sau nu in dosar, intrucat este greu sa faci supozitii si sa vorbesti ipotetic. Din pacate eu nu stiu in ce imprejurari vi s-a comunicat ca partea vatamata a depus plangere penala impotriva dvs. (asa cum am aratat, dvs. trebuia sa fiti citat, sa vi se aduca la cunostinta plangerea respectiva s.a.m.d.) pentru a va raspunde in mod concret la situatia dvs. Se poate intampla ca plangerea sa nu fi fost depusa in termenul de 2 luni de la incident si atunci sa fie tardiva.
In ceea ce priveste cazurile de pe forum ar fi bine sa intelegeti ca fiecare este aparte, fiecare avand particularitatile lui, chiar daca procedura care trebuie urmata este aceeasi.
Potrivit dispozitiilor codului de procedura penala, partea vatamata poate sa depuna plangere impotriva dvs. in termen de 2 luni de la data incidentului. Evident el poate depune si ulterior o asemenea plangere, dar atunci este tardiva si nu mai are efecte juridice in ceea ce va priveste. Cat priveste certificatul medical, acesta se elibereaza in urma analizarii altor acte medicale si analizarii partii vatamate, care se poate prezenta si dupa o anumita perioada de timp, neefind decazut din dreptul de a face acest lucru partea vatamata in functie de o anumita perioada de timp. Referitor la perioada de timp necesara cercetarii penale, aceasta variaza in functie de probe si de organele de cercetare penala.
Buna seara. In ceea ce priveste problema ta, poti sa te aperi doar prin administrarea unor probe, in speta martori pe care sa-i propui in fata organelor de cercetare penala pentru a fi audiati.Dar, atentie, acei martori trebuie sa cunoasca relatiile dintre voi, faptul ca doreste sa-ti faca rau si ca au fost cu tine in momentul in care se pretinde ca tu ai fi savarsit faptele. In ceea ce priveste fapta tatalui tau de a te reclama, sfatul meu este sa incerci sa te impaci cu el, dat fiind relatiile de rudenie. Daca tu consideri ca acestea sunt iremediabile, atunci la sfarsitul cercetarilor, cand se da o solutie de neincepere a urmaririi penale in favoarea ta, poti formula o plangere penala pentru denunt calomnios in temeiul art. 259 cod penal.