avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Activitate v_florina

Activitate v_florina

Buna ziua,

Am avut de achitat o amenda de circulatie si conform procesului verbal de constatare a contraventiei, aceasta trebuia achitata in contul unic in 15 zile calendaristice. Am realizat plata din aplicatia de internet banking in contul unic inscris pe procesul verbal de contraventie.
Abia astazi, la mai mult de 15 zile de la data PV am observat ca banii au fost returnati in cont.
Va rog, spuneti-mi daca este posibil sa achit in continuare jumatate din minim argumentand faptul ca banii au fost returnati desi achitarea amenzii s-a efectuat in contul (unic) inscris pe PV.
Oare se mai aplica prevederile Ordinul Ministrului Economiei și Finanțelor nr.1311/2008 pentru aprobarea procedurii de îndreptare a erorilor materiale din documentele de plată întocmite de debitori privind obligațiile fiscale?

Va multumesc
Multumesc pentru raspunsul rapid! Topicul poate fi inchis.
Buna ziua,
Pentru o salariata care se intoarce din CCC si a depus cerere de revenire, se intocmeste decizie de incetare a suspendarii. Totodata vreau sa fac si majorarea salariului cf salariu minim din 1 februarie 2017. Pot trece majorarea in aceasta decizie sau se intocmeste act aditional separat?

Multumesc!
Buna ziua,

In situatia in care am 15 zile conceidiu fara plata in decursul unei luni din ultimele 12 luni (mai detalit, cu o luna in urma), in ce masura imi afecteaza acest lucru asupra stagiului de cotizare pentru concediu crestere copil/ concediu maternitate?

Multumesc
Buna ziua,

In situatia in care, din ultimele 12 luni anterioare unui concediu medical/ maternitate, o persoana a achitat contributia de 0,85% pentru 10 luni ca salariat, si pentru alte 2 luni ca PFA (ne-existand intreruperi), sunt considerate stagiu de cotizare toate cele 12 luni, sau doar ultimele 2?

Similar, in baza de calcul a indemnizatiei, se considera veniturile din ultimele 6 luni (din care 4 ca angajat, 2 ca PFA), sau doar ultimele 2 luni?

Va multumesc
Va multumesc mult pentru raspuns. Voi merge la CASMB sa inregistrez contractul incepand cu ianuarie, dar banuiesc ca pentru aceasta va trebui sa merg sa depun declaratia de venit estimativ pe 2015.

Dupa ce am analizat intreaga situatie, m-am gandit sa intru in concediu de maternitate dupa prima saptamana din februarie, a.i. sa platesc contributia de 0,85% pentru doua luni (ianuarie si februarie). Pentru februarie voi emite o factura de prestari servicii, iar dupa data de 7 februarie voi intra in CM. Va rog sa imi spuneti daca se va tine cont si de venitul din luna februarie, avand in vedere faptul ca vor fi doar 5 zile lucratoare din luna pana cand voi intra in CM. Logica imi spune ca atata vreme cat platesc cei 0,85%, va fi in regula.

Mentionez ca in ultimele 12 luni cotizez cu cei 0,85% pentru un salariu de 143 lei/luna.

Multumesc!
Buna ziua,

As vrea ca de la 1 februarie sa intru in concediu de maternitate, insa as dori sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste veniturile care vor fi luate in considerare la calculul indemnizatiei de maternitate.

In acest moment, obtin venituri din:

1. CIM cu 1 ora/zi, salariu brut 145 lei/luna, la care se plateste contirbutia de 0,85% pentru concedii medicale
2. Venituri din PFA in sistem real, aprox 4000 lei/luna, la care nu am platit contributia de 0,85%.

La calculul indemnizatiei de maternitate se va tine cont de toate veniturile (CIM+PFA) sau doar de cele pentru care s/au achitat 0,85%

Pot achita retroactiv contributia de 0,85% pentru veniturile de pe PFA (pe care le obtin doar din luna septmebrie 2014)?

La depunerea declaratiei pentru asigurarea pentru concedii medicale pentru veniturile de pe PFA voi depune decizia de impunere pt venitul estimativ, care este considerabil mai mic decat venitul realizat. Se poate face reglarea dupa ce primesc si decizia privind platile de efectuat dupa declararea venitului realizat?

Multumesc!
Discuție sediu SRL
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. daca un SRL suspendat are sediul intr-un apartament, isi mai poate face sediu in acel apartament inca un SRL?

Dar daca primul SRL, cel suspendat, are sediul intr-o camera a apartamentului?

Multumesc!
Buna ziua,

Am suspendat PFA-ul anul trecut, ocazie cu care am depus declaratia 220 pentru recalcularea platilor. Pana in acest moment nu mi-a venit declaratia de impunere rectificata acasa (anticipasem venituri pe care nu le-am mai incasat si am platit aniticipat impozit pe venit si sanatate).

Va rog sa imi spuneti daca declaratia 220 se mai depune acum, pana pe 31 ianuarie. Ofiterul de la administratie mi-a spus atunci sa depun declaratia 200 in 2014 dupa care sa imi recuperez banii platiti (impozitul pe venit).

Multumesc
Buna ziua,

La mijlocul acesti an am infiintat un PFA pe care am declarat veniturile aferente. Din cauza unor schimbari, nu am mai incasat veniturile estimate, si nici nu urmeaza sa le incasez, drept pentru ca doresc fie suspendarea PFA, fie continuarea ei fara sa am activitate deci doar sa depun declaratiile.

In oricare din situatii, as dori sa recuperez banii platiti ca impozit pe venituri aferent trim 3 al acestui an. Pot recupera acesti bani fara sa solicit suspendarea PFA? Eventual cu depunerea unei declaratii rectificative?