avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate valentina.tomita

Activitate valentina.tomita

Răspuns la discuția Divort si partaj
Avem 19.000 euro la primul si 40.000 euro (aprox) la cel de-al doilea. Primul credit, cel de 19.000 este facut inainte de casatorie dar cu mine co-platitor.
Valoarea bunurilor comune se stabileste doar pe ceea ce avem impreuna, sau intra in acest calcul si apartamentul vechi al sotului?
Ideea este ca eu as vrea sa raman in apartamentul de 3 cam (pentru care avansul reprezinta valoarea terenului primit prin mostenire de catre mine - si a carui rata mi-o pot permite din salariul existent) insa sotul meu doreste sa cadem de acord sa accept apartamentul sau de 2 camere, cu tot cu creditul aferent, invocand ca restul, conform legilor actuale, nu mai intra la partaj.

Va multumesc din nou si astept raspuns.
Buna ziua,

suntem casatoriti de 7 ani si avem un copil de aproape 5 ani. Sotul meu a achizitionat prin contract vanzare-cumparare de la mama lui un apartament cu 2 camere inainte de casatorie (acelasi an) si ulterior am facut un credit de nevoi personale cu ipoteca pe acel apartament pe 25 de ani, credit pe care in acest moment il avem in valoare de rambursare de 20.000 euro.
Intre timp, eu am vandut un teren din mostenire si acea suma am platit-o ca avans la un alt apartament, de 3 camere, pe care avem alt credit, pe alti 25 de ani.
Intrebare: cum se impart aceste bunuri la divort? Ma intereseaza o parere avizata, ca sa stiu de unde pornim, si sa vedem daca exista posibilitatea unui divort notarial, sau... e necesar sa trecem prin proces judecatoresc de partaj.

Copilul va ramane la mine - custodie comuna.

Astept cu interes un raspuns.
Multumesc.
Răspuns la discuția Vanzare teren in rate
Va multumesc pentru raspuns. Intrebarea este cum se va justifica ulterior achitarea sau neachitarea imobilului. Se face un nou act notarial, de confirmare a platii integrale?
In acest timp, viitorul proprietar este blocat pentru intabulare, obtinere utilitati pe teren, etc?
Buna ziua,

am un teren de vanzare si am primit o oferta de cumparare cu plata de 70% din suma la semnarea actelor si in termen de 6 luni, restul de 30%. Va rog sa ma sfatuiti ce tip de contract se poate face, astfel incat, in cazul in care nu imi returneaza diferenta de 30%, sa ma asigur ca nu trebuie sa trec totul prin instant judecatoreasca. In intelegerea mea, un precontract ar fi ceea ce am nevoie, insa nu stiu daca este aplicabil cand 70% din suma este deja achitata.

O alta intrebare ar fi despre ce clause se pot pune in acelasi contract pentru situatia in care cumparatorul se razgandeste. Pot solicita sa nu ii returnez deloc suma? In cazul in care eu ma razgandesc, ce trebuie trecut in contract?

Multuemsc mult pentru suport.
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Am facut o cercetare disciplinara, respectand toti pasii din legislatie si comisia a decis incheierea disciplinara a contractului. Angajatul a venit cu medical imediat dupa ziua convocarii, asa ca am trimis decizia prin curier, cu mentiunea aplicarii ei dupa incetarea suspendarii contractului de munca din motive medicale. Acum, fiind in medical, m-a rugat sa ii accept demisia, insa fiind deja toate actele inregistrate si trimise, mi-e teama ca acceptand-o, sa nu incalc modul de aplicare a sanctiunii.
Mentionez ca nu ne intereseaza, ca si companie, sa incheiem neaparat disciplinar, important este ca nu mai dorim angaaatul in firma.
Pot sa accept demisia, cu data imediata dupa incetarea c. Medical? Daca da, trebuie emis vreun document intern pentru anularea decizie?
Va multumesc mult pentu raspuns.
D-le Lucian,
cartea de munca se afla la mine.
D-le Tudor, va multumesc inca od ata pentru raspunsuri.
O zi buna.
Buna ziua, sunt in prezent in CCC, intrata din somaj. Ultima operare in CM este intrarea in somaj. In acest moment mi-am gasit de lucru si doresc sa suspend CCC pentru un contract pe perioada determinata.
1. Cine imi opereaza somajul, concediul de maternitate si CCCopil ? Ce documente si la ce institutii se depun? (am fost in oras la cele 4 institutii si nu m-a lamurit nimeni)
2. Daca dupa perioada de determinata angajatorul nu-mi reinnoieste contractul, pot beneficia din nou de CCC pana la 2 ani? fetita mea are 8 luni, plus 3 ale contractului, ar fi inca un an de indemnizatie dupa legea actuala)
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Valentina
Buna ziua,

Mama mea este casatorita de 34 de ani cu tatal meu, care de ani de zile cand se imbata face amenintati si certuri de ne stiu toti vecinii (fara violenta fizica, doar verbala). Acum 15 ani ne-a lasat pe mine mama si sora mea singure si s-a mutat la mama lui, in acelasi oras la casa.
Apartamentul in care sora si mamam mea locuiesc, cel din care practic tata a plecat de buna voie cand nici eu nici sora mea nu era majore este cumparat cu bani comuni pe numele tatalui.
Betiile s-au insesit odata cu varsta, iar scandalurile au inceput sa fie din ce in ce mai dese. Vine aproape seara de seara peste mama si sora mea si le face scandaluri monstruoase, in conditiile in care mama e cardiaca iar sora are o fetita de cateva luni.
Exista vreo lege care o poate proteja pe mama, in cazul unui divort, sa nu imparta acest apartament la partaj? (tata nu a facut nici o investitie in apartament si nu a platiti niciodata taxele aferente lui, in schimb mama participa activ la plata ratelor masinii lui). Ma intereseaza ca in cazul divortului, mama si sora mea sa nu piarda locuinta, pe care din pacate nu si-o pot permite din alte surse. Tata, asa cum am scris mai sus, locuieste in casa parintilor lui (mai traieste mama lui si practic este mostenitor direct acolo).
Astept o solutie din partea dvs, pentru ca sincer, daca nu reusim sa remediem aceste socuri aproape zilnice ale acestui tata denaturat, imi este foarte frica sa nu existe alte consecinte, mai grave, atat asupra mamei cat si a dezvoltarii emotionale a fetitei sorei mele. Eu una locuiesc in alt oras, si nu sunt bantuita. Dar imi doresc foarte mult sa divorteze mama si din banii pe acel apartament sa reuseasca sa isi ia un altul in oras cu mine, ca sa scape de scandalurile provocate.
Va multumesc.
Va multumesc mult pentru raspunsurile prompte.
Pot gasi undeva si explicatia diferentei intre 'zi lucratoare' si 'zi calendaristica', astfel incat sa le arat doctorilor ca 1 ianuarie poate fi zi de concediu maternal?
Multumesc.