avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate andreiutza_l

Activitate andreiutza_l

Buna ziua!
As dori sa stiu daca pot incheia un contract de inchiriere pentru masina mea, cu un SRL. SRL-ul este al sotului, unde el este asociat unic si administrator. Masina este inmatriculata pe numele meu, eu neavand legatura cu societatea. As vrea sa stiu daca este in regula si legal bineinteles. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua! Va rog frumos vreau si eu o indrumare sa stiu ce am de facut...sotul meu a incetat azi contractul de munca la societatea unde a fost angajat. A stat in preaviz 15 zile (el si-a dat demisia) care azi s-au incheiat. Angajatorii nu vor sa ii faca lichidarea si sa ii plateasca salariul si concediul neluat. Ce putem face in privinta asta? Unde ne putem adresa si care sunt drepturile noastre? Cand anume se face lichidarea in acest caz? Eu stiam ca in ziua incetarii unui contract se plateste tot. Astept un raspuns, multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Concediu legal
Nu a facut nici o cerere. Multumesc!
Răspuns la discuția Concediu legal
El s-a angajat la aceasta firma in 17 noi 2014, a mai luat 6 zile de concediu in luna feb la sfarsit, ca m-a insotit pe mine la spital, am facut o operatie la Cluj. I s-a spus de la servici ca mai are dreptul la 4 zile de concediu si vor sa il lase acasa de maine, sa nu mai stea pana la sfarsitul preavizului, resp, sapt viitoare 13 mai. El vrea sa mearga la servici pana la sf preavizului si sa ii plateasca concediul neluat. Il pot obliga sa ia concediul daca nu vrea?
Discuție Concediu legal
Buna ziua! Va rog frumos, as dori sa stiu si eu daca exista vre-un articol legal care sa mentioneze faptul ca, concediul legal se plateste numai dupa 6 luni de vechime. Sotul meu este in preaviz la o firma, si are niste zile de concediu neluate, nu vrea sa le ia, vrem sa stim daca angajatorul trebuie sa i le plateasca sau nu. El ar fi implinit 6 luni vechime pe data de 17 mai, iar preavizul lui se incheie pe 13 mai. Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Stimulent crestere copil
Va multumesc pentru raspunsuri! Toate cele bune!
Buna ziua! Am o cunostinta care se afla intr-o situatie si eu nu stiu cum sa o ajut...Este vb de o familie tanara, care au un bebelus de 6 luni. Mamica nu a lucrat cu carte de munca si prin urmare tatal copilului beneficiaza de stimulentul de 500 de lei pentru ca el lucreaza si acum. Se pare ca sunt ceva probleme la locul de munca al acestuia si nu stie ce s-ar intampla in situatia in care ar fi concediat, pierde stimulentul?Sau in situatia in care si-ar da demisia? Mentionez faptul ca stimulentul este pt 2 ani, ca si perioada. Multumesc anticipat!
Am o rugaminte...sa ma lamuriti si pe mine va rog frumos. Urmeaza sa intru in concediul prenatal (acela de 126 de zile , sarcina si lauzie) si din ce am citit pana acum acesta este platit cu 85 % din salariu. Nelamurirea mea este : din care salariu , NET sau BRUT? am tot citit si in unele locuri scrie net, in altele brut. Va rog frumos spuneti-mi si mie care este varianta corecta si legala, si daca se poate sa-mi dati si articolul unde se mentioneaza acest lucru. Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Sarbatorile legale
Va multumesc mult pentru promptitudine si lamuriri! Sa aveti o zi buna , si sarbatori fericite!
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine, am nevoie si eu de o parere specializata. Pentru sarbatorile legale care sunt mentionate in art 134 din codul muncii, se acorda zile libere, adica in mod special de Paste si de Craciun. Intrebarea mea este: Zilele acestea sunt platite? sau sunt doar libere? Adica se considera "concediu fara plata"? Intreb acest lucru deoarece la locul de munca al sotului meu pentru faptul ca vom avea cu totii Craciun si Anul nou, patronii nu i-au luat in calcul aceste zile deloc. Va fi liber dar se taie din salariu, ca "in zilele alea nu vii la munca".
Lamuriti-ma si pe mine va rog, exista vre-un temei legal care specifica faptul ca zilele de sarbatoare legale stabilite de de lege se si platesc?
Va multumesc anticipat!