Daca mi s-a incetat C.I.M. ilegal la 61 ani si 2 luni, la o institutie publica, desi doream sa-mi continui activitatea, lucru despre care angajatorul a fost instiintat, am castigat procesul, inlusiv la curtea de apel. Vreau sa stiu in cat timp pot recupera sumele cuvenite si daca aceste sume contin sporul C.F.P., sporul de calculator si sporul pentru Proiecte Europene daca de aceste sporuri beneficiam la data concedierii ilegale.
Buna ziua.
Am o nelemurire referitor la majorarea de 8% pentru personalul care a primit sume compensatotii pentu a ajunge la salariul minim pe economie care a fost la ianuarie 2010 705,la iunie 2010 era 600 ,ianuarie 2011 era 670,ianuarie 2012 era 700.Cu alte cuvinte veniturile lor nu au fost diminuate cu 25% la 01.07.2010 si au mai primit diverse sume si la majorarea salariului minim pe economie.In aceste conditii cum facem majorarea intrucat
art.2 din OUG 19/2012 prevede
“ Cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta/salariul luna brut, indemnizatia bruta de incadrare, de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice, se majoreaza potrivit alin. (1), in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii”
iar art.6 prevede
“Personalul din institutiile publice care a intrat sub incidenta Legii-cadru nr. 284/2010, cu modificarile ulterioare, si ale carui venituri de natura salariala nu au fost diminuate potrivit Legii nr. 118/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, nu beneficiaza de majorarile salariale prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.”
Multumesc mult
In cazul in care am facut o corectie a sumei datorate reprezentand impozit pe salarii data scadenta se calculeaza de la data la care se refera datoria(decembrie 2011)sau de la data la care declar 25.05.2012
Buna ziua.
Sunt inspector resurse umane la o institutie publica si am o situatie mai delicata.
Am fost in concediu pentru cresterea copilului si am revenit la servici ,cand am constatat ca in 01.04.2010 o persoana a iesit la pensie, la limita de varsta si cu acordul ordonatorului de credite (directorul) s-a incheiat un nou contract de munca, pe durata determinata, 12 luni, care s-a prelungit in 2011 cu inca 12 luni ,astfel ca la 31.03.2012 expira .
Intrebarea este : acest contract se mai poate prelungi cu inca 12 luni.Asta tinand cont ca pensionare a intervenit in 2010 cand durata maxima a unui CIM cu durata determinata era de 24 luni (OUG 65/2005), iar acum ca urmare a Legea 40/2011 CIM pe durata determinata poate fi incheiat pe o perioada de maxim 36 luni.
Cu privire la angajari,aceste intra sub incidenta Ordonantei 34/2009 cu privire la plafonare angajarilor la 15% din posturile vacantate(sau 1 la 7)
Intrebarea este: incheirea CIM ,pe durata determinata, la data pansionarii intra sub incidenta Ord. 34?
Buna ziua.
Sunt angajata pe post de cu studii medii intr-o institutie publica finantata din bugetul local .Am absolvit studii superioare, contabilitate si informatica de gestiune.Am solicitat transformarea postului ,fapt pentru care am innaintat dosarul compus din:
• document privind necesitatea si oportunitatea schimarii postului;
• documentul privind absolvirea studiilor superioare
• fisa de post cu modificarile corespunzatoare postului cu studii superioare.
Am primit aprobarea pentru transformare postului.
Care sunt pasii de urmat pentru a fi trecuta pe postul cu studii superiaore?
Multumesc foate mult pentru timpul acordat si raspunsul formulat
Buna ziua.
Lucrez intro-o institutie publica si conform alin.(7) al art.9 din OG.119/1999 privind controlul intern si controlul financiar preventiv cu modificarile si completarile ulterioare,ca urmare a deciziei conducatorului institutiei ,acordam un spor de 25% la salariul de baza.Legea 284/2010 abroga acest articol si prevede la art.20 al.(4) majorarea salariului cu 4 clase de salarizare succesive.Conforn art.10,al(5) din Legea 284/2010 prevede ca diferenta dintre 2 clase succesive este de 2.5% din salariul de baza adica aproximativ 10.3%.Eu am considerat ca incepand cu data de 01.01.2011 trebuiae aplicata legea 284/2010.Este coret?
Multumesc pentru rabdare si raspuns.
Buna ziua.
Am atributii de personal intr-o institutie publica si nu stiu cum sa procedez cu un salariat, care a fost angajat, cu contract de munca, in domeniul evidenta contabila, cu studii medii, timp de 25 de ani si in anul 2010 a absolvit studii superioare, contabilitate si informatica de gestiune. A fost promovat in functie -referent de specialitate financiar -contabilitate gradul III cu studii superioare gradatia 5,in ianuarie 2011.Acum intreaba dupa cat timp poate sa participe la concursul-examenul de promovare in gradul II.Eu am inteles (286/2010)ca promovarea in gradul imediat superior se face din 3 in trei ani, dar angajatul nu este multumit de raspuns.Considera ca situatia dansului este asimilata cu cea a debutantilor adica ar trebui ca acest termen sa fie de minim 6 luni maxim 1 an.Oare cine intelege gresit?Oare cum este corect?Astept cu nerabdare parerile dumneavoastra pentru care va multumesc foarte mult.
Buna ziua!
Sunt inspector resurse umane la o institutie publica si nu stiu ce trebuie sa fac in umatoarea situatie:
un salariat indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta la data de 28.12.2011 si doreste sa contimuie activitatea.In aceste conditii contractul de munca al salariatului inceteaza de drapt la 28.12.2011 si din punctul meu de vedere relatia dintre salariat si angajator inceteaza.Deoarece institutia are mare deficit de personal (peste 25%) angajatorul doreste ca persoana sa-si continuie activitatea.Intrebarea este daca se poate ,care este cadrul legal si care este procedura.Multumesc anticipat pentru raspuns.