Buna ziua ! Am avut incheiat un ctr.de furnizare enrgie electrica cu un furnizor care sa retras din activitate . Am fost notificat de aceasta situatie si incepand cu 01-09-2023 am fost preluat de un furnizor de ultima instanta . Dupa ce am primit notificarea acestui f.u.i. care nu are nici sediu si nici punct de lucru in localitatea in care locuiesc am incheiat un ctr de furnizare cu un furnizor prezent in raza de domiciliu . Am fost anuntat de intrarea in vigoare a noului ctr. de furnizare dar intre timp am primit din partea f.u.i. o factura estimativa . Eu asi dori sa raman la furnizorul din raza domiciliului ce este de facut in situatia aceasta ?
Buna ziua ! Dupa cumpararea si luarea in primire a unui apartament intr-un bloc construit de dezvoltator cine trebuie sa realizeze cartea funciara si certficatul energetic ? Dezvoltatorul sau eu ca proprietar al apartamentului respectiv ?
Desigur totul va fi mentionat in act valoare vanzare,avans,nr.rate si perioada . Am sunat la anaf explicand situatia descrisa mai sus ei spun ca impozitul se achita dupa ce incasez restul pretului,notarul spune ca trebuie achitat la momentul vanzarii,din avansul primit
Buna ziua ! Vreau sa vand un imobil cu valoarea peste 450.000 lei,am un client care mi-a propus sa-mi dea un avans de apr.30% din valoarea imobilului si diferenta de pret in rate pe un termen de cativa ani .Daca inchei acum actul de vanzare-cumparare primind doar avansul cand trebuie sa achit impozitul ptr.diferenta de valoare ? La semnarea vanzarii sau dupa ce incasez ultima rata ?
Buna ziua ! Incepand din luna octombrie 2016 am inceput sa-mi desfasor activitatea intr-un spatiu comun cu alta societate comerciala incheind cu respectiva societate un contract de subinchiriere ptr suprafata de 12 mp,din totalul de 40 mp,Spatiul se afla la parterul unui bloc de locuinte si este compus dintr-un apartament cu 2 camere +extindere in exterior avand acces stradal,compartimentat in 2 spatii separate doar accesul in imobil fiind comun . In primul spatiu isi desfasoara activitatea sotul proprietarei .Apartamentul este dotat cu ct pe gaze,apa,energie electrica ,avand ptr.fiecare utilitate contoar comun .Am constatat ca sotul proprietarei nu a contribuit pana acum la plata utilitatilor si desi i-am atras atentia asupra situatiei nu se arata dispus sa contribuie in mod egal la plata facturilor. Exista vreo cale pri care am putea schimba situatia si sa recuperam sumele achitate anterior ?
Reclamantul nu este in Romania, el lucreaza in alta tara . Cum se poate proceda cu legalizarea hotarari si daca hotararea a ramas definitiva in cat timp ar urma sa o primeasca la adresa din Romania ?
Buna ziua ! Un prieten a intentat in urma divortului o actiune ininstanta ptr.partajul unui imobil obtinut impreuna cu fosta sotie in timpul casatoriei.Spre sfarsitul lunii Decembrie sa pronuntat sentinta prin care i se atribuie lui imobilul sa stabilit sulta care trebuie sa o plateasca fostei sotii si valoarea cheltuielilor de judecata care trebuie achitata de fosta sotie. Hotararea a fost data cu drept de apel in 30 de zile . Avand in vedere ca acel termen a expirat ,data hotararii a fost 21-12-2021,ce este de facut in continuare intrucat avocatul care la reprezentat pe reclamant de cate ori i sa cerut detalii despre proces spune ca nu stie asteapta sa-l anunte judecatorul.
Buna ziua ! O persoana cetatean Roman care in prezent lucreaza cu ctr.de munca in Italia avand dubla cetatenie Romana si Italiana doreste sa vanda un imobil achizitionat in Romania cu mult inainte de obtinerea cetateniei Italiene .Avand in vedere ca ar dori sa vanda imobilul din Romania ptr.faptul ca a inclus acest imobil in declaratia de venit din Italia va trebui sa plateasca vre-o taxa statului Italian ptr.venitul obtinut in urma vanzarii ?
Daca eu cumpar imobilul ca nuda proprietate avand in vedere ca persoana cu uzufruct locuieste in alt judet iar in imobilul acesta nemaifiind locuit de peste 2 ani pot sa locuiesc sa depozitez bunuri,sau sa il il inchiriez unei familli ?