Multumesc de raspuns ! daca este admisa in parte,dar sumele raman incerte avand in vedere modul de operare in fisa contabila a chitantei lunii aprilie si tinand cont de caracterul expeditiv si nu pe fond al somatiei de plata,cererea in anulare ma poate ajuta in clarificarea debitului si ce este aceasta? Doresc sa clarific in totalitate acest demers al reclamantului pe care il consider rau intentionat
am calitatea de parat pe procedura somatie de plata cf.ord 5/2001.La intampinarea depusa in apararea mea am argumentat faptul ca din sirul de facturi enumerate de reclamant una din ele a fost trecuta de doua ori cu acelasi numar si aceeasi data dar cu sume diferite , iar factura lunii aprilie considerata restanta a fost achitata de mine cu chitanta pe care scrie explicit ca suma este aferenta lunii aprilie.Perioada revendicata ca fiind restanta este ian-mai a.c.In plus daca adun sumele facturilor enumerate in somatie nu dau aceeasi suma cu cea ceruta de reclamant.Sunt aceste argumente suficiente ca pe procedura somatiei de plata sa nu fie indeplinite conditiile cerute de lege,adica suma sa nu fie certa,lichida si exigibila ? Intreb asta pentru ca au fost calculate penalitati de 0.5%zi de intarziere,ori daca am dovada platii inclusiv luna aprilie emisa prin chitanta de imputernicitul reclamantului,perioada anterioara (ian-martie) si mai apoi aprilie mai pot fi penalizate?Ce primeaza in fata instantei de judecata: somatia de plata la modul cum am aratat ca a fost redactata sau anexele insotitoare de genul fise contabile de operare a contului debitor ?,la care de ex.factura lunii aprilie considerata restanta are o alta valoare decat cea stipulata in somatie (unde este dublata cu sume diferite dar cu aceeasi data)? Cum ar trebui sa judece instanta acest caz?
Buna seara! In legatura cu acest subiect ma intereseaza de fapt clauzele in favoarea cumparatorului ,care poate fi indus in eroare cu privire la dotarile standard ale unei locuinte la vizionarea ei( adica buna functionare si siguranta instalatiei electrice,gaz,apa) prin omisiune sau prin informatie eronata de buna functionare din partea vanzatorului.
Multumesc,acest aspect al preemtiunii chiriasului il stiam si noi,dar cum in Romania absolut orice este posibil,din pacate in sens negativ,disperarea noastra este urmatoarea:-fiind stipulat in contractul de inchiriere acel articol de "reziliere unilaterala daca proprietarul are nevoie de locuinte pentru angajatii proprii",acesta este folosit in scopul de a ne obliga sa parasim locuintele.Stim ca legea pana la un punct ne apara,dar cum ramane cu aspectul legat de neprelungirea contractului care ne face si mai vunerabili intrucat desi vom duce lupta in instanta timpul care va trece va fi in defavoarea noastra,societatea ne va taia de la utilitati(energie,apa,gaz).Este deja iarna si vom iesi de buna voie fara aceste utilitati.CE ESTE DE FACUT,ACUM ,IN PRIMA URGENTA ?Este clar ca interesul este altul decat sa ni le mai vanda noua,desi demersuri s-au facut in acest sens(hotarare AGA, ziar local,cererile noastre de cumparare)Din cate am citit nici macar OUG 401999 nu ne este de folos acum.
Suntem chriasi intr-un bloc de locuinte tip camin ce apartine unei societati comerciale privatizate din 2006.De atunci am tot facut demersuri pentru cumpararea camerelor dar din motive ce au tinut de evolutia economica defavorabila a societatii nu am reusit cumpararea lor(blocul fiind ipotecat rangul I ) pana la jumatatea anului 2009.De atunci semnalele transmise au fost pozitive in sensul ca le vom cumpara ,inclusiv pana in luna septembrie 2011.Saptamana asta am fost anuntati ca vom fi toti evacuati, pe motivul unui articol stipulat in contactul de inchiriere :"de reziliere unilaterala daca are nevoie de locuinte pentru proprii angajati,cu o notificare prealabila de 30 zile".Termenul expira in 02.12.2011,insa actul aditional la contactul initial de inchiriere este valabil pana la 31.12.2011. Cum ne putem apara de aceasta situatie absolut uluitoare,neasteptata si in acelasi timp nedreapta,intrucat noi ne pregateam sa le cumparam si nicidecum sa le eliberam acum iarna ? Mentionez ca in vara aceasta am fost notificati ca ni se vor vinde camerele,intentia de vanzare fiind publicata si in mass media locala la sfarsitul lunii septembrie.Majoritatea celor care locuiesc in bloc au luctrat la aceasta societate.
Buna ziua! Locuim intr-un bloc de tip camin de nefamilisti,construit in anul 1948.Acesta apartine de la inceputuri aceleiasi societati ,actualmente privatizata.In situatia vinderii locuintelor de tip 1(una) camera , care este pretul legal de vanzare,tinand cont de urm.aspecte:
- suprafata locativa : 22.5 mp
- Wc la comun
- fara spatiu bucatarie
-are baie proprie cu dus si chiuveta
-incalzirea este cu centrala termica de bloc.
Care este termenul minim de preaviz conform legii pentru evacuarea tuturor chriasilor unui bloc de locuinte de serviciu,(intentia apartinand unilateral societatii proprietare imobilului),desi in prealabil s-a facut notificare pentru vanzarea lor.Mentionez faptul ca este notoriu impasul financiar major prin care trece aceasta societate,dar probabil in urma unei analize s-a ajuns la concluzia ca vanzandu-le actualilor chiriasi este mai dezavantajos decat daca ar pune in practica o intelegere de tip "baieti destepti",mascata bineinteles de un articol stipulat in contractul de inchiriere,dar care nu este cel real.Mentionez faptul ca majoritatea celor din bloc au fost angajati sau au iesit la pensie din aceasta firma, speranta lor legitima fiind aceea de a cumpara locuinta ocupata conform legii.Este legala evacuarea tuturor chiriasilor pe timpul iernii ? Este posibila o razbunare (cea a prostului) de tip intrerupere utilitati ? Suma platita lunar de chiriasi impune sacrificii din partea lor,dar se pare ca nu este suficienta pentru a acoperi toate gaurile negre ale acestei societati devenita in fapt o fantoma a ceea ce ea a reprezentat candva in oras.Oare prin sacrificarea unor oameni ,pe care ii scoti in strada iarna ,o sa vina primavara mai repede pentru societatea proprietara? Nu cred sub nici un motiv.Hotararea de guvern aprobata de Emil Boc prin care este interzisa evacuarea chiriasilor pe perioada 01.12-31.03 este valabila ? Legea locuintei in acesta speta ne ajuta ? Putem deveni in sfarsit proprietari pe locuintele ocupate de ani de zile si pentru care am platit sume de bani lunare deloc mici?P.S. Utilitatile mai sus pomenite le platim la tarif industrial inclusiv pierderile colaterale pricinuite de proasta intretinere a blocului . In speranta unor opinii pertinente,va multumesc.
In continuarea subiectului deschis de mmp si in speranta unui raspuns mai explicit din partea consultantului avocat ,mai precizez vis a vis de acest subiect ,faptul ca aceasta intentie total incoerenta ,lipsita de un motiv real, vine la doar cateva luni (5) de cand ni s-a notificat faptul ca ni se vor vinde camerele. Este inadmisibil sa iti arogi o anumita calitate,in speta aceea de proprietar ,doar atunci cand urmaresti interese oneroase,fara sa respecti intr-adevar legea .Acel contract de inchiriere din 01.2006 este un contract ce poate fi atacat din punct de vedere legal ,intrucat nu cred ca este corect ca la putin timp dupa ce anunti vanzarea camerelor,iti permiti sa anunti pur si simplu intr-o seara pe la ora 20.00 ca evacuezi tot blocul in termen de 30 de zile in plina iarna.Nu cerem mila, insa dorim sa fim respectati din punct de vedere al legii.Avem obligatii,dar avem si drepturi ,inclusiv dreptul neingradit la locuinta.
Multumesc,notificare implica prezenta ambelor parti la notar,stabilirea sumei datorate si timbrarea ei in % din suma revendicata si recunoscuta de debitor.Acest lucru implica un cost suplimentar pentru persoana pagubita? apoi cheltuieli de judecata aferente? termene ,etc?
Buna ziua! Problema mea este legata de recuperarea unei sume de bani dati cu imprumut unei persoane fizice de la care in momentul de fata nu-i mai pot recupera conform intelegerii avute.Cum se poate rezolva acest caz?