Avem 1 cetatean Z care ia imprumut de la banca X in anul 2008. In decembrie 2009 acesta este executat, efectuanduse poprire pe salar . Cetateanul are contul de salar la banca Y. Pana in luna mai 2014 cetateanul este poprit fara nici o problema. Din mai pana in prezent banca Y ii retine in continuare 33% din salar cetateanului Z dar nu vireaza banii sau nu ii mai executa banca X de la banca Y. Intre timp apare firma de executare M care il suna sa ii spuna ca trebuie sa vireze bani la banca X ca altfel creditul ii va fi declarat restant si ii creste dobanda.:O..Cetateanul Z merge la banca Y sa le spuna sa vireze banii la banca X . Acestia ii spun ca ei retin in continuare cei 33% dar pana nu vine executorul sa ii ia ei nu fac nimic. Apoi cetateanul se deplaseaza la banca X sa le spuna despre problema de la banca X, acestia spun ca da, trebuie cetateanul Z sa vireze bani in contul lor pt ca suma creditului tot creste #-o. El le spune ca banii sunt la banca Y si din moment ce a existat o sentinta judecatoreasca el nu mai are nici o obligatie .... Ce trebuie sa faca cetateanul Z pentru a rezolva situatia ciudata?
Buna ziua,
As dori sa știu ce fel de contract trebuie sa închei pentru următoarea tranzacție : loturi de casa în contrapartida unei construcții (case de locuit). As dori sa știu ce fel de contract și ce ar trebui sa conțină astfel încât sa nu pierd parcelele și nici sa nu ii plătesc despăgubiri constructorului în cazul în care acesta se răzgândește pe parcursul lucrărilor. Cu alte cuvinte nu vreau sa iau teapa :) și as dori sa știu ce trebuie sa fac legal pentru a fi cat mai bine acoperit
Va multumesc anticipat!
Am un teren pe care l-am parcelat la cadastru dar nu l-am intabulat la notar (adica am primit numere provizorii de CF pe parcele) dar am o mica mare problema. Am trecuta la sarcini in CF o servitute de folosinta asupra unui drum (servitute de trecere) din 1925, care ii depasita de logica :), pentru 7 cf-uri care sunt fonduri dominante, .. Am dat in judecata dar instanta mi-a admis partial , adica pot radia din sarcina doar 3 CF-uri .... pentru restul de 4 am inteles ca ar exista solutia mutarii servitutii (nu mai vreau sa fac recurs pentru ca m-am saturat de instanta, nervi si bani mancati) .. Intrebarea este daca se poate muta servitutea, conform art 767 alin 2 din Codul Civil , si care ar fi pasii de urmat ? Mentionez ca am 3 parcele de drumuri ....
Am si eu o intrebare: sa zicem ca vine cineva din SUA si doreste sa infiinteze o asociatie, fundatie, etc pentru a putea ajuta copiii din Romania dar in acelasi timp doreste ca banii trimisi de ea in Romania ,din SUA, sa fie dedusi la impozitul pe profit in SUA ... Se poate???? sau cum se poate ???
Am o problema cu terenul meu. Am inceput anul trecut documentatia de PUZ pentru un teren aflat in proprietatea parintilor. Am luat toate avizele si acum sunt cu documentatia depusa la Primarie in vederea emiterii hotararii de Consiliu Local care sa aprobe PUZ-ul. Primaria insa , un ins de acolo, mi-a solicitat verbal sa radiez servitutea din CF. Servitutea este pentru un drum adica terenul parintilor este pana la jumatatea drumului si 7 imobile au drept de servitute asupra terenului meu. Eu as dori sa pastrez servitutea pentru ca oricum partea aceea de drum o voi dona primariei ulterior. As dori sa stiu daca acest lucru este legal, ceea ce imi cere primaria ?
Am o problema cu terenul meu. Am inceput anul trecut documentatia de PUZ pentru un teren aflat in proprietatea parintilor. Am luat toate avizele si acum sunt cu documentatia depusa la Primarie in vederea emiterii hotararii de Consiliu Local care sa aprobe PUZ-ul. Primaria insa , un ins de acolo, mi-a solicitat verbal sa radiez servitutea din CF. Servitutea este pentru un drum adica terenul parintilor este pana la jumatatea drumului si 7 imobile au drept de servitute asupra terenului meu. Eu as dori sa pastrez servitutea pentru ca oricum partea aceea de drum o voi dona primariei ulterior. As dori sa stiu daca acest lucru este legal, ceea ce imi cere primaria ?
am vrut si eu sa fac un bine si am imprumutat o persoana cu niste bani luati din credit pe numele meu , am facut act notarial cum ca el se obliga sa imi achite imprumutul sub forma unei rate lunare (adica rata la credit :) ) , in acel act am explicitat ca neachitarea ratei lunare duce la executare iar persoana a intarziat momentan 2 luni (o dat criza in el :) )
As dori sa primesc niste sfaturi cum ar trebui sa procedez pe viitor daca va continua sa nu plateasca ... sincer nu vreau sa ii fac rau dar mai aproape e cojocul meu ...