Total neclară întrebarea: Aţi luat 14.000 şi aţi făcut act. Aţi achitat 34.000 şi nu aţi făcut niciun act?? ªi aţi dat o filă CEC în valoare de 90.000 ???? Sau fila CEC a fost "în alb" şi cealaltă persoană a completat suma de 90 mii şi a depus fila CEC în bancă?
Orcium, emiterea unei file CEC, ştiind că nu are acoperire, este infracţiune :(
Chiar dacă şi pretenţiile celuilalt de a-i achita o dobândă atât de mare este nelegală, ceea ce face ca cererile legate de achitarea ei sunt nule. Dar asta e altă problemă...
Chiar dacă sunteţi absolvent al Facultăţii de Drept, nu îl puteţi reprezenta pe tatăl Dvs. doar în cauze de natură civilă. Însă Dvs. menţionaţi o cauză penală, pentru care nu aveţi decât două variante: cu avocat sau fără.
Expertiza despre care vorbiţi este extrajudiciară şi este valabilă doar atâta vreme cât niciuna dintre părţi nu o contestă. Dacă însă Dvs., în instanţă, veţi contesta rezultatul expertizei, va deveni necesară o expertiză judiciară, adică realizată de un expert neutru, desemnat de instanţă, iar la elaborarea acelei expertize veţi fi obligatoriu invitat să vă prezentaţi propria poziţie şi propriile argumente.
În rest, subscriu la afirmaţia colegului Arama. Avocatul din oficiu = condamnare :(
De regulă, vânzarea este mai "sfântă". Pentru a putea vinde, însă, trebuie ca terenul să fie întabulat la Cartea Funciară (dacă nu este, apar alte costuri), şi să fie lipsit de alte sarcini.
Donaţia este, în unele cazuri, mai ieftină şi, deci, mai uşoară. Dar o donaţie poate fi, în anumite cazuri, anulată.
Prin urmare nu există un răspuns clar la întrebarea Dvs., atâta vreme cât nu aţi furnizat şi alte detalii.
Nu exista posibilitatea de a solicita dobanzi sau penalitati pentru sumele platite, practic, in avans. Singura problema pe care nu am inteles-o din expunerea dvs. este cum de s-a ajuns la intarziere, din moment ce primaria a pastrat sumele platite in februarie ca avans la plati viitoare. Pana in septembrie deja nu mai era nimic din avans? Pentru ca, daca ar mai fi fost in continuare sume de compensat, intarzierea nu mai este din vina debitoarei, ci din vina Primariei.
Nu, nu este. Interdictia nu vizeaza vanzatorul (in cazul de fata o unitate cu o anume protectie legala), ci interdictia a fost impusa cumparatorului - institutie publica.
Contravenţia nu poate fi contestată, întrucât firma a fost sancţionată pentru o faptă săvârşită la 30 iunie, dată la care firma încă nu era dizolvată.
Însă, întrucât între timp firma este dizolvată, nu mai are cine să plătească amenda.
Dacă procesul verbal nu a fost semnat de dvs. şi nici de alţi martori (altcineva decât colegul-controlor), acesta este nul.
Motiv de strămutare ar fi doar dacă ruda avoatului, respectiv vicepreşedintele Curţii, ar face parte din completul de judecată care are pe rol cauza dvs.
Pe de altă parte însă, nu este admisibilă o cerere de intervenţie direct în recurs.
ªi nu în ultimul rând: De ce aţi chemat în judecată primăria pentru emiterea autorizaţiei? Dacă primăria, în 30 de zile de la depunerea cererii de eliberare a AC nu v-a dat niciun răspuns, cererea este considerată aprobată tacit şi dvs. aveaţi dreptul de a începe construcţia.
Dacă prin sentinţa de divorţ, rămasă irevocabilă, copilul este în grija dvs., nu mai este nevoie de tatăl copilului.