nu se pune problema anulariii ptr neintretinere... vroiam sa ma lamuresc daca la primarie ptr autorizatie si alte actele care sunt necesare (in momentul de fata nu stiu mersul, cursul ptr a putea construi) ma pot prezenta eu ca si proprietara de drept sau ptr dobandirea actelor am nevoie si de vre-o semnatura din partea intretinutului
va multumesc tuturor
buna ziua, am o nelamirire si va rog sa ma ajutati....am cumparat un teren cu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. acum as vrea sa construiesc pe acel teren...am nevoie de vreo semnatura sau acord din partea intretinutului ptr autorizatie (actele necesare) ridicarii imobilului ?
va multumesc
buna ziua, am o nelamirire si va rog sa ma ajutati....am cumparat un teren cu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. acum as vrea sa construiesc pe acel teren...am nevoie de vreo semnatura sau acord din partea intretinutului ptr autorizatie (actele necesare) ridicarii imobilului ?
va multumesc
sunt 3 aspecte foarte importante... datoria care o aveti fata de creditoarea x este certa, lichida, exigibila si de peste 10.000 lei ? daca da atunci poate introduce pe rolul tribunalului cerere de deschiderea procedurii pt societatea dvs., si asa cum s-a mai precizat mai aveti aproximativ o luna pana la primul termen de judecata. termen in care puteti sa va achitati datoria
mult succes
avand in vedere ordonanta de urgenta pentru modificarea legii 85/2006 (legea insolventei) , dvs cu o creanta de 60% din masa credala puteti hotara ce administrator/ lichidator judiciar poate instrumenta dosarul de insolventa al debitorului dvs.
"art.19 alin.2 (1) creditorul care detine cel putin 50% din valoarea totala a creantelor poate sa decida, fara consultarea adunarii creditorilor, desemnarea unui administrator judiciar sau lichidator in locul administratorului judiciar sau lichidatorului provizoriu ori sa confirme administratorul judiciar provizoriu sau, dupa caz, lichidatorul provizoriu si sa ii stabileasca remuneratia."
va doresc succes
stiu ca pot urma aceste cursuri dar dilema mea este daca pot fi in paralel consilier juridic angajat si sa fiu atorizata ca mediator...avand o firma in acest domeniu
am incercat la arhivele statului si nu sunt predate, am facut adresa catre unpir bucuresti si mi-a dat o adresa si un nr de tel (la care nu raspunde) a administratorului societatii de lichidare si faptul ca societatea de lichidare nu mai exista din 2006
o rugaminte la cei cu o mai vasta experienta, un consilier juridic care sa zicem urmeaza cursurile de formare mediatori, se poate autoriza ca mediator si ramane angajat ca si con jur la firma la care lucra pana atunci?
Art. 10.
Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu:
a) calitatea de avocat;
b) activitatile care lezeaza demnitatea si independenta profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri;
c) orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate;
d) functia si activitatea de administrator sau lichidator in cadrul procedurilor de reorganizare si lichidare judiciara;
e) activitatea publicistica salarizata;
f) alte incompatibilitati prevazute de lege sau rezultate din conflict de interese, in conditiile legii.
Art. 11.
Exercitarea profesiei de consilier juridic este compatibila cu:
a) activitatea didactica universitara si de cercetare juridica, activitatea literara, culturala si publicistica nesalarizata;
b) functia de arbitru, mediator sau expert, in conditiile legii si cu respectarea prevederilor legale privind conflictul de interese;
c) participarea la comisii de studii, de intocmire a proiectelor de reglementari juridice.
va multumesc mult
am o ruda care a lucrat multi ani la un SA, acesta prin 2000 a intrat in lichidare iar in 2003 s-a inchis procedura. acum ea are nevoie de o adeverinta ptr recalcularea pensiei, de arhiva societatii nimeni nu stie nimic, reprezentantii firmei de lichidare la inceput au zis ca arhiva nu este la ei iar de ceva vreme nici nu mai raspund la tel. problema e ca nici nu mai exista acea firma de lichidare. ce se poate face ? se poate face vr-o actiune impotriva lichidatorului ..!?
va multumesc