buna ziua!
trebuie facuta distinctie daca este vorba de prima intabulare a acestui imobil sau daca este vorba de o intabulare ulterioara intocmirii unui act translativ de proprietate.
-daca este vorba de prima intabulare nu se poate intabula o cota parte dintr-un imobil, intotdeaua prima intabulare se face pe cota de 1/1.
-daca este vorba de intabulare subsecventa fara niciun fel de probleme.
O zi buna!
ioanacristea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
buna ziua!
fara probleme tatal dvs va poate dona cota sa parte ideala si abstracta din dreptul de proprietate asupra imobilului respectiv.
In prealabil incheierii actului de donatie trebuie sa existe cadastru si intabulare.
nu ne aflam in situatia in care mai putem conexa cele doua succesiuni, deoarece una dintre ele a fost dezbatuta-respectiv cea a tatalui. trebuie sa solicite dezbaterea succesiunii de pe urma bunicului, iar competenta apartine instantei/notarului de la ultimul domiciliu al acestui defunct-bunicul.
buna ziua!
o pers juridica romana poate incheia un contract de imprumut in caliatate de imprumutat cu o persoana juridica straina-in calitate de imprumutator.
in ceea ce priveste raportarea sumei de bani, nu se pune problema acesta operatiune este facuta de cate banca .
buna ziua!
in cotractul de ipoteca dvs- in calitate de debitor ipotecar, va obligati ca pe intreaga perioada de derulare a contractului "sa nu constituim nici o alta ipoteca asupra “Proprietatii” sa nu instrainam bunurile cumparate din credit ipotecar si ipotecate in favoarea Bancii, “proprietatea” sau un dezmembramant asupra ei, sa nu grevam “Proprietatea” de nici o servitute sau sarcina, sa nu incheiem nici un fel de contract de inchiriere (locatiune, subconcesiune) etc totala sau partiala, avand ca obiect Proprietatea pe perioada existentei prezentei Ipoteci, fara acordul scris, prealabil, al Bancii", cam asa suna interdictiile de grevare/ instrainare dintr-un contract de ipoteca.
daca veti dori sa inchiriati imobilul respectiv o sa aveti nevoie de acordul scris al bancii.
buna ziua!
parerea mea este ca un astfel de contract nu putea fi incheiat, in sensul ca o societate comerciala poate indeplini acele acte/fapte juridice pentru ducerea la indeplinirea obiectului sau de activitate.
scopul urmarit de orice societatea comerciala este obtinerea de profit, ori daca ea incheie un contract de comodat ce profit obtine?!
un astfel de act este facut cu incalcarea principiului specializarii.
Buna ziua!
sa inteleg ca ati dezbatut succesiune de pe urma tatalui si dvs ati acceptat cota parte ce va revenea din aceasta succesiune, in acest sens existand un CM.
daca raspunsul este afirmativ, insemna ca dvs ati dobandit o cota parte de 3/4 din intreaga masa succesorala, inclusiv din apartament care intra in compunerea acestei mase.
nu are importanta ca imobilul este intabulat sau, executorii bancari pot trece la executare silita asupra cote partice va revine din acest imobil sau asupra altor bunuri.
aceste cheltuieli- benzina, in speta firma le deconteaza pe baza de bon fiscal. deci madatarul dvs trebuie sa solicite bon fiscal ori de cate ori alimenteaza cu combustibil.
pentru alte cheltuieli, poate solicitasi factura fiscala fara a avea nevoie de delegatie din partea firmei.
sa inteleg ca numele defunctului asa cum apare in certificatul de deces este tot ion pavel, iar inadvertentele apar in titlul de proprietate, unde acesta mai apare cu un nume ion andrei pavel.
in opinia mea ar trebui rectificat titlul de proprietate, in sensul ca trebuie corectat numele titularului dreptului de proprietate.
buna ziua!
firma x ii da lui Y=senator/deputat( nu intereseaza ce este) o PROCURA AUTENTICA pentru ca in numele ei si pentru ea sa indeplineasca anumite mandate de ex- sa ridice certificate de atestare fiscala, sa reprezinte societatea in relatiile cu banca, orice autoritati persoane fizice sau juridice etc.
In acesata situatie nu ne intereseaza ce functie indeplineste Yca este senator/deputat.
De asemenea in cuprinsul procurii se va preciza ca "prezentul mandat este gratuit, netransmisibil si valabil pana la revocarea sa expresa".