avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Activitate edina

Activitate edina

Răspuns la discuția Contract vânzare cumparare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Adelina2017 a scris:

Actele știu care sunt,ma gândeam ca poate o zi-doua termin cu contractul și nu știam exact cam cât la suta se plătește din valoare..Dacă se merita practic sa îl vând sau e multă bătaie de cap..Multumesc


Inteleg ca dvs. sunteti vanzatoarea terenului.
Conform codului fiscal, la transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil. Venitul impozabil se stabileşte prin deducerea din valoarea tranzacţiei a sumei neimpozabile de 450.000 lei.
Daca instrainati un teren cu 2000 euro, evident nu veti plati impozit.
Ramane onorariul notarului pe care de regula il achita cumparatorul.

faceti un act separat de vanzare-cumparare, direct cu vanzatorul, care nu trebuie autentificat, ca nu e imobil. Precizati neaparat pretul lor asa cum l-ati agreat si faptul ca bunurile au fost achitate de dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sumele pretins neachitate ar putea sa va fie solicitate:

- de stat (taxe, impozite) - 5 ani de la scadenta platii (deci, ar fi bine sa le pastrati pe aceasta perioada ca eventual sa dovediti ca ati achitat, ptr ca se stie ca sistemul lor de arhivare are lacune)
- de restul lumii (inclusive furnizori utilitati) - 3 ani

- dupa aceste perioade, fie ca ati platit, fie ca nu ati platit, intervine prescriptia si nu mai puteti fi obligat sa platiti (puteti achita benevol, insa), deci chitantele nu-si mai gasesc rostul de vreme ce puteti invoca depasirea termenului in care puteti fi obligat sa platiti

SMS-ul nu e chitanta, deci le puteti sterge linistit.
Răspuns la discuția antecedente penale ?
Daca ati fost condamnat la amenda si ati achitat amenda, ati executat pedeapsa.
Din momentul executarii, curge termenul de reabilitare.
Reabilitarea in cazul amenzilor este de drept, adica nu trebuie ceruta in instant (ca aceasta sa o constate) si se implineste in 3 ani de la achitarea amenzii, daca nu ati savarsit alte infractiuni.
Reabilitarea inlatura toate consecintele condamnarii, adica sunteti ca nou nascut.
Mergeti la orice sectie de politie cu buletinul, completati un formular si pe loc vi se elibereaza cazierul judiciar.
Daca nu sunteti reabilitat, in cazier scrie ceva. Daca ati fost reabilitat, in cazier nu scrie nimic.
Deci, nu aveti antecedente penale.
Răspuns la discuția antecedente penale ?
Ati spus ca in cazierul judiciar nu se face nicio referire. Deci, raspunsul la intrebarea dvs. este nu.
Răspuns la discuția Avort la 16 ani
Parerea mea este ca da, cu conditia ca fatul sa nu aiba mai mult de 14 saptamani si procedura sa fie facuta de un medic ginecolog, cu consimtamantul dvs.

Texte legale incidente.

Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii

Art. 661 - Vârsta legală pentru exprimarea consimţământului informat este de 18 ani. Minorii îşi pot exprima consimţământul în absenţa părinţilor sau reprezentantului legal, în următoarele cazuri:

a) situaţii de urgenţă, când părinţii sau reprezentantul legal nu pot fi contactaţi, iar minorul are discernământul necesar pentru a înţelege situaţia medicală în care se află;

b) situaţii medicale legate de diagnosticul şi/sau tratamentul problemelor sexuale şi reproductive, la solicitarea expresă a minorului în vârstă de peste 16 ani.


Cod penal
Art. 201 - Întreruperea cursului sarcinii

(1) Întreruperea cursului sarcinii săvârşită în vreuna dintre următoarele împrejurări:

a) în afara instituţiilor medicale sau a cabinetelor medicale autorizate în acest scop;

b) de către o persoană care nu are calitatea de medic de specialitate obstetrică-ginecologie şi drept de liberă practică medicală în această specialitate;

c) dacă vârsta sarcinii a depăşit paisprezece săptămâni, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Întreruperea cursului sarcinii, săvârşită în orice condiţii, fără consimţământul femeii însărcinate, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(3) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) s-a cauzat femeii însărcinate o vătămare corporală, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, iar dacă fapta a avut ca urmare moartea femeii însărcinate, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(4) Când faptele au fost săvârşite de un medic, pe lângă pedeapsa închisorii, se va aplica şi interzicerea exercitării profesiei de medic.

(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se pedepseşte.

(6) Nu constituie infracţiune întreruperea cursului sarcinii în scop terapeutic efectuată de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie, până la vârsta sarcinii de douăzeci şi patru de săptămâni, sau întreruperea ulterioară a cursului sarcinii, în scop terapeutic, în interesul mamei sau al fătului.

(7) Nu se pedepseşte femeia însărcinată care îşi întrerupe cursul sarcinii.
Răspuns la discuția Mostenire
Fiind vorba de anii 50, pentru actele de stare civila s-ar aplica Decretul 272/1950.
Conform acestuia,
"Actele şi faptele de stare civilă se înregistrează în registrele de stare civilă ţinute de comitetele executive ale sfaturilor populare, în condiţiile acestui decret.

În aceste registre se întocmesc actele de naştere, căsătorie şi moarte şi se înscriu înfierea, divorţul, recunoaşterea şi stabilirea filiaţiei în justiţie, precum şi schimbarea numelui şi prenumelui."

Cand bunica dvs. si-a schimbat actele in urma divortului, in mod sigur a depus si o copie a sentintei de divort.

Daca stiti localitatea in care a trait bunica dvs. in anii 50, va adresati Arhivelor Nationale Judetene (care trebuie sa fi primit arhiva sfaturilor populare.)
Răspuns la discuția Procura notariala posibil ilegala
Va adresati Camerei Notarilor Publici din localitatea dvs si solicitati interogarea - contra cost - a RNNEPR (Registrul National Notarial de Evidenta a Procurilor si Revocarii acestora). Acesta este un registru electronic ținut la nivel național de către UNNPR în care se înregistrează toate procurile.
Dupa ce aflati daca exista si ce notar a intocmit procura, in calitate de mostenitor/parte interesata solicitati o copie (nu duplicat).
Răspuns la discuția Unde pot reclama un tipograf?
tipograf? topograf? Si de ce ati asteptat 6 ani dupa el sa va faca o lucrare? Reformulati problema dvs.
Accesati site-ul ministerului justitiei www.just.ro.
In josul paginii, aveti linkuri utile; unul dintre acestea va conduce pe siteul Uniunii nationale a executorilor judecatoresti; gasiti aici o sectiune : cauta executor. Daca il gasiti, e "veritabil".