avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate nicu 2009

Activitate nicu 2009

Am o firma in Ploiesti iar eu si cei doi asociati locuim in Bucuresti.Cheltuiala cu combustibilul pentru autoturismele care sint pe firma se deduce 100% ? Daca mai cumpar un autoturism pe firma TVA-ul se deduce 50% sau 100%. Multumesc anticipat
Răspuns la discuția divort in Spania
Multumesc
Doi tineri sot si sotie lucreaza in Spania amindoi sint de acord sa divorteze cum se procedeaza ? Nu au copii. Multumesc
Este adevarat ce spuneti dar banii de garantii sint intr-un cont special si nu au legatura cu masa credala,deci ar trebui sa-mi dea acesti bani
Am nevoie de ajutor specializat,eventual colaborare.Am facut lucrari de timplarie pvc la o firma care intre timp a intrat in insolventa.La fiecare factura mi s-a oprir intr-un cont de garantii o cota de 5% pentru o luna si 10% pentru un an,am facut procese verbale de predare primire cf.contract,si trebuia sa se elibereze suma retinuta ca garantie,dar dl.practician in insolventa care a preluat dosarul de la tribunal ma tot amina cu plata garantiilor invocind tot felu de motive cum ca comitetul debitorilor nu este de acord si ca se va rezolva dupa valorificarea bunurilor firmei.Eu stiam ca garantiile sint intr-un cont special la banca care a creditat[BCR] si daca am p.v. semnate si stapilate de cine scrie in contract este totul ok,dar nu este asa.Este vorba de cca 50000lei.Astept sugestii.Multumesc.
daca ati fi intrebat exista o solutie:la ultima rata la leasing tatal dvs. renunta la contract in favoarea dvs. si plateati ultima rata apoi inmatriculati masina direct pe numele dvs.
Va rog ajutati-ma cum sa procedez. O cunostinta a avut accident de munca din cauza lui si a fost pensionat-gradul 2,i-a amputat bratul drept mai jos de cot.Poate sa obtina o proteza gratuit sau sa plateasca cit mai putin si unde se poate adresa.Mentionez ca are platite toate taxele (sanatate,somaj etc)la zi.
Un exec.jud. mi-a trimis la firma o dispozitie de poprire pentru 1/3 din veniturile unui salariat pe care sa le virez intr-un cont. Eu ca firma sint obligat sa opresc acesti bani din veniturile salariatului,el avind daorie la o firma care i-a dat credite.Intrebarea este ce fac opresc sau nu banii? Multumesc pentru ajutor.
Rog cine stie ? Daca un srl are contract de consultanta si conducerea activitatii de productie cu un pfa-titular un pensionar,care pensionar este si actionar minoritar la srl,in afara de 16% + 5,5% sanatate,mai se platesc si alte taxe.Va multumesc anticipat.
Am o rugaminte la cine stie problema. Am autorizatie de construire pe limita de proprietate,am si aprobarea notariala a vecinului dar pentru o inaltime de 3,65m.Problema este de unde se considera aceasta inaltime de la fundatie sau de la nivelul pamintului ?Terenul vecinului este mai jos decit al meu si nu stiu de unde se masoara de la mine sau de la el ? La ce distanta in interiorul curtii mele pot sa ma retrag fara sa mai am nevoie de acordul lui? Va multumesc .