avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate alinat

Activitate alinat

Răspuns la discuția probleme cu vecinii
Pentru a nu ajunge la un proces lung si costisitor, cum pot solutiona aceasta problema prin intermediul unui meditator.Ma pot adresa eu in calitate de ''inculpat'' sau acest lucru in decide judecatorul?
Buna ziua,
Am uitat robinetul deschis (a fost oprita apa in acea zi) si am inundat vecinii de sub mine-tavanul doar in dormitoare si baia. Mi-au spus ca ma dau in judecata, au chemat un expert. M-am oferit sa repar ce am stricat, dar nu ma pot intelege cu ei. Va rog sa-mi spuneti in acest caz ce se pote intampla si cat poate dura un asemenea proces; pot beneficia de un avocat din oficiu?
Buna ziua,
Sunt in concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani si am o proprietate pe care as dori sa o inchiriez cu contract integistrat la Finantele publice( deci sa platesc impozit pe venit). Va rog sa-mi spuneti daca acest contract poate sa-mi suspende plata concediului de crestere si ingrijire copil.
Va multumesc anticipat.
Am fodt anuntata ca voi fi disponibilizata. In perioada perioada preavizului pot sa beneficiez de concediu medical platit? Acest concediu medical va prelungi perioada de preaviz?
Buna ziua,
Sunt in concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani. Am fost informata de angajator ca nu voi mai fi reprimita la locul de munca, deoarece nu-si mai ''permit'' (financiar).Acum pe postul meu este angajata o persoana part-time (2 ore pe zi). Nu stiu ce prevede legea si cum pot ''obiga'' angajatorul sa ma reprimeasca.
Multumesc anticipat.
Am avut un credit de nevoi personale fara ipoteca la BCR, pe care l-am achitat anticipat printr-o refinantare la alta banca. Am achitat la BCR 40 de rate la timp. Acum vreau sa stiu daca pot sa-mi recuperez comisionul de risc de 84 ron platit in fiecare luna. Cum trebuie sa procedez ? Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Veniturile din chirii (contract de inchiriere ) pot fi luate in calcul indemnizatiei pentru cresterea si ingrijirea copilului ?
Mentionez ca pe langa salariu mai am un contract de inchiriere a unui aprtament.
Multumesc.