avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate barbup

Activitate barbup

Răspuns la discuția executare silita
multumesc!
Răspuns la discuția executare silita
Multumesc pentru raspuns. OCPI mi-a indicat sa solicit o incheiere a executorului judecatoresc, alta decit procesul verbal de constatare a perimarii, dar in care sa indice si nr cf si nr cadastral pentru care s-a inscris executarea silita.
Raspunsul dvs imi este util, si voi proceda la unei promovarea unei actiuni in instanta in cazul in care executorul judecatoresc refuza sa emita incheierea solicitata de catre OCI
In anul 2011 s-a deschis un dosar executional pentru suma de 2500 lei cheltuieli de judecata la care se adauga cheltuieli de executare. Debitorul a platit pina in 2012 partial. Creditorul nu a facut staruinta pina in prezent. Executorul judecatoresc a notat in cartea funciara urmarirea silita imobiliara pentru suma de mai sus. Ce trebuie sa se intreprinda ca sa se radieze din cf aceasta urmarire silita . S-a prescris? S-a perimat? Care cod de procedura civila se aplica?
Multumesc pentru raspunsuri
In actiune nu am nominalizat biroul executorului judecatoresc dar am atasat copie dupa somatia emisa de catre acest birou si o copie a chitantei emisa de catre acest birou prin care am achitat suma de 1000 de lei inainte de a face contestatie in termenul legal. Am solicitat d-lui executor (verbal nu in scris, adevarat-mare greseala am facut) poprirea pe venitul din pensie, dar nu i-a placut cuantumul pensiei, dupa grimasa facuta, 647 lei.. Judecatorul a spus ca ma va costa citiva lei, si asa am crezut si eu, stiind tarifele practicate de firmele care executa copieri, dar desi cabinetul este dotat cu aparat de copiere, efortul intelectual pentru copiere este echivalent cu o consultatie medicala sau cu un tarif / ora de expertiza tehnica judiciara. Dar ceea ce nu inteleg este de ce m-a pus sa platesc acea taxa judiciara care ramine la dosarul lui propriu.!!!


M-am gindit si eu sa fac sesizare, dar nu am cui, caci tocmai d-lui este presedintele camerei din municipiu. Voi vedea ce voi face la termenul de judecata, ii voi arata si d-lui judecator factura si chitanta pentru onorariu de copiere. Multumesc pentru adresa site-lui. Voi actiona daca d-l ma mai ameninta cu partajul voluntar si cu scoaterea la licitatie a imobilului. Oricum vreau sa ii mai achit o parte din suma, dar toata suma nu pot sa achit o data, pentru ca veniturile mele nu sunt la nivelul acestei sume, iar pensia sotului nici atit. Mie mi se pare un abuz. Vroiam sa stiu si parerea altor persoane, mai ales juristi, care se confrunta cu astfel de situatii.
Sotul meu a pierdut un proces avut cu sora sa. Instanta i-a stabilit in sarcina sa achitarea cheltuielilor de judecata in valoare de 2500 lei. Executorul judecatoresc a emis dosar executional cu executare silita a imobilului proprietate in care locuim (imobilul este proprietate cota de 1/2 a sotului si 1/2 a mea in calitate de sotie, dobindit in timpul casatoriei) . Executorul solicita executarea intregului imobil in cota de 1/1.A notat executarea in cartea funciara. Am facut contestatie la executare la judecatorie. Instanta ne-a solicitat sa depunem o copie a dosarului de executare. Am solicitat executorului aceasta copie si mi-a solicitat plata unui onorariu in valoare de 75 lei pentru copierea a 20 de pagini (tarif exorbitant) si plata unri taxe timbru judiciar in valoare de 44 lei. La intrebarea mea:"de ce trebuie sa platesc aceasta taxa?" raspunsul angajatei din cadrul biroului mi-a raspuns: " Chitanta ramine la dosar"(stupefiant)
As dori sa aflu opinia dvs, privitoare la:
1) Vi se pare indreptatita executarea imobiliara pentru o suma de 2500 lei, in conditiile in care mai exista si alte cale de executare, ex poprirea asupra veniturilor din pensie( sotul meu este pensionat pentru incapacitate de munca)?
2) Pentru ce am achitat aceasta taxa judiciara de timbru, care va ramine la dosarul executional , in conditiile in care am achitat taxa judiciara de timbru stabilita de instanta pentru contestatia depusa la judecatorie.
Răspuns la discuția mostenire de familie
"Art. 794. Tatãl mama si ceilalti ascendenti pot face împãrteala bunurilor lor între fii si ceilalti descendenti. (C. civ. 770).
A se vedea:
Art. 75 si urm. din Codul familiei.
Art. 795. Aceastã împãrtealã se poate face prin acte între vii, sau prin testament cu formele, conditiile si regulile prescrise pentru donatiuni între vii si pentru testamente. "
Asa scrie in codul civil. Am o nedumerire: "acte intre vii" pot fi contractele de v/c sau promisiunile bilaterale de v/c?
Răspuns la discuția O alegere mai buna??
Este greu dar nu imposibil!
Răspuns la discuția O alegere mai buna??
Deschide mai intii un bar, sa faci bani, sau un bar si o pensiune, vazi care merge mai bine.
Răspuns la discuția impozit pe profit
Declaratiile aferente salariilor pentru angajat incepind cu data angajarii.
Răspuns la discuția Contract de intretinere
Cum si cu ce inscrisuri se poate convinge o instanta ca un astfel de contract v-c este o donatie deghizata? pret neserios?