avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate valchim

Activitate valchim

Tocmai asta era problema. Conform OG nr. 34/2013 terenul pasune nu poate fi scos din circuitul agricol pentru a fi transformat in categoria curti constructii.
Asi dori sa achizitionez un teren in vederea construirii unei locuinte, iar in Certificatul de urbanism (cerut in vederea instrainarii in vederea costruirii de catre proprietar) este specificat:
Regim juridic
- teren pasune in suprafata ......, proprietate...
- teren situat in intravilanul municipilului....
Regim economic
- conform PUG reactualizat L1- subzona locuintelor individuale si colective mici P+1, P+2, V1 - spatii verzi
- utilizari admise - L1: locuinte individuale si colective mici cu maxim P+2 ...
Regim tehnic
- conform O.G. nr. 34/2013 se interzice scoaterea definitiva sau temporara din circuitul agricol a pajistelor (pasuni fanete);
- amplsarea eventualelor constructii se va putea realiza numai daca terenul va fi scos din circuitul agricol cu schimbarea categoriei de folosinta in curti constructii.
Intrebarea mea este daca pot costrui locuinta pe acest pamant
Sora mea este in divort cu sotul de cca. 2 ani, avand 2 copii minori. Acum 2 ani, cand I-au fost incredintati copiii prin ordonanta prezidentiala, pana la finalizarea divortului, a facut cerere la Directia de Prestatii Sociale sa treaca alocatia copiilor de pe numele sotului pe numele ei deoarece este singura sursa de venit a acestora. Din luna aceea alocatia copiilor a fost blocata pe motiv ca nu are hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare minori. Intrebarea mea este daca e corect sa fie blocata alocatia copiilor pana la sentinta definitiva si irevocabila de finalizare divort si incredintare minori. In mod normal alocatia este a copiilor (beneficiind de aceasta copiii si parintele la care sta copiii pana la terminarea divortului) si au nevoie de acesti bani pentru scoala, mancare, etc. In acest moment sora a castigat divortul si I-a fost incredintati copii (custodie comuna cu domiciliul acestora la mama) , dar de cca. 4 luni nu a fost redactata sentinta (E posibil ca sotul sa mai aiba dreptul sa faa apel). Ce poate sa faca pentru a primi alocatia copiilor pana la finalizarea divortului.
Buna ziua!
Prietena mea este administratorul a unei societati de comert, fiind singura care presteaza aceasta activitate (nu mai are angajati), dar nu si-a platit contributiile la casa de pensii si casa de asigurari. Luna trecuta a incheiat un contract individual de munca pe perioada nedeterminata la firma ei, iar acum a aflat ca este insarcinata. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului are nevoie de 12 luni contributie la sistemul de pensii pana la nasterea copilului. Poate sa plateasca din urma pentru 4 luni de zile ca sa beneficieze de aceasta indemnizatie.
In afara de administrator la firma respectiva mai are incheiat un contract de colaborare cu o firma de asigurari.
Va multumesc!
De cate ori v-au supravegheat parintii cand plecati cu bicicleta la plimbare in sat?
Ati accidentat un copil si va intrebati daca vi se face cazier? Daca era copilul dumneavoastra tot asa va intrebati? Nu mi se pare corecta atitudinea.
Sotia mea este in concediu de crestere a fetitei, de 1 an si 8 luni, cu o indemnizatie de 1300 RON. Al doilea copil va veni pe lume la cca 3 luni dupa ce implineste fetita 2 any i. Cum se calculeaza cei 85% pentru noua indemnizatie?
Va multumes
Multumesc frumos!
Puteti sa-mi spuneti daca se completeaza in cartea de munca?
Ce demersuri trebuie sa fac la firma pentru a mi se recunoaste sporul de vechime si scrierea vechimii in cartea de munca?
Am terminat doctoratul cu frecventa in urma caruia mi s-a eliberat o adeverinta care atesta ca perioada in care am urmat doctoratul se considera vechime in munca (in baza art. 8(3) din HG37/1999).
La firma care lucrez nu vrea sa-mi puna sporul de vechime pe motiv ca aceasta adeverinta este valabila numai la pensie.
Prin scrisoarea care a facut-o firma la ITM a primit raspuns ca aceasta se pune vechime in munca, dar nu a specificat daca se trece in carnetul de munca.
Am dreptul la spor de vechime si la trecerea adeverintei in cartea de munca?
Astept raspuns urgent!
Va multumesc