Andreea Lisievici a scris:
Haideti sa nu confundam lucrurile. PFA-urile platesc impozitul pe venitul din activitati independente. Acesta este cu totul diferit de impozitul pe profit, chiar daca venitul impozabil nu este reprezentat de intreg venitul obtinut si astfel se apropie de notiunea de profit. Sunt doua capitole diferite in codul fiscal, cu contribuabili diferiti. Iar OUG depre care vorbim a modificat numai impozitul pe profit.
Mai mult decat atat, si in cazul impoizitului pe profit cota a ramas tot 16%. Numai daca rezultatul e mai mic decat impozitul minim reglementat, atunci se va plati acest impozit minim. Nu trebuie inteles ca toata lumea care obtine profit intre anumite limite va plati acelasi impozit.
buna seara!
deci eu din veniturile brute, scad cheltuielile deductibile si astfel am profitul din care platesc 16% impozit. si pe deasupra mai platesc si cota la sanatate de 5,5% chiar daca sunt angajat. deci nu stiu ce sa mai stiu cu legile astea, deaia trebuie sa stiu ca sa vad daca mai continui activitatea ca PFA sau nu. Nu stiu daca se mai merita.
multumesc anticipat