avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate colyro

Activitate colyro

Nu este nimeni din bransa care sa se fi lovit de un astfel de caz? Sau ce zice legea pe o astfel de situatie?
Buna ziua comunitate,

Poate ma puteti ajuta cu o clarificare la speta de mai jos:
Detin un imobil si un teren drum de servitute(co proprietate fortata cota parte) si doresc sa donez/cedez drumul primariei.
Suntem 27 de case in aceasta situatie, iar unul dintre vecini(al 28 lea) exclude acest lucru.
Exista vreo parghie legala sa l fortam sa cedeze drumul primariei?
Primarul a zis ca da, prin proces, dar nu a detaliat.

Multumesc anticipat
Buna ziua,

Ieri m-am trezit cu o executare silita pentru un impozit pe care trebuia sa il platesc ca angajat pentru anul 2004 conform unei legi ce a activat pana in anul 2005 - din ce mi-a zis inspectorul anaf de la ghiseu.
In anul 2009, ANAF mi-ar fi depus automat declaratia pt anul 2004 si cica m-a si notificat dar nu am primit nimic atunci.

Acum dupa 6 ani de zile, primesc aceasta notificare de executare prin care spune sa platesc impozitul pe salariu din 2004 plus penalitati in valoare de 1978ron...ceea ce chiar nu am de unde sa dau atat. SUnt de acord sa platesc cei 845RON datorati ca impozit daca asa era legea.

Ce se poate face in astfel de situatie? nu s-a prescris din 2004 sau chiar si din 2009?

multumesc anticipat pentru sfaturile dvs.

multumesc pentru clarificari. eu ma uit pe extras cand il primesc in prima saptamana din urmatoarea luna si asa am vazut aceasta tranzactie. nu e nici un bun insusit atat timp cat nu am vazut/observat. am inteles punctul dvs de vedere si aveti dreptate. dar chiar si asa mi se pare gresit sa nu fiu contactat.

toate cele bune
In peste 10 ani de cand folosesc card bancar si peste 4 ani de zile cumparaturi de la emag si retur pt unele produduse, nu mi s a intamplat asa ceva. dupa ce am observat plata catre ei neefectuata de mine, am inceput sa fac calculele si sa presupun ca Au gresit.
Chiar si daca ar fi fost rea vointa, nu ar fi trebuit sa ma contacteze banca pt lamurire?

daca un comerciant este rau intentionat, sa inteleg ca poate hotari cu banca sa umble in contul clientilor in vederea retragerii unor sume de bani? Mai mult daca am contul pe 0 si fiind card de debit, sa li se faca descoperire de cont fara adeverinta de salariat si consimtamantul meu?
Au mers f departe si de aceea as dori sa iau in calcul si reclamatie la politie, poate ii mai responsabilizeaza

Ca si concluzie, inteleg de la dvs ca se poate considera furt aceasta plata neautorizata de catre mine, corect?

Multumesc frumos,

Buna seara

Ma aflu in ipostaza in care nu stiu cum sa reactionez.
In urma cu putin timp am cumparat produse de la emag cu cardul si pe unele le am returnat urmand sa primesc contravaloarea inapoi pe card. am primit suma pt produsele inapoiate si am observat ca mi s a transferat si 50 ron dar nu stiam pt ce este. peste 3 saptamani vad ca mi s a efectuat din cont plata catre emag cu suma de 50 ron Fara stirea mea.

intrebarea este: are voie banca sa faca plati sau sa efectueze operatii de plata in locul meu dint contul meu fara un document al vreunui organ abilitat gen judecator etc? Nu ar fi trebuit sa fiu contactat si daca a fost o greseala, evident o rezolvam civilizat.
Daca emag mintea ca a gresit si ca vrea banii inapoi dar mai multi?ce se intampla?

Ce pot face in acest caz in afara de plangere la opc? Se poate considera furt si sa merg la politie sa depun plangere? daca o las asa se va intampla si altora. Le am cerut in scris sa mi furnizeze documentele cu care eu am autorizar acea plata catre emag. Astept sa vad ce incearca sa mi "vanda".

Multumesc anticipat

Răspuns la discuția Drepturile mamei cu copil
Buna dimineata,

Si eu sper sa nu se ajunga la aceasta decizie dar e mai bine sa fii informat fiind vorba si de un copil la mijloc.

Ca atare, indiferent daca i se da spre incrediintare copilul nu ma poate obliga sa stea in casa mea. De pensie alimentara nu se pune problema ca nu o voi plati.

Vorbesc de lucruri grave care sper sa nu se intample niciodata.

Multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri,
Buna ziua,

Apelez la voi cu rugamintea sa ma ajutati cu o parere intr-o problema.

Doresc sa ma casatoresc cu persoana X. Stam in apartamentul meu proprietate personala iar la 1-2 ani de la data casatoriei apare un copil. Dupa 1-2 ani sa zicem ca nu ma mai inteleg cu mama copilului si decidem sa divortam. De asemenea nu mai doresc sa locuiasca cu mine mama copilului iar instanta judecatoreasca i-a incredintat copilul. Ce drepturi legale are mama copilului in cazul acesta? Poate cere instantei sa nu o pot da afara din casa? are alte drepturi? Mentionez ca apartamentul are 2 camere. Am auzit diverse versiuni dar niciuna clara.

Multumesc frumos,

Pai firma care a cedat masina, a scos masina de pe rolul ei cu contractul de novatie. Masina practic nu mai e inregistrata la nimeni pe rol. Sper sa gasesc o cale legala sa o inmatriculez fara acel certificat fiscal de care depind.
Neata,

Nu proprietarul(firma de leasing) plateste impozitul ci utilizatorul(este obligat), care merge cu contractul de leasing(sau de novatie) la DITL unde inscrie pe rol obiectul leasing-ului. Aceasta lege a intrat in vigoare acum aprox. 1 an jumate-2 ani. Dar la o preluare de contract daca nu ai certificatul fiscal de la cel care ti-a vandut, nu iti poti inscrie masina chiar daca ai actul prin care se demonstreaza ca esti utilizator si masina nu mai figureaza la nimeni pe rol. Romania!