Va multumesc pentru raspuns, nu prea inteleg termenii de la primul punct. Referitor la latimea drumului de acces , am gasit in "Regulamentul general de urbanism" hotararea 525, unde latimea minima a unui drum de maxim 25 m , este de minim 3,5m latime. La o latime de 2,85m un autoturism abia trece, nu mai amintesc de salvare sau pompieri.
Va multumesc pentru raspuns. Vecinul nu poseda aleea. Proprietatea mea este a3a din fasia de proprietate parcelata in 3. Casa si terenul meu au fost construite si apar pe acte inainte de casa vecinului care a obturat calea de acces. Eu sunt singurul care beneficiaza de aceasta cale de acces.
Daca mai aveti vreun sfat sau o idee legata de aceasta situatie le astept cu nerabdare.
Buna ziua.
Sunt proprietarul unui teren cu casa in centrul orasului. Proprietatea este a3a si ultima dintr-un lot parcelat in 3 proprietati. In acte exista si se plateste impozit pe drumul de acces fiind specificat chiar ca accesul se permite pietonal si auto. In urma cu multi ani cand terenurile se aflau in proprietate sattului vecinu din fata a inchis accesul meu la proprietate facand ca o bucla la proprietatea sa. Accesul il facem pe o alee invecinata(prin bunavointa vecinului), paralela cu cea care ar trebui sa fie allea noastra de acces. Am dori sa putem trece pe calea pe care avem servitutea , deoarece in orice moment vecinul binevoitor ne poate inchide accesul la drumul sau astfel devenim izolati.
-Care credeti ca ar fi o solutie pentru aceasta situati, o actiune in instanta, adresa la primarie ? Pe cale amiabila nu am reusit .
-O alta problema a acestui drum este latimea lui, care are 2,85 m, latime ingustata de contorul de gaz cu inca aprox. 30cm deci ar fi undeva la 2,5 m, o latime care cu greu permite accesul unui autoturism fara sa ne gandim Doamne fereste la un incendiu unde masina pompierilor sau salvarea nu ar avea cum sa ajunga.
-La aceasta problema credeti ca am avea o rezolvare?
Va multumes anticipat pentru raspunsuri si sfaturi.
Buna ziua.Eu sunt asigurat la sanatate din propria initiativa (deoarece nu lucrez,sunt student ,dar am peste 26 d ani).Vroiam sa va intreb , care sunt consecintele neplatii contributiilor.(prefer sa platesc fiecare consultatie individual,decat sa contribui lunar la un sistem defectus). Si cum as putea sa reziliez contractul cu CJAS?
Va multumesc.
Multumesc pt. raspuns. Problema este ca nu am putut rezolva nimic pe cale amiabila,seful de district(cel care se ocupa de lucrari) m-a tratat ca pe un nimeni si nu a vrut sa stam de vorba. Am stabilit vineri seara cu seful firmei care se ocupa de lucrari( lucrarea fiind atribuita unei alte firme si nu unei echipe EON) sa amane lucrarile pana luni dupa masa sau marti dimineata pentru a incerca sa rezolv ceva la EON; dar muncitorii au fost trimisi sa puna contoaree cu pricina cand se stia ca nu este nimeni acasa,iar seara cand am venit surpriza era deja falnica in fata portii.
Stiind aceste date suplimentare credeti ca ma puteti ajuta cu alte sfaturi?
Locuiesc la casa, aceasta se afla intr-o fundatura iar accesul se face pe o alee cu latimea de 3,50 m. Zilele trecute compania de gaz EON au finalizat lucrarile desfasurate pe aceasta alee ce priveste alimentarea cu gaz a locuintei mele (lucrari efectuate in cadrul unei ample campanii de mutare a contoarelor in afara proprietatilor). Tin sa precizez ca nu am nimic impotriva acestei actiuni,dar problema este ca noile contoare au fost amplasate in fata portii astfel incat latimea drumului de acces sa micsorat de la 3,50m la 3,20m.
Intrebarea mea este: se poate face ceva pentru a obtine autorizatia de a fi reamplasat contorul ? Exista in lege o afirmatie potrivit careia un drum de acces trebuie sa aiba o anumita dimensiune? Daca exista o astfel de afirmatie ma gandesc ca as putea sa o folosesc impotriva celor de la EON in actiune de reamplasare a contorului,nu?
In cazul in care un angajat isi demisia din societatea in care lucreaza, iar taxele catre stat nu sunt la zi ,ce se intampla cu acestea ?care sunt conseintele neplatii acestora? angajatorul este obligat sa plateasca taxele pana la momentul demisiei angajatului ? angajatul are vreo obligatie cu privire la neplata taxelor de catre angajator ?
Buna ziua. intr0o societate comeciala exista 3 asociati dintre care 2 cu functia de administrator. unul dintre cei doi asociati-administratori ,care detine 60% din s.c., doreste sa renunte la functia de administrator si la partea pe care o detine din s.c.,in final poate sa mai ramana cu aproximativ 10%.ceilalti 2 au fiecare cate 20%.
tin sa mentionez ca sociaetatea are ceva datorii catre stat.
iesirea din firma si renuntarea la functia de administrator este acceptata de ceilalti 2 asociati.
In acest caz ,ce se poate face ca datoriile pe care societatea le are in acest moment,sa fie platite in conformitate cu procentul pe care fiecare asociat il are acum ,daca plata se face dupa ce acest asociat renunta la partile sale.?
Se poate preciza in actele care se fac in urma convocarii AGA, ca datoriile sa fie platite 60%,20%,20%, adica de toti ceai 2 asociati si numai de cei 2 care mai raman in societate?
Buna. de curand am intrat intr-o societate comerciala in calitate de asociat.S-a facut o adunare a celorlalti 2 asociati existenti prin care s-a hotarat intrarea mea in societate ,s-au stabilit partile sociale si s-a modificat capitalul social de la cel minim la o alta suma mai mare prin vanzarea unui autoturism aflat in posesia societatii.Au fost semnate actele de hotarare AGA, si noul act constitutiv al societatii conform hot.AGA in care apar si eu ca al 3-lea asociat.Deocamdata eu nu mi-am platit partea care rezulta din partile sociale,catre ceilalti 2 asociati,intreberea mea este :in cazul acesta eu am drepturi depline ca asociat sau asocierea mea intra in viguare dupa ce eu fac plata echivalenta in lei a partilor sociale din aceasta majorare de capital?se face un act aditional prin care se dovedeste ca am facut plata ?