avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate florentin_leo

Activitate florentin_leo

Răspuns la discuția Impozitul minim
Parerea mea este ca aceasta ordonanta a fost data sa para ca guvernul domnului Boc mai i-a decizii bune, dar sunt sigur ca aceasta ordonanta v-a suferi modificari, la fel ca toate ordonantele emise de pe o zi pe alta fara sa fie gandite, iar pentru anul 2011 prevad un impozit anticipat pentru toti contribuabilii.
Eu zic sa mai avem rabdare pana la 01.01.2011 si sa nu ne batem capul de pe acuma, ca la cum sunt in stare sa schimbe Codul Fiscal de la o zi la alta, in trei luni mai pot schimba multe.
Toate cele bune.
Răspuns la discuția Cotizatie CAS
Nu, nu sunteti obligata sa declarati si deci nu trebuie sa platiti contributia individuala de asigurari sociale.
Răspuns la discuția t.v.a 2009
Confirm spusele lui danike, am omis acest aspect.
Răspuns la discuția t.v.a 2009
Nu avea obligatia de a se inregistra in scopuri de TVA, numai in cazul in care depasea plafonul de 10 000 euro pentru achizitii intracomunitare.
Răspuns la discuția DESCARCARE DECL 100 SI 102
Programul de declaratii se poate descarca de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala : [ link extern ]
Daca nu o sa mai aveti angajati mergeti la Admistratia Finantelor Publice si depuneti formularul 010 pentru a va scoate din evidenta obligatiile aferente angajatilor si astfel nu va mai trebui sa depuneti lunar delcaratia 100 si 102 ci numai trimestrial declaratia 100 cu impozitul pe profit.
Răspuns la discuția Obligatii administrator
Cu placere !
Nici o intrebare nu e o porcarie, mai bine sa intrebi si sa afli raspunsul decat sa nu fii sigur, dar sa nu uitam ca traim in Romania si raspunsul de azi poate sa nu fie maine la cum apar legile la noi .:D

O zi buna.
Răspuns la discuția CASA DE MARCAT, NELAMURIRE
alina240 a scris:

andreeaw a scris:

1) obligatia de a emite bon fiscal este pentru persoane fizice. ceea ce inseamna automat ca la incasarea numerar de la persoane juridice emit chitanta.
2) daca chiar vreau sa fiu mai catolic decat papa, emit bon fiscal la data incasarii.


Se poate ca bonul fiscal sa aiba o data ulterioara emiterii facturii?



Da, se poate ca bonul fiscal sa aiba o data ulterioara emiterii facturii, dar nu va sfatuiesc.
Exemplu:
Emiteti in data de 01.09 o factura in valoare de 124 lei care urmeaza sa o incasati ulterior . Aceasta factura va fi inregistrata in contabilitate si va aparea ca si o creanta neincasata (sold debitor cont 4111 = 124 lei ).
In data de 07.09 se incaseaza factura de 124 lei prin emiterea de bon fiscal. La sfarsitul zilei vezi scoate Z (raportul zilnic) care va fi, sa presupunem in valoare de 832 lei (124 lei aferenti facturii neincasate plus 708 lei din incasarile de la persoanele fizice). Cand se va inregistra in contabilitate Z-ul v-a trebui sa se tina cont de creanta de 124 lei si sa se inchida, deci sa nu mai apara ca si o creanta in contabilitate lucru pe care contabila nu cred ca il va sti doar daca este si caserita societatii, dar si atunci pot aparea incurcaturi.
In concluzie trebuie o atentie crescuta in efectuarea inregistrarilor in contabilitate si dupa parerea mea care sigur va duce la incurcaturi, de aceea cel mai bine este emiterea de chitante sau incasarea prin banca pentru persoanele juridice.
Răspuns la discuția Obligatii administrator
Atata timp cat administratorul nu este angajat la firma si firma nu are nici un angajat societatea comerciala nu are obligatia de a plati contributii sociale. Din momentul in care societatea hotaraste sa angajeze personal va trebui sa calculeze, sa declare si sa plateasca contributiile sociale aferente salariatior.
Răspuns la discuția CONTABILITATE
1.Puteti sa rugati inspectorul sa va intocmeasca foile de varsamant pentru ce aveti de plata, dupa cum v-a spus si d-na Maran Corina.

2. Intrati pe site-ul Agentiei Noationale de Administratie Fiscala si descarcati programul pentru intocmirea foilor de varsamant si le intocmiti singur: [ link extern ]

3. Intrebati in cercul dumneavoastra de cunostinte pe cineva care stie si rugati sa va intocmeasca foile de varsamant si sa va arate cum se procedeaza.
Răspuns la discuția Adeverinta somaj
Adeverinta (Anexa 14) conform Normelor Metodologice de aplicare a Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor de somaj se completeaza de catre societate si se depune de catre salariat impreuna cu celelalte documente pentru solicitarea indemnizatiei de somaj.
La plecare salariatul mai trebuie sa primeasca si un exemplar din Decizia de incetare a contractului individual de munca.