avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2152 soluții astăzi
Forum Activitate marietasok

Activitate marietasok

Buna seara.
As dori si eu un raspuns la urmatoarea intrebare:
O persoana care este la pensie anticipata partial poate sa aiba contract de mandat de cenzor la o asociatie de proprietari?
Multumesc anticipat
La multi ani!
Am o intrebare care necesita lamurire urgenta.
Um cabinet medical SRL are ca si angajata o d-na doctor specialist cu contract individual de munca de 1 ora. In timpul programului efectueaza consultatii medicale de specialitate.
D-na doctor are si un CMI. Intrebarea este daca se poate face si un contract de prestari servicii intre societate si CMI, ca si reprezentant medical, activitate de promovare si publicitate, tinand cont ca este o activitate care este diferita de cea din contractul individual de munca.
Multumesc anticipat pentru eventuale lamuriri.
Multumesc pentru raspuns, dar nelamurirea mea este daca pe langa sanatatea retinuta pe stat pentru cei 400 ron, mai trebuie sa plateasca la casa de asigurari de sanatate diferenta pana la salariul minim pe economie.
Am si eu o nelamurire.
O persoana care este angajata la o societate cu jumatate de norma si cu un salariu de 400 ron si care nu mai are alte venituri, mai trebuie sa plateasca separat contributie de sanatate?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Am si eu nevoie de o lamurire.
Am un apartament impreuna cu baiatul meu pe care l-am inchiriat unei firme,
Eu sunt pensionara si baiatul meu este angajat cu contract de munca la o societate.
Intrebarea este daca se mai plateste contributia de sanatate, in afara de impozitul pe venit pe valoarea chiriei.
Multumesc anticipat.
Va rog sa ma ajutati si pe mine. Am o societate, cabinet medical, care este neplatitoare de tva. Face o achizitie intracomunitara pentru care se inregistreaza in scopuri de tva. Este vorba de un echipament medical in valoare de 150.000 EUR.
Va trebui sa faca declaratia de tva 301. Factura primita este fara tva. In declaratia 301 se inregistreaza tva. Intrebarea este: se plateste acest tva inregistrat in declaratia 301?
Am si eu o nelamurire
O persoana fizica autorizata plateste impozitul pe venit in contul unic?
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Buna seara
Va rog sa ma lamureasca si pe mine cineva.
La o asociatie de proprietari sunt angajati cu contract individual de munca administratora si femeia de servici, iar cu contract de mandat, presedintele si cenzorul. Declaratia D112 in aceasta situatie trebuie transmisa lunar sau trimestrial?
Va multumesc anticipat.
Am o nelamurire, si anume:
O societate are sediul social in Constanta, cu un numar de 14 salariati, si un punct de lucru in Focsani, cu un numar de 15 salariati. Pentru punctul de lucru are cod fiscal pentru declararea impozitului pe salarii.
Intrebarea este daca fisele fiscale ale salariatilor punctului de lucru se depun la Admin Financiara din Constanta sau din Focsani?
Buna seara.
Am si eu o problema de rezolvat. O societate comerciala neplatitoare de TVA a cumparat un teren de la o societate platitoare de TVA. Cum inregistreaza societatea valoarea terenului, cu tva inclus in valoare, s-au trebuie sa se inregistreze in scopuri de tva numai pentru achizitionarea terenului?