avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Activitate Antonim

Activitate Antonim

In cazul incheierii CIM pe determinat cu at 81b, ce alte documente trebuie atasate dosarului de personal pentru a justifica cresterea temporara a activitatii?
Sunt sincer curioasa care este justificarea companiilor care intocmesc numai astfel de contracte la angajarea initiala?
Angajatorul nu risca amenzi pentru aceste practici?
Iata cum vad eu problema...Legea specifica salariul minim pe economie pentru personal incadrat cu norma intreaga, pe post ce necesita studii superioare, in cuantum de 1200 lei Brut, valabil de la 1 ian 2009.
Dumneavoastra aveti 2 contracte cu timp partial de munca si e aceea aveti un brut mai mic decat cel valabil pentru timp normal de munca.
Ar fi util sa consultati legea educatiei si alte documente ce reglementeaza activitatea in acest sistem
Nu stiu daca mai este de interes subiectul dar revin cu o adaugire...
Daca in COR(codul ocupatiilor din Romania) functia aferenta postului de Quality Shift Leader nu este trecuta ca necesitand studii superioare, nu are nici o importanta faptul ca sotia dvs le are. La incadrarea in munca prin CIM se specifica si un cod al ocupatiei (un nr aferent celui din COR).
Intradevar ar fi trebuit intocmite de catre angajator un Act aditional si Fisa postului, semnate de angajat si apoi facuta modificarea si in carnetul de munca in baza acelui act aditional.
Succes si toate cele bune!
Buna ziua,

Stiu ca ieri 09.12.2009, a expirat termenul in care pensionarii cumularzi trebuiau sa-si exprime optiunea de a continua raporturile de munca, respectiv de a ramane in sistemul de pensii.
Nu-mi este clar ce se intampla in cazul in care persoana nu exprima optiunea.Exista riscul de a i se suspenda pensia, considerandu-se automat ca a optat pentru continuarea activitatii?
Angajatorul are responsabilitatea de a-i pune in vedere semnarea acelui tipizat? Si din nou, ce se intampla in caz de refuz al exprimarii optiunii?

In speranta unui raspuns, va multumesc!
Toate cele bune!
freeelis a scris:

cezara costina a scris:

o persoana nu poate avea concomitent doua contracte individuale de munca cu norma intreaga.


1. Care este prevederea legala care interzice acest lucru?
2. Art. 35 alin. (1) din Codul muncii prevede ca orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, ei fiind obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază. Din prevederea citata, nu exista nicio restrictie in ceea ce priveste exprimarea normei de munca in timp, adica cea de 8 ore /zi. Daca fiecare angajator atesta ca salariatul si-a indeplinit norma de munca, nimeni nu poate contrazice sau interzice acest lucru.


Am si eu o nelamurire privind rostul acestei declaratii. Pe langa faptul ca e necesara, in cazul controlului de la ITM, ce alte repercusiuni are asupra angajatului, a veniturilor acestuia sau asupra angajatorului?
Sau o facem doar asa ca sa fie la dosar? :whistle:
Răspuns la discuția Important - Din nou despre somaj
MUltumesc mult pentru raspunsul promt !
Va rog sa-mi spuneti ce se intampla daca o persoana care se incadreaza in conditiile obtinerii indemnizatiei de somaj, a depasit termenul de depunere a dosarului (de 30 de zile de la data icetarii activitatii). Pot sa-l depun mai tarziu, mai beneficiez de acea indmnizatie?

Multumesc