avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate stanciu mariana

Activitate stanciu mariana

Răspuns la discuția Dosar penal martori testamentari
Multunesc mult pentru lămuriri. Situația sa prezentat asa: : testatomul ne-a rugat pe mine și o alta persoana sa fim martori când va face testamentul..A chemat notarul acasa pentru ca nu se putea deplasa pe distante mari.Erea în deplinătatea facultăților mintale.Nu avea mostenitori descendenți numai mama în viața, ceeace am declarat și noi și erea menționat și în testament. Cu ce am greșit și ce am mințit? Avea adeverință de la medicul de familie ca erea sanatos mintal.Testatomul avea vârstă de 57 de ani și a suferit de cancer pulmonar.Acțiunea este făcută de un nepot in numele mamei defunctului care are 92 de ani.În fond noi cu cine ne judecam??
Am fost martora la semarea unui testament în fata unui notar.Acum am fost înștiințați ca am dosar penal pentru mărturie mincinoasa .Vă rog nu mai înțeleg nimic.Nu am avut niciodată probleme cu legea.multumesc
Buna ziua.O persoana x a facut un testament cu instituire de legatar universal unei persoane y.' neavand copii si nici casatorit.In testament este trecuta mama ca ascendent rezervatar.A fost instintata ca exista un testament dar cand s-a dezbatut succesiunea nu a venit.Succesiunea afost facuta la un an de la deces.Dupa inca un an a intentat proces sa anuleze testamentul si certificatul de mostenitor In timp ce procesul este pe rol ,afost la un notariat si a obtinut un al doilea certificat de legatar.Nu trebuia ca mai intai instanta sa-l anuleze pe primul?Multumesc anticipat!
Pana în anul 2000 mamele cu mai mulți copii primeau 300 de lei lunar Ce se mai știe de acea lege?A fost abrogata?Acele mame sunt acum pensionare și anii de pensie sunt mai putini pentru ca puteai sa întrerupi serviciul pana când ultimul copil avea vârstă de 7 ani timp în care nu erau plătite și nici anii adăugați ca vechime .Era fff greu sa crești 4 sau 5 copii .Asa a crescut natalitatea în acea vreme cu sacrificiul acelor mame de care nimeni nu -și mai amintește astazi
nu
Sofer angajat a la o companie de taxi din Bucuresti 10 ani. In acest timp a achitat zilnic planul (120 ron ) adica 3 400 ron pe luna. ACUM S-A IMBOLNAVIT DE CANCER.a primit pe concediul medical 380 ron desi CM la acesti bolnavi este platit 100% .Pe cartea de munca are trecut salariul de 900 ron..a cerut explicatii si i sa spus ca realizarea pe ultumele 6 luni a fost in medie de 3500 si ca a fost platit in acord cu 10 % din realizare.Ce fel de norma este aceasta si cum sa calculat sau unde este greseala daca din munca ta dai patronului 120 ron pe zi si el i-ti da 12 ron Ce se poate face?????
Răspuns la discuția Concediu de maternitate neplatit
Buna seara . Am fost astazi la CAS Bucuresti si mi s-a raspuns ca nu mai este valabila acea prescriptie de 3 ani. Stiti ceva referitor la acest lucru? Am gasit acest articol :NORME de aplicare a O G nr. 158/2005
Dispoziţii finale
Capitolul 3
Art. 82 Indemnizaţiile pot fi solicitate, pe baza actelor justificative, în termenul
de prescripţie de 3 ani, calculat de la data la care beneficiarul era în drept să le solicite.
Cuantumul indemnizaţiilor astfel solicitate se achită la nivelul cuvenit în perioada
prevăzută în certificatul medical. Mai este de actualitate? IN evidenta CAS exist cum ca nu am luat acesti bani.CE pot face?
Răspuns la discuția Concediu de maternitate neplatit
Multumesc mult pentru raspuns. Cu stima STANCIU MARIANA
Am fost in concediu prenatal si post natal acum 2 ani si nu am primit banii se mai poate face ceva?cand se prescrie?
Fica mea a avut nevoie de o adeverinta de sanatate de la medicul de familie pentru dosarul de somaj.Acesta a cerut 30 ron pentru a elibera acest document. Este legal?